Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ciemnookie zazdroszczą kobietom z jasnymi oczami?

Polecane posty

Gość gość
Faceci lecą na latynoski czyli oczy ciemne

Gość gość
Do jasnych oczu nie pasuje żaden makijaż Do ciemnych: wszystkie tęczowe kolory,czernie,metalowe,złote,brązy,..no wszystkie

Gość gość
Ja pier/dole, a co chcesz usłyszeć? W duchu się modlisz, że zaczną tu pisać kompleksiary podobne do ciebie i popierajć twoją wydumaną teorię? Ps. nie jestem ciemnooka, nie jestem jasnooka. Mam szare oczy, jak większość Polek. I nie wiem, jak można robić aferę o kolor oczu...

Gość gość
gdzie ja robie afere? widze że ciemnookie rzeczywiscie zazdroszczą tak jak myślałam :D wiadomo że jasne oczy są bardziej kobiece

Gość gość
gość dziś Sporo cieni pasuje, bez przesady. Ale przyznam, że mi np. większość ciuchów w sklepie po prostu do karnacji nie pasuje. Jestem typem "lato". W beżach, ecru wyglądam blado, w czarnym wyglądam blado. Widzę mnóstwo pięknych ciuchów w kolorach rudych, ale we wszystkich ciepłych mi nie do twarzy niestety. I strasznie mnie to wkurza. Dobrze mi jedynie w ciemnym szarym, granacie, chłodnej czerwieni. I nie ma co wdawać się w bezsensowną kłótnię z autorką, że "tamtym to nic nie pasuje", naprawdę.

Gość gość
to że masz szare oczy to nie znaczy że wiekszość polek takie ma, szary kolor oczy to rzadkość

Gość gość
22lataprzegrywu dziś durne prowo zakompleksionej maciory. x sama jesteś maciora zakompleksiona bo się rzucasz

Gość gość
ale czego maja zazdroscic? nie rozumiem o.O co ci daja niebieskie oczy? mi kompletnie nic, ale moze ja za glupia jestem? 😴

Gość gość
Co za glupi temat ?Ja mam bardzo ciemne oczy i nigdy nie zazdroscilam zadnej dziewczynie niebieskich oczu.

Gość gość
gość dziś gdzie te ciemnookie, co zazdroszczą, bo nie widzę? jedna tylko napisała, że ciemnookim więcej cieni pasuje...co akurat jest prawdą. akurat kolor oczu jest najmniejszym wyznacznikiem kobiecości. skoro jasne oczy są kobiece, to facet z jasnymi oczami będzie kobiecy? no nie rozśmieszaj mnie...

Gość gość
nie zauwazyłam żeby ciemnookim więcej cieni pasowała jakich więcej? niebieski, zielony będzie pasował bardziej niż do niebieskich oczu?

Gość gość
Siedzisz w domu i jesteś sfrustrowana kwoka idź do pracy!!!

Gość gość
Ja nie lubię ciemnych oczu u kobiet ale oczywiście liczy sie całokształt i ciemmooka też moze byc atrakcyjna

Gość gość
gość dziś to że masz szare oczy to nie znaczy że wiekszość polek takie ma, szary kolor oczy to rzadkość x rzadkość? mhm...obrosłam w piórka..chyba założę wątek "WSZYSTKIE kobiety zazdroszczą szarookim" ;) a tak serio, wydaje mi się, że mój kolor oczu jest bardzo typowy. nie wiem, jakoś nie patrzę ludziom na kolor tęczówki, ale ogólnie mój fototyp jest bardzo typowy dla Polek.

Gość gość
no facet nie będzie kobiecy mając jasne oczy ale faceci ciemnoocy wydają się bardziej dominujący i męscy ale to tylko skojarzenia

Gość gość
niebieskie jak niebo oczy ma TYLKO 15% populacji na świecie-brązowe czy tzw. piwne oczy są bardzo pospolite niebieskie i zielone już nie dlatego zakompleksione posiadaczki plebejskich brązowych oczu jak u arabusów bija pianę

Gość gość
facetom pasują jasne i ciemne oczy ale kobiety według mnie bardziej kobiece są te z jasnymi oczami

Gość gość
Ściemniasz kobieto. Niebieskie, jasne oczy ma 99 % Polek i większa część ludzi na świecie. Ja mam ciemne i nie mam z tego powodu kompleksów. To Ty masz kompleks.

ja mam szare oczy :) jak dla mnie najwięcej jest piwnych, trochę mniej niebieskich, zielonych, a ja nie znam nikogo z szarymi oczami :)

Gość gość
Ściemniasz kobieto. Niebieskie, jasne oczy ma 99 % Polek i większa część ludzi na świecie. Ja mam ciemne i nie mam z tego powodu kompleksów. To Ty masz kompleks x gdybyś była inteligentna to zauważyłabyś że w afryce, azji i ogólnie poza europą są ludzie prawie jednolici jeśli chodzi o kolor oczu i dominuje tam kolor oczu brązowy. Widziałaś murzyna albo araba z niebieskimi oczami?:D

Gość gość
A tu wyjasnienie dlaczego wole jasnookie Niebieskoocy mężczyźni preferują niebieskookie kobiety, ponieważ kolor oczu pomaga ocenić wierność partnerki. Zanim wykonasz test na ojcostwo, spędź kilka minut, wpatrując się w oczy dziecka — twierdzą Bruno Laeng i jego zespół z norweskiego University of Tromso. Zgodnie z prawami genetyki, niebieskoocy rodzice mogą mieć tylko i wyłącznie niebieskookie potomstwo. Jeśli maluch ma więc brązowe oczy, wiadomo, że partnerka dopuściła się zdrady. Mężczyźni z błękitnymi oczami nieświadomie nauczyli się cenić cechy fizyczne, które ułatwiają rozpoznanie własnego rodu — napisali badacze w artykule opublikowanym w Behavioral Ecology and Sociobiology. Naukowcy poprosili 88 studentów o ocenę atrakcyjności modelek. Wykorzystali do tego celu zdjęcia. Manipulowali nimi w ten sposób, że na połowie kobieta miała niebieskie oczy, a na drugiej połowie brązowe. Niebieskoocy panowie wybierali niebieskookie kobiety. Brązowoocy mężczyźni nie mogą kierować się kolorem oczu przy ocenie ojcostwa, nie wykazywali więc tego typu preferencji przy ocenie atrakcyjności kobiety. Bez względu na swój kolor oczu, kobiety nie dobierały sobie partnerów według tej cechy. Dwoje brązowookich rodziców może mieć dziecko z niebieskimi oczami (prawdopodobieństwo wynosi 25%). Dzieje się tak, gdy przynajmniej jedno z nich miało niebieskookich przodków. W jego puli genów znajdują się więc zarówno geny niebieskie, jak i brązowe (gen brązowych oczu jest dominujący). W innym badaniu 443 młodych dorosłych obojga płci pytano, jaki kolor oczu ma ich partner. Niebieskoocy mężczyźni byli grupą z najwyższym odsetkiem partnerów z takim samym kolorem oczu

Gość gość
gość dziś większa częśc ludzi na świecie? biała rasa to góra 60% populacji świata, z czego tylko część tych 60% ma niebieskie oczy. więc jaka większość??? chyba w szwecji..przez kryzysem emigracyjnym..

Gość gość
z ciemnych oczu to podobają mi sie bursztynowe, bo takie ciemne brązowe i jeszcze u kobiety są paskudne

Gość gość
gość dziś Ściemniasz kobieto. Niebieskie, jasne oczy ma 99 % Polek i większa część ludzi na świecie. Ja mam ciemne i nie mam z tego powodu kompleksów. To Ty masz kompleks. x 99% Polek? co ty ćpałaś?? o tak, i 99% chińczyków..

Gość gość
gość dziś gość dziś to że masz szare oczy to nie znaczy że wiekszość polek takie ma, szary kolor oczy to rzadkość x rzadkość? mhm...obrosłam w piórka..chyba założę wątek "WSZYSTKIE kobiety zazdroszczą szarookim" oczko.gif a tak serio, wydaje mi się, że mój kolor oczu jest bardzo typowy. nie wiem, jakoś nie patrzę ludziom na kolor tęczówki, ale ogólnie mój fototyp jest bardzo typowy dla Polek. X Przynajmniej jedna bez kompleksów i z dystansem...brawo kobieto

Gość gość
jakoś więcej jest pięknych kobiet z jasnymi oczami, te ciemnookie mają ostrzejsze brzydsze rysy twarzy, gdyby było inaczej to tez mogłyby być urodziwe