Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ciemnookie zazdroszczą kobietom z jasnymi oczami?

Polecane posty

Gość gość
Jeżeli mam być precyzyjna, to zgodnie z informacjami zawartymi na wielu stronach internetowych klasyfikacja koloru oczy wygląda mniej więcej tak: - brązowe 90% - zielone 7% - szare 2% - niebieskie 1% Jednak w krajach nadbałtyckich przeważają ludzie niebieskoocy, stąd te 2% W innych regionach świata szare i niebieskie oczy są bardzo rzadko spotykane. Za to brązowe są popularne. (Głównie ze względu na to, że Amerykanie, Afrykanie i większość Azjatów posiada ów kolor oczu.)

Gość gość
Z Wiki: Około 8% populacji świata ma niebieskie oczy.Finlandia i Litwa mają największy odsetek niebieskookich ludzi; jest to również kolor oczu bardzo powszechny w innych krajach leżących nad Morzem Bałtyckim. Pewne badanie wykazało, że niemal 90% Islandczyków ma niebieskie lub zielone oczyOczy niebieskie najczęściej występują z włosami blond bądź czarnymi. x Kolory oczu w skali Martina Skala Martina: Ciemne: 1 - czarnobrązowe 2,3 - ciemnobrązowe 4 - brązowe (piwne) Oczy przejściowe albo mieszane: Ciemne-mieszane - brązowe z niewielką domieszką jasnego pigmentu. 5,6 - jasnobrązowe Mieszane - mieszanka pigmentów przybiera postać mniej więcej równomiernego rozmieszczenia barwników w tęczówce (głównie w postaci plamek) albo jasnej tęczówki otoczonej grubą brązową obwódką. Przy jaśniejszych odcieniach z niewielką domieszką brązowego pigmentu w postaci niewielkich plamek lub wąskiej obwódki wokół źrenicy. 7 - zielonawopiwne 8 - jasnozielone Jasne: 9,10 - ciemnoszare 11,12 - jasnoszare 13,14,15 - niebieskie 16 - jasnoniebieskie

Gość gość
Ja mam bardzo ciemne oczy, ciemny braz i do tego jestem ciemna blondynka, nie mam urody poludniowej, tylko oczy mam ciemne. To samo moja mama. Uwielbiam kolor moich oczu :) nie lubie niebieskich (sorry). Moje dwie corki maja tez brazowe ale juz jasniejsze niz moje (ich tata ma zielone). A jakis geniusz tu napisal" Zgodnie z prawami genetyki, niebieskoocy rodzice mogą mieć tylko i wyłącznie niebieskookie potomstwo. Jeśli maluch ma więc brązowe oczy, wiadomo, że partnerka dopuściła się zdrady." guzik prawda- moj kuzyn ma oczy brazowe, jego rodzice maja niebieskie AlE uwaga: kuzyn wyglada w 100% jak jego ojciec, tylko oczy maja inne. Kuzyn brazowe oczy odziedziczyl po babci- mamie swojej mamy, ja tez mam je po tej babci i po mojej mamie (jej corce). To sa takie charakterystyczne bardzo bardzo ciemne oczy. Tak wiec odpowiedz na pytanie autorki- nie wszystkie ciemnookie zazdroszcza tym jasnookim :)

Gość gość
zazdroszczę niektórym kobietom dwóch fakultetów (ja mam tylko jeden), dobrego stanowiska, dużej ilości wolnego czasu, dobrego gustu... ale co ja mogę wiedzieć co jest w życiu ważne.