Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jedna miarka mniej mleka? czy to pomoże?

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mój 3 miesięczny syn ma problemy z wypróżnieniem się wyczytałam na jakimś forum że można robić dziecku mleko z jedną miarką mniej czyli jak daje 150 ml i 5 miarek dała bym 4 czy to by pomogło dziecku z wypróżnieniem się? czy nie zaszkodzę mojemu maluszkowi?

Gość gość
Żartujesz sobie? Myślisz, że jedna miarka zrobi Ci aż taką różnicę?

Gość gość
ja tylko pytam, wyczytałam to na jakimś forum chyba by tak nie pisali skoro miało by to zaszkodzić.

Gość gość
Lepiej dipajac woda między posiłkami albo zmienić mleko widocznie to mu nie służy

Gość gość
on wypija z chęcią dużo wody, a daje mu to samo mleko od samego początku czyli 2 miesięcy i nie było problemu z kupką dopiero teraz się zaczęło więc to nie od mleka

Gość gość
Przeczytaj instrukcje na opakowanu: nie wolno zmieniac proporcji, bo grozi to niedozywieniem niemowlecia.

Gość gość
Spróbuj podawać probiotyk. A jakie mleko dajesz

Gość gość
bebiko przez pierwszy tydzień dawałam bebilon ale strasznie ulewał po tym mleku co zjadł zaraz mu sie wszystko ulało

Gość gość
Kup wodę butelkowa. I na tym rób dziecku mleko. Mój syn miał na przemian a to zatwardzenie a to biegunkę tez po jakims czasie od pierwszego podania mm. Glowilam się co mu dolega aż wpadłam na pomysł, ze może to przez wodę z kranu. Poslalam męża po wodę do sklepu i jak ręka odjal. Kupowalismy niegazowana wode z nestle.

Gość gość
no to spróbujemy z tą wodą :)

Gość gość
Kup probiotyk bio gaje albo dicoflor.

Gość gość
na początku września mamy szczepienie to przy okazji zapytam pediatrę o probiotyk

Gość gość
no ale z jaką częstotliwością dziecko sie wypróżnia?

Gość gość
co drugi dzień ale widzę że go to strasznie męczy na twarzy jest czerwony przy robieniu kupki spina sie płacze, aż w końcu zrobi

Gość gość
biedactwo. moj dwumiesieczny syn wyproznial sie do 5 razy dziennie (co prwda na piersi), co najmniej trzy razy. wiesz, z tym ulewaniem to tez tak troche jest, ze musi sie ulewac. absolutnie w zadnym razie nie dawac mniej mieszanki, powoduje to, ze takie mleko przeleci przez dziecko jak woda. no i nie podawalabym niemowleciu zadnych specyfikow, szkoda obciazac organizm- raczej juz wrocilabym to tego pierwszego mleka.

Moja córka była na piersi i robiła kupki raz na tydzień, albo i na więcej dni. Byłam z tym u pediatry i powiedział mi, że takie dzieci tak mają. Jedne robią kupki dziesięć razy na dzień, inne raz na dziesięć dni. Ale była na piersi i nie miała zatwardzenia dopóki nie zaczęłam wprowadzać jej innych pokarmów. Podawaj ciągle tą wodę i poradź się pediatry. Są bardzo fajne czopki glicerynowe. Spróbuj też maluszkowi pomóc, kiedy robi kupkę połóż go sobie na klatce piersiowej na " raczka ", podkul nóżki, innym razem masuj brzuszek, albo po prostu z pomocą oliwki masuj o***t, możesz niegłęboko wkładać termometr, to też super działa. Tylko bardzo ostrożnie.

Gość gość
A jakie mleko modyfikowane podajesz? U mojej córki nan pro wywoływało zaparcia i zmieniłam mleko na bebilion i było ok .

Gość gość
tylko,ze jak był na bebilonie to nie było tak że ulało mu sie troche jemu sie wszystko ulało co wypił i zaraz znowu był głodny. ja cały dzień spędzam na masowaniu jego brzuszka na ćwiczeniach nóżkami kładę go często na brzuszku a i tak to nie pomaga a co do termometru to nie chcę używać, jednak jest to niebezpieczne a co do czopków to gdy juz jest naprawde źle to mu daje.

Gość gość
Polecam hip bio combiotik, super działa na zatwierdzenie. Ogólnie jest to bardzo dobre mleko, spróbuj

Gość gość
To zmień na inne...bebiko lub babydream lub jeszcze inne -metodą testu dojdziesz do odpowiedniego mleka modyfikowanego.ja podawałam do 4 miesiąca z 4 rodzaje dopiero babydream z Rossman a mojej córce podpasowało

Gość gość
Nie kombinuj z miarkami, bo tylko gorzej zaszkodzisz dziecku. Zmień mleko i podaj probiotyk. Nie czekaj na wizytę u lekarza. Idź do apteki a farmaceuta da Ci odpowiedni do wieku dziecka preparat. Probiotyki są bez recepty, ale potrafią naprawdę pomóc.

Gość gość
Napisałaś że dziecku się ulewalo bo na początku przeważnie się ulewa i to pewnie nie od mleka tylko tak dziecko miało. Troszkę podroslo i mniej ulewa pewnie po bebilonie też by mi przeszło. Bebiko to ciężkie mleko. Moja córka miała w szpitalu podawane bebiko i bardzo źle reagowala dopiero wszystko przeszło po bebilonie. Też mocno ulewala nawet wymiotowala ale z czasem jej przeszło bo poprostu dziecku dojrzewa układ pokarmowy. Mi położna mówiła że bebilon to bardzo dobre mleko.

Gość gość
ok spróbuje dziś mu zmienić na mleko nan wiem ze w szpitalu takim mlekiem mi dokarmiali małego jak mi go zabrali na całą noc i podobno z tego co mówiły położne dobrze tolerował to mleko, no ale może dostał je ze 3 raz a po 3 karmieniach raczej nie można stwierdzić czy dziecku mleko odpowiada.a z tego co mówił pediatra też nie można dziecku ciągle zmieniać mleka.

Gość gość
Byliśmy dziś u lekarza i powiedział nam, że brak kupki na pewno nie jest od mleka skoro dziecko dostaje je od 2 miesięcy i wcześniej było ok.kazali czekać aż kupka się pojawi jak nie będzie za 3 dni mamy przyjechać jeszcze raz do lekarza a mały się męczy nie zrobił kupki ani dziś ani wczoraj :/

Gość gość
Podawaj ciepła wodę ( najlepiej mineralna niegazowana, wcześniej oczywiście przegotowana), na takiej wodzie rób tez mleko i pilnuj by nie było za ciepłe lub za zimne. Pomagaj przy kupie masażem brzuszka, połóż malca na plecach podkul mu nóżki i go kołysz na boki, ciepłe podpuszeczki z piaskiem na brzuszek... Tylko żadnych termometrów w odbyt nie wsadzaj bo to bardzo niebezpieczne!

Gość gość
Mleko rób na wodzie źródlanej. Nakładaj płaskie, ale nieubijane miarki. Tak jak w instrukcji. Może warto zmienić mleko?? Enfamil polecam (a wypróbowałam kilka, ponieważ problemy z kupą były). A może dziecko za dużo je na raz? Albo za często? 3 miesięczne dziecko pije 160ml mleka? To dużo.

Gość gość
no je o 30 ml więcej niż jak pisze na opakowaniu mleka, a je co 3-4 godziny noce przesypia cale klade go o 21 a budzi sie o 5-6

Gość gość
Mój synek miał zaparcia po mleku Babilon, zmiana na mleko Hipp bio combiotic naprawdę pomogło! Już na II dzień były 3 kupy bez większego wysiłku.