Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z odtwarzaczem MP3

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam wczoraj odtwarzacz MP3 Manta. Problem w ty,że nie odtwarza muzyki. Karta pamięci jest odpowiednia,ale komputer nie wykrywa sprzętu. Co to może oznaczać? Da się coś z tym zrobić?

Gość Turkuć
Włóż kartę pamieci SD do czytnika kart pamieci (o ile taki masz). Komputer powinien ją wykryć i już możesz kopiować tam mp3. Po nagranu plików na kartę przekładasz ją do odtwrzacza i możesz już sluchac muzyki. Jaki to model odtwarzacza?

Gość gość
Chciałam jeszcze dodać,że wg instrukcji ten odtwarzacz ładuje się przez gniazdo usb,lub ładowarkę usb i u mnie ta opcja niestety się nie sprawdza. Wcześniej myślałam,że jest rozładowany,bo świeci się na czerwono i pewnie jest. Chyba będe musiała się pożegnać z MP3. Dzięki za pomoc Turkuć.

Gość gość
Możesz miec nie oryginalnego Windowsa na komputerze i nie czyta mp3:D Jeśli się nie naprawi oddaj na gwarancje

Gość gość
Mam oryginalnego Windowsa a na gwarancje już nie oddam,bo właśnie popsuł się przycisk i nie ważne czy włączę,czy wyłączę odtwarzacz cały czas świeci się na czerwono. Takie moje szczęście. No nic są gorsze problemy w życiu. Dziękuję za odzew w temacie :-)

Gość Turkuć
Warto kupić zewnętrzny czytnik kart pamięci microSD na USB 2.0 (taniocha za kilka zł), bo może się okazać że odtwarzacz działa tylko z sformatowaną kartą pamięci (system plików NTFS). Format niestety usuwa wszystkie pliki na karcie, ale przedtem trzeba przekopiować pliki z karty na komputer właśnie dzięki temu czytnikówi. Po formacie wszystko kopiujesz spowrotem na kartę i powinno działać. Ewentualnie sprawdź czy komputer nie wykrywa odtwarzacza pod innym portem USB. Sam odtwarzacz może działać jako czytnik kart pamięci.

Gość gość
Turkuś Zainwestuje w takim razie w czytnik kart pamięci. Sprawdzałam tą drugą opcje,o której pisałeś i niestety zero efektu.

Gość gość
oczywiście Turkuć.

Gość gość
A właśnie może to nic nie znaczy,ale podłączyłam na chwilę ten odtwarzacz do komputera,sama nie wiem po co i strasznie się grzeje ten kabel usb.