Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża obumarła i poronienie

Polecane posty

Gość gość
Co tam u was dziewczyny? jak starania? Klara

Gość gość
U mnie narazie stoi w miejscu. Myślę że około luty marzec zacznę starania

Gość Ago91
A jeszcze najpierw muszę znaleźć jakiegoś dobrego specjalistę

Dziewczyny zajęte świętami. Dla mnie teraz trudny czas bo jakby się udało za pierwszym razem teraz na święta nasze dziecko byłoby już z nami. Nie dość że tłumie w sobie ten ból i ta myśl to jeszcze jak na złość codziennie widuje kobiety w ciąży albo z wózkami i takimi małymi bobaskami. :( przeżywam to ogromnie i w związku z tym nie potrafię się cieszyć świętami. Bolą mnie piersi i to bardzo co jest dziwne bo trzy dni temu miałam owulację. Zazwyczaj bolą przed okresem parę dni.

Gość gośćaga
Aga1 również moje pierwsze dziecko które poroniłam było by z nami , miało by 2m-ce.Pamiętam ja głaskając się bo brzuchu mówiłam będziesz na święta z nami,wtedy nawet przez myśl mi nie przeszło że się z moim aniołkiem nie spotkamy,ten czas jest bardzo dla mnie ciężki tyle co łez wylałam że straciłam ich obu,ale w snach ich widziałam.Był to najpiękniejszy sen :-).Może jeszcze będzie nam dane mieć maleństwo czego Wam dziewczyny życzę z całego serca,życzę również spokoju w te święta i nadzieje że się uda

Gość gość
Hejka, ja w tym cyklu biorę bromergon i clostilbegyt. Dziś 6 dc. Liczę ze się w kncu uda. Co u Was? Klara

Gość gość
Obecnie 60% ciąż kończy się poronieniem. To całkowicie normalny i naturalny proces. Zazwyczaj wynika ze złej jakości spermy użytej do zapłodnienia.

Gość gość
Zazwyczaj poronienia to wynikają z wady genetycznej płodu, dlatego jak zamiast wykonywać tysiące badań lepiej to od razu sprawdzic i zrobic badanie wad genetycznych w materiale z poronienia - jestem pacjentkom kliniki nieplodnosci i tam jest to bardzo czesta przyczyna

Gość gośćaga
Dziewczyny powiedźcie mi bo bardzo się martwię czy to normalne.Pierwszy okres po zabiegu dostałam 26 dni po był inny niż zawsze bardziej brązowy i skąpy a drugiego się jeszcze nie doczekałam mija 34 dni i nic :-( 7 dni mi się spóźnia bardzo boję się że mi się to tak rozregulowuje że jeszcze stracę owulację bo teraz jej nie czułam a nigdy w życiu nie miałam z tym problemu bo zawsze wiedziałam kiedy mam jajeczkowanie bo miałam silne bóle jajnika.Czy któraś miała tak że długo czekałam na 2okres,acha nawet teraz wzięłam luteinę pod język na przyśpieszenie i nic

Gość gość
A test robiłaś? Klara

Gość gość
Ja po zabiegu pierwszy okres miałam po 35 dniach, drugi po 38 a trzeci po 30 dniach. Klara

Gość gośćaga
Tak robiłam 2dni temu i negatywnie.Myślę że jak by mi się coś przydarzyło to powinien już wyjść...Nie mam objawów boję się bo jutro idą do dentysty i niewiem co z rengenem czy może mi zrobić i zaszczyk przeciwbólowy wrazie czego

Gość gośćaga
Zrobiłam teraz drugi test i negatywny,nie ukrywam że trochę mnie to ucieszyło bo jestem jeszcze w trakcie badan.Może być ze rozregulował mi się okres:-( kurczę oby wszystko wróciło do normy:-(

Gość gość
Hejka co tam u Was dziewczyny? Klara

Gość gość
Ja czekam na wyniki badań genetycznych. Jestem po poronieniu

u mnie stoi w miejscu. nie staramy sie i raczej nie bedziemy do okolo czerwca

Gość gośćaga
Dziewczyny otrzymałam wyniki Tocznia...wynik wątpliwy,możliwość wystąpienia słabego antykoagulanta.Czy któraś z was coś takiego miała?U mnie bez zmian@18 dni się spóźnia czyli organizm jeszcze nie wróciła do normalności ,dopiero w niedzielę czułam jajeczkowanie :-(trochę mnie to martwi poczekam jeszcze tydzień i wybiorę się do ginekologa

Gość gość
Ja jeszcze czekam na badania. co lekarz o tym wyniku mówił? Klara

Gość gośćaga
Klara jeszcze nie byłam z wynikami u mojego gin bo kazał mi się pokazać po 3@ a ja długo nie mogłam doczekać się @.Myślę ze jeżeli zajdę w ciążę do dodatkowo jeszcze dostanę heparynę.Mam jeszcze zamiar zrobić badania na przeciwciała ANA AN2.-a co u ciebie jakie badania robiłaś,mogłabyś mi przypomnieć ile miałaś poronień:-(Pozdrawiam

Gość gośćaga
Hej dziewczyny czy któraś z was robiła badania ANA ?

Gość gośćaga
Ja starania przełożyłam na lipiec,chcę odpocząć i zrelaksować się na Wakacjach tzn reset mózgu,aby zacząć od nowa.Nie ukrywam że się boję,trzeba mieć nadzieję. Dziewczyny znacie jakiś przykład ze za 3x.się udało :-(

Gość gośćaga
A Wy laseczki jak?jest jakieś powodzenie:-)

nie znam ale ja tez bede trzeci raz sie starac i tez sie boje, chociaz caly czas sobie powtarzam do 3 razy sztuka.... w zwiazku ze bierzemy w czerwcu slub narazie starania odlozone, moze pod koniec roku, albo poczatek przyszlego.

Gość gośćaga
To kochana życzę ci powodzenia i szczęścia na nowej drodze życia,aby dzieciątko zagościło w waszym domu.

Gość Mamatrojki88
Ja miałam pierwszą @ po 38 dniach i trzy kolejne kalendarzowo co do dnia co 28 dni (wczesniej przed poronieniem co 30-32 dni) i mniej bolesne o 100% piszę że kolejne trzy bo po nich szcześliwie jestem w ciaży teraz mamy już 17 tc i wszystko jest super ok :D Pisałam na tym forum w październiku :)

Hej dziewczyny jak tam u Was? :) Byłam ostatnio u ginekologa, polecila mi kolezanka, dr z lublina, mowilam o poronieniach, teraz jesli bym chciala zajsc przygotuja mnie dobrze i obejma programem dla kobiet po poronieniach. jedynie co to mam jakas zmiane malutka na jajniku, zlecil mi badanie ROMA zeby sprawdzic jakie mam ryzyko zachorowania na raka jajnika, mowil cos o endometriozie, ze przy tym ciezko zajsc w ciaze, ale mowie ze ja nie mialam w ogole problemu pierwsze starania i od razu ciaza. Zobaczymy co pokaze test, jezeli bedzie ok, zaczynam starania aby wyleczę zęby bo mam jednego do wyrwania wole to zrobic teraz. :)