Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutasek8565076836

Ciąża? Choroba? CO sie dzieje?

Polecane posty

Gość smutasek8565076836

witam, po raz kolejny na tym forum zostanie poruszony ten temat, ale niestety moja sytuacja jest bardzo dziwna i potrzebuje rad i pomocy smutas.gif Od 15dni spóźnia mi sie okres. To już bardzo długo. Ostatni okres dostałam bardzo w termin-28dnia cyklu. Dodam że wtedy byłam już drugi tydzień w pracy w Holandii, tydzień wczesniej brałam antybiotyk DUOMOX. Pracowałam 5 tygodni po 12godzin,to moja pierwsza fizyczna praca. Dieta troszke sie zmieniła, zanim wyjechalam do pracy odżywialam sie bardzo zdrowo, za granica nie było to juz takie proste,jadłam tansze jedzenie,bardziej sztuczne i chemiczne. Później powrót na tydzień do domu i tygodniowe wakacje w Grecji. Teraz co do współżycia. Było tego troche, ale zawsze wg regularnego cyklu w dni niepłodne, zawsze z prezerwatywą, koniecnigdy we mnie.. Zawsze bardzo uważamy i do tej pory było w porządku. Zdarza sie pare razy do roku że okresu nie mam bardzo dlugo ale nigdy nie wiecej jak dwa tygodnie! :/ teraz objawy: wydaje mi sie że od ponad tygodnia piersi nabrzmiałe, jakiś czas jakokres powinien być,leciał biały gęsty śluz.. Później jakaś żółta wydzielina, a od 3 dni piecze i swędzi mnie pochwa. Wczoraj troche mnie bolały jajniki. Bardzo prosze o rade lub opinie czy to moze być ciąża? Nie jestesmy jeszcze na to gotowi a chciałabym obiektywne opinie. Pozdrawiam.

Gość gość
Skoro nie jstescie gotowi to po co bierzecie sie za seks??? Co za narod...

Gość smutasek8565076836
tak, zawsze robimy to w prezerwatywie, zawsze bardzo uważamy. Jeśli sie kochamy to chłopak nigdy nie konczy we mnie i zawsze sledzimy kalendarzyk. Gość- seks nie jest wyłącznie po to żeby skutkiem było tylko i wyłącznie dziecko.

Gość gość
Jakaś infekcja.Idź do ginekologa.

Gość smutasek8565076836
Idę, jednak najpierw chcialabym poznac opinie innych, żeby wiedzieć czego sie spodziewać :/

Gość smutasek8565076836
Kusza Myślivski , czy w związku z tym uważasz że ciążę mogę wykluczyć? Naprawde przeraża mnie fakt tego, że tak długo nie mam okresu :/

Gość smutasek8565076836
mam 21 lat i wydawalo mi sie ze czas nieregularnych miesiaczek dawno minal.. Rozumiem kilka dni, ale nie ponad dwa tygodnie :/ Słyszalam tez ze jesli kobieta nie ma dzieci to przynajmniej raz w roku okres sie przestawia i jak przejrzałam swój kalendarzyk, właśnie jakis rok temu okres mi sie spóźniał ponad tydzień... Nie wiem czy to prawda ale pocieszam sie już czymkolwiek.

Gość gość
tak, zawsze robimy to w prezerwatywie, zawsze bardzo uważamy. Jeśli sie kochamy to chłopak nigdy nie konczy we mnie i zawsze sledzimy kalendarzyk. Gość- seks nie jest wyłącznie po to żeby skutkiem było tylko i wyłącznie dziecko. XX No jest celem tylko i wyłącznie dziecko, ale zawsze możliwa jest tzw. ,,wpadka'' mimo zabezpieczeń, dlatego gadanie, że nie jest się gotowym na dziecko jest typowe dla osób niedojrzałych, które najpierw robią a potem myslą o konsekwencjach. No, ale nie o tym mowa. Myślę, że w Twoim przypadku ciąża jest mało prawdopodobna. Na spóźniający się okres miał raczej wpływ stres, nowa praca, nowa dieta i antybiotyk, wiadomo, że choroba może bardzo opóźnić miesiączkę. Niestety lekarzem nie jestem, więc lepiej się skonsultuj z kimś kompetentnym. Pozdrawiam

Gość gość
* miało być nie jest celem

Gość smutasek8565076836
Tak, licze sie z negatywnymi opiniami, ale nie do końca uważam swoje zachowanie za niedojrzałe. Jestem w związku od 4 lat, milion razy rozmawialam z chlopakiem o skutkach seksu, ewentualnej wpadce-czego nie chcemy itp. Dlatego właśnie zawsze stosujemy prezerwatywe+st przerywany no i śledzimy kalendarzyk. Nigdy nie brałam tabletek bo uważałam że jestem za mloda,może terazjestodpowiedni czas. dziękuje za dotychczasowe opinie, licze na wiecej :) . Mysle ze poczekam jeszcze okoła tygodnia, oby okres przyszedł.. Bardzo sie tym martwie i mysle ze to tym bardziej wpływa na opóźniienie..

Gość gość
Jeśli sytuacja nadal bedzie tak wyglądać, to niestety nic innego mi nie pozostanie :( ale mam nadzieje że wciągu tego tygodnia okres sie pojawi.