Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izka85

Isc na panienski jesli nie jestem zaproszona na slub?

Polecane posty

Gość izka85

Witam.Moja dobra kolezanka ( za taka ja uwazalam) bierze slub i dostalam tylko zaproszenie na panienski.Nawet powiadomienia nie dostalam o ktorej godz w kosciele itp.Wiem tylko ktorego dnia i w jakim kosciele.Mowila na naszym spotkaniu.Zawsze moglam sie jej zwierzyc,poimprezowac,poprostu bardzo sie lubilysmy.Teraz troche kontakt sie urwal ale piszemy ze soba i raz na jakis czas sie spotkamy.Juz myslalam,zeby isc na ten panienski mimo,ze maja byc osoby ktorych nie znam.Rozmawialam z druga kolezanka,ktora rowniez zostala zaproszona i okazalo sie,ze ona idzie na wesele...Bylam w szoku...Moze maja lepszy kontakt niz ja z nia ale my sie dluzej znamy,wiecej razem przezylysmy.Wedlug mnie zrobila troche po swinsku.Myslalam,ze na weselu bedzie sama rodzina takze nawet nie przyszlo mi to do glowy.Teraz jestem zla i czuje sie z tym zle :( Co byscie zrobily na moim miejscu?Juz myslalam,zeby napisac do tej jej kolezanki co organizuje,ze niestety nie moge przybyc na wieczor panienski i final..

Gość gość
oj czym się przejmujesz moja kuzynka mnie nie zaprosiła a inną kuzynkę tak ale to nie powód by się tym przejmować jak chcesz iść na panieński to idź jak nie to nie i tyle

Gość gość
W takiej sytuacji nietrudno się domyślić, że zostałaś zaproszona żeby zwiększyć ilość prezentów. Ja bym się wypięła i tyle w temacie.

Gość gość
No i dobrze, też bym nie poszła. To nietakt z jej strony. A moze frajerki szukają, bo przecież na pewno składke byś musiała zapłacić za panienski.

Gość gość
Też bym nie poszła. Rozumiem sytuację, że ktoś nie jest zaproszony na panieński, ale ma zaproszenie na ślub. Odwrotnie to głupota i nietakt ze strony Panny Młodej.

Gość izka85
Juz do mojego powiedzialam wczesniej,ze nie mam ochoty isc.Wole z nim spedzic ten wieczor.Juz troche nerw mi przeszedl ale mam swoj honor i nie ide na ten panienski.Skladka po 80 zl takze troche jest.Gdybym nie zadzwonila do tej kolezanki to pewnie bym sie nie dowiedziala,ze ona na slub idzie.Dodam,ze zostalo jej 2 mies do porodu i na weselu za duzo skakac nie bedzie mogla...Na panienski mowila,ze tylko do domu pojdzie wiec i polowe mniej pieniedzy da

Gość izka85
Ciesze sie,ze myslicie tak jak ja wiec nie bede miala zadnych wyrzutow jak nie pojde,Planowalam isc do kosciola ale w tej sytuacji zrobie odwrotnie

Gość lga
Ja bym napisała coś w stylu, że skoro na ślubie nie jestem jej potrzebna, to i panieński jakoś beze mnie przeżyje

Gość izka85
Jak panna mloda napisze czemu nie przyjde itp to moge napisac jej wprost co czuje?Ze tyle lat sie znamy itp i ze myslalam,ze mnie takze zaprosi skoro zaprosila ta druga...Nie ma sensu sie chyba klocic a niech wie,ze troche nie fair postapila.Jak myslicie?Jak sie zachowac?

Gość gość
Ja bym zostawiła temat po prostu nie poszła powiedziałabym że z moim facetem mam randkę albo wyjazd e góry na przykład

Gość gość
Zrób tak żebyś się dobrze czuła, najlepsze jest naturalne zachowanie. Jeśli wolisz mówić ludziom, co do nich masz to powiedz szczerze. Jesli chcesz dokuczyć, to wyzlosliw się tak jak radzi ktoś wyżej. Jeśli potrafisz być ponadto, to chłodno poinformuj, że na panieński nie idziesz bo coś tam. Może się domyśli... kiedyś ;-)

Gość gość
napisalabym że bardzo mi przykro ale na ten dzień zaplanowałam pranie i oglądanie filmu na DVD

Gość izka85
Jest pare opcji i musze dobrze przemyslec zanim cokolwiek napisze.Najpierw napisze do tej kolezanki "Witam,przykro mi ale nie moge uczestniczyc w wieczorze panienskim" czy cos w tym stylu.A do kolezanki napisze jak sama sie odezwie,chyba ze sie domysli jaki jest powod...

Gość izka85
Napisalam do tej organizatorki "Witam!Przykro mi ale nie moge uczestniczyc w wieczorze panienskim" Narazie cisza ze strony Panny Mlodej...ale skoro razem pracuja to zostala poinformowana o tym,ze nie przyjde.Zreszta czy bede czy nie bede to chyba dla niej bez roznicy skoro na wesele nie prosila...

Gość gość
tez bym nie poszla.Skoro ona ten kontakt traktuje jak zwykla znajomosc od czasu,do czasu,to mozesz tego czasu akurat nie miec,w wieczor panienski Jej:P

Gość izka85
Nie raz pisala,ze sie nie odzywam itp ale to dziala w dwie strony prawda?Tamta kolezanka moze sie czesciej odzywa bo pracuje tylko na pol etatu i nic nie robi tylko wisi na telefonie to i czesciej do niej sie odzywa..Eee...szkoda gadac Juz zapomniala jak bylam ze swoim bylym to i do kina ja zaprosilismy a to na pizze...

Gość izka85
Dlugo nie musialam czekac...Napisala do mnie z pytaniem czy jej kolezanka odezwala sie do mnie

Gość gość
Napisz jej o co chodzi - ja bym napisała. Panna widać niezbyt ogarnięta, skoro nie zaprasza Cie na wesele, ale na panieński już tak. :D

Gość gość
Ja tez bym powiedziała wprost o co chodzi. I to nie tej koleżance co organizuje jej wieczór ale przyszłej pannie młodej, ze po prostu jest mi przykro i skoro jestem jej zbędna na ślubie i weselu to pewnie na panieńskim również, tak się nie robi i dlatego nie mam ochoty iść, bez żadnego wymyslania sciem ze w tym czasie mam inne plany itp.

Gość izka85
Kobietki napisalam jej w czym rzecz.Niech wie,ze mi przykro

Gość gość
I super. :) Daj znać co odpisze.

Gość izka85
Mi też jest przykro ze tak piszesz. Gdybym o tobie zapomniała nie zapraszalabym cie na panieński. Tam też będą dziewczyny których nie będzie na weselu A jakoś potrafią to zrozumieć... Nie jestem w stanie na wesele zaprosić wszystkich których bym chciala!!! Przykre jest to ze tak to odbierasz! Kolejny raz wyciągam rękę i dostaje w twarz!!! Sms od niej... Ja jej na to ze mogla myslec obiektywnie i nikogo nie zapraszac i ze sie nie wyroznia i ze wtedy kolezanki na kawe po weselu

Gość izka85
a pozniej odpisala tak : ze brak jej slow na to..chciala wyslac mi innego smsa ale go skasowala bo nie chciala mi sprawic przykrosci.dodala ze moge myslec co chce.chciala zeby bylo milo..i ze sama mam przeczytac swojego smsa i zastanowila sie kto o kim zapomnial z tym ostatnim do dzis nie wiem o co jej chodzi.juz nic nie odpisalam bo chyba nie ma sensu...mialam ja za inteligentna osobe,w koncu jest po studiach...

Gość gość
Olej ja. Nagle tu zaprasza na panienski skladka po 80pln na prezent to duzo! Ja zostalam zaproszona na slub kolezanki tlumaczyla mi ze wesele tylko dla rodziny i ze to bardziej obiad tylko a jak sie pozniej okazalo oklamala mnie bo wesele bylo znajomi byli wszystko super sama sie wygadala ze zabawa do bialego rana tacy sa ludzie wlasnie- wredni i licza tylko na prezenty

Gość gość
Ja bym jej napisala zeby noe udawala glupiej, kultura wymaga chociazby wreczenia glupiego zaproszenia na slub bliskim znajomym a zakladam ze jestes taka osoba dla niej skoro na panoenski Cie potrafila zaprosic to i na slub powinna. Tak sie po prostu nie robi i to tylko swiadczy o jej zlym wychowaniu

Gość gość
Chciala zeby bylo milo? Ale dla kogo chyba dla niej tylko... skoro zrobila Ci przykrosc zapraszajac inna kolezanke a Ciebie nie to na jakiej zasadzie wybierala to zaproszenie? Wyliczanke robila, moneta rzucala czy jak? Juz by sie nie osmieszala tylko przeprosila, ze zachowala sie jak ostatni burak. Lepiej zerwij z nia kontakt bo szkoda czasu na takich ludzi

Gość izka85
Do gosc 16:20 Po 80 w tym jedzenie,rezerwacja w pubie,gadzety i w tym prezent.To tez zostalas oszukana.Ja dowiedzialam sie przypadkiem bo od niej pewnie nic bym sie nie dowiedziala.Myslalam,ze tylko dla rodziny robi wiec mi nawet w glowie nie bylo by mnie zapraszala

Gość izka85
Dokladnie udaje glupia..Moze gdyby postawila sie w mojej sytuacji to by zrozumiala co teraz czuje.W dupie mam te jej wesele,nie chodzi mi o to zeby koniecznie na nim byc.Dla mnie liczy sie fakt,ze ta idzie a ja nie.To ze widuja sie czesciej nie oznacza zaraz,ze jest lepsza kolezanka niz ja,no nie?Ja jej zawsze wysluchalam i nie gadalam na prawo i lewo a ta to taka pleciuga.Zeby sie na niej kiedys nie przejechala.Ale wtedy bedzie za pozno...

Gość gość
Chodzi o sam fakt ze potraktowala Cie hmm jak zapychacz na panienskim zeby bylo milo duzo dziewczyn w razie jakby jakas nie przyszla to ewentualnie bedziesz w tlumie na zdjeciach.

Gość gość
Dobrze ze w pore sie dowiedzialas ja wydalam 200pln na prezent a pozniej plulam sobie w brode ze dalam sie tak nabrac.. Niby ona nie wymagala zadnych prezentow na sam slub ale wiadomo ze z gola reka sie nie idzie do kolezanki nawet na sam slub. Zeby bylo smiesznie po calej akcji zaprosila mnie na wieczor panienski(przed slubem noe miala na to czasu) oczywiscie nie poszlam na ta szopke niech sie bawi z kolezankami ktore byly godne zaproszenia na jej wesele.