Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odstawianie antydepresantow.

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam pytanie do osob ktore mialy depresje i odstawily antydepresanty.Moja przyjaciolka przestaje brac stopniowo te leki. Czytalam ze moga wystapic skutki roznego rodzaju . Jak wspierac taka osobe zeby dala sobie rade bez tych lekow. jak wspierac ? Prosze o jakies porady .

Gość gość
trzeba codziennie pić co najmniej 1 piwo :)

Gość gość
Sama brałam je przez rok, a potem odstawiłam, bałam się nawrotu, ale jest lepiej niz bylo, wiec mysle, ze u kolezanki tez powinno byc ok. :) a juz długi czas ich nie biore.

Gość gość
Jesli sie stopniowo odstawia wedlug zalecen lekarza to nie powinno byc zadnych skutkow ubocznych

Gość gość
gość dziś Ja przestałam je brac sama z siebie, przestalam odczuwac taka potrzebe i nawrotow nie mam :) trzeba sie samemu nauczyc inaczej patrzec na swiat i zycie

Gość gość
wszystko jest wdlg.zalecen lekarza aby odstawic. Prosze powiedziec czy mozna brac kwas omega 3 magnez , zen szen i inne witaminy aby zlagodzic stres.?

Gość gość
a co bylo przyczyna tej depresji?

Gość gość
Myślę ze kwas i magnez spokojnie każdy powinien brać lub jeść w naturalny sposób.

Gość gość
choroba osoby w rodzinie i utrata zwiazku.

Gość gość
zalezy od czlowieka ,kazda czlowiek jest inny.

Gość gość
moga byc objawy a moze ich nie bydz w ogole glowa do gory ;)

Gość gość
te leki w większości działają na zasadzie placebo; gdzieś się kiedyś natknąłem na kliniczne badania amerykańskie dot. Prozacu i jemu podobnych; u 80% taki sam efekt dawało placebo. Po prostu ludzie wierzą, że to lek i co za tym idzie pomoże, więc pomaga. Logicznym jest, że ich odstawienie nagłe nie wywoła skutków ubocznych, a jeżeli występują to dlatego, że ludzie wierzą że wystąpią. Ja kiedyś brałem przez jakiś czas, potem przestałem wierzyć w te bzdety i jednego dnia spuściłem w kiblu. Nie miałem ŻADNYCH skutków ubocznych. Po prostu ŻADNEJ różnicy