Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość S

Praktyczne porady.

Polecane posty

Gość gość S

Hej ,czy wy też macie dosyć brudnych okien czy przypalonej kuchenki?dziś odkryłam sprawdzone metody zapraszam.;-)

Gość gośćS
Długo kupowałam i testowałam różne płyny do mycia okien i ciągle były smugi,nie było ekologicznie i w ogóle a dziś stwierdziłam że zrobię to inaczej.kupiłam w Lidlu gąbkę do kąpieli ,nalałam ciepłej wody z płynem do mycia naczyń i słuchajcie efekt jest mega. Bardzo bardzo polecam.ja mam dodatkowo ten problem że mam dużo okien i jak deszcz pada to zacina z ukosa ,dodatkowo wszystkie pyły i kurz z pól zwiewa na szyby i tarasowe drzwi.nareszcie mam dobry sposób niskim nakładem energii i pieniędzy.wystarczy miękką szmatką wytrzeć do sucha i gotowe.;-)

Gość gośćS
Co do kuchenki to miałam też niezły problem bo kupiłam używaną płytę grzewczą-ceramiczną no i nie była doczyszczona ,wokół kółek były stare przypalone obwódki ale cena i marka przelały się na plus(Whirlpool).Płyta działa bez zarzutu już 9 lat ale.... no właśnie ale te obwódki.:L-(dziś po problemie bo udało mi się to doczyścić .wpadł mi w ręce przy zakupach płyn o nazwie "Tytan"jest mega skuteczny ma tylko jedną wadę trzeba używać go z wielką ostrożnością i w rękawiczkach..Jestem strasznie zadowolona z dzisiejszego dnia .serio polecam wam ,jeśli też się wkurzacie jak ja.

Gość gość S
A może wy macie jakieś sprawdzone sposoby np na szybę kominkową.?

Gość gośćS
A wiecie jak najszybciej uprzątnąć jak coś nam z kominka wypadnie np. popiół ze spalonych papierów?.Biorę spryskiwacz z wodą ,zraszam i wszystko pięknie zbieram recznikiem papierowym .

Gość gość
do okien wystarczy mikrofibra przeznaczona do okien przewaznie pisze ze do szkła lub okien bez detergentów sama woda jedna sie myje a druga do wycierania na sucho umyte i bez smug i zajmuje mi to 8 okien w 30 minut

Gość gośćS
O tak..mikrofibra się spisuje zwłaszcza w kuchni.Na moich oknach sama woda nie wystarczy bo powyzej jest pole uprawne i bardzo się pruszy.

Gość gośćS
..a po deszczu to same zacieki i łezki.

Gość gośćS
A jak najlepiej wyczyscić dywany?