Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy robienie kupy po porodzie bardzo boli?

Polecane posty

Gość gość

W szpitalu bede miec lewatywe przed porodem i bardzo bym chciala nie robic kupy przez kilka dni. Starsznie sie boje ze bedzie bardzo bolalo i mnie szwy puszczą. Jak mozecie mi napisac jak szybko po robilyscie i jak ten strach przezwyciezyc.

Gość gość
Boleć to nie boli, raczej jest strach, że szwy puszczą albo że rana się zakazi. Ale nie radzę tego momentu opóźniać, bo jak sobie zafundujesz zaparcie to dopiero będzie kłopot i strach- ja tak miałam za pierwszym razem. Za to sikanie piecze...to było dla mnie gorsze.

Gość gość
a czy dawanie boli czy nie

Gość gość
To zalwży czy po porodzie wyjdą tobie hemoroidy czy nie, oby nie ;-)

Gość gość
mie nie bolala bo mialam przy porodzie peknieta kiszke stolcowa i po zszyciu dostawalam w szpitalu tabletki na przeczyszczenie wiec wszystko szlo jak woda

Gość gość
Temat dla mnie swiezy - nie, nie boli, sprawdzalam wczoraj. Naciecie mialam dosc duze

Gość gość
Czy wy bralyscie jakies czopki rozmiękczające? Wydaje mi sie, ze jak jest rzadko to pojdzie szybko i latwo. Najbardziej boje sie, ze to bedzie w postaci takich twardych malych bobkow, wtedy to sie trzeba namęczyc. Ja wtedy sobie pomagam uciskajac obszar miedzy pochwa a o***tem ale jak to zrobic po porodzie jak tam beda szwy i sie moze rozwalic przy takim.ucisku

Gość gość
na dobra miekka kupe jest kilka produktow , poczytaj co zjesc na zatwardzenie

Gość gość
Nie boli tylko jak poczujesz ze ci się chce idź odrazu bo potem będzie tragedia. Ja tak zrobiłam w 1 ciąży ze się bałam ze szwy puszcza i trzymałam a potem jak juz naprawdę musialam tomyślałam że umrę w tym kiblu szpitalnym. W następnych dwóch porodach poszłam odrazu. I bez problemowo było :-)

Gość gość
Dla mnie to bylo trudne i bolesne doswiadczenie ;)mialam wrazenie ze mi za przeproszeniem d.u.p.a pęknie :D

Gość gość
Raczej nie boli. Chociaż mi po drugim porodzie po wizycie w wc wylazły straszne hemoroidy i to był koszmar.

Gość gość
Nic nie bolało, pielęgniarka powiedziała że da czopek jak nie dam rady, z tego stresu polazłam do apteki po dicopeg na wszelki wypadek bo u mnie zawsze się sprawdzał ale nie było potrzeby, może spacerek po schodach mi pomógł :P