Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z kotem pomocy!!!

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Tydzień temu przygarnęłam może 3-miesięcznego kociaka. Znajdę, która przybłąkała się do domu moich rodziców. Kilka dni był u nich, potem zabrałam go do swojego mieszkania. Kotek jest naprawdę kochany - grzeczny, spokojny, bardzo towarzyski i rozmruczany. Mam z nim tylko jeden ogromny problem - nie załatwia się do kuwety. Próbowałam już chyba wszystkich rad, które znalazłam w internecie na forach dla kociarzy. Ale to na nic.. Kot totalnie lekceważy kuwetę i zasikuje mi mieszkanie. Jestem załamana. Tym bardziej, że to nie jest moje mieszkanie, wynajmuję je. . Tak strasznie chciałam mieć tego kota, a teraz ciągle się tylko stresuję i płaczę. Całkowicie serio zastanawiam się nad oddaniem kota, ale serce mi pęka jak o tym myślę. Przez prawie całe życie miałam koty, więc to nie jest mój pierwszy raz. Ale nigdy nie było takiego problemu, a jeśli już, to przez pierwsze max 2 dni, dopóki kot nie oswoił się z miejscem.

Gość gość
jak zaczyna sikać ,przybiera poze to szybko przenoś go do kuwety,jak sika bez pozy to może ma zapalenie i nie czuje że sika ,idz do weta

Gość gość
Byłam z nim u weta, jest zdrowy. Przenoszenie go do kuwety też nic nie daje. Nie przyzwyczaja się. Co z tego, że raz przeniesiony wysika się do kuwety, skoro trzy kolejne razy kiedy jestem w pracy sika po mieszkaniu.. :(

Gość Eeeeeeeeeeeeeee
Moze jak wychodzisz z pracy zamknij go w kuchni, czy w jakims pomieszczeniu, gdzie nie moze nic zasikac Postaw tam kuwete i miski Chce czy nie musi sie przyzwyczaic Chyba ze woli szczac do michy z karmą :D

Gość gość
albo w łazience ,tylko kuweta wielka najlepiej i zarcie i koniec zabawek

Gość gość
jak ci kot narobi weź kota i wsadź mu pysk w doje koty zazwyczaj szczają na złość

Gość gość
A może on znaczy nowy teren....trzeba bo go było wykastrowac

Gość gość
Ten kot to kotka. I ma dopiero 3 miesiące. Chcę ją wysterylizować za jakiś czas, tak czy inaczej. Zamknięcie jej gdziekolwiek jest niemożliwe. Jestem w stanie tylko zamknąć swój pokój, co oczywiście robię. Do kuchni nie ma drzwi, a w łazience są drzwi harmonijkowe, przez które kot wyłazi bez problemu dołem. Bo też w pierwszej chwili próbowałam go tam zamknąć, z jedzeniem i kuwetą. To nawet wtedy zesikał się w szmatę do podłogi, chociaż kuwetę miał tuż obok..

Gość gość
A co do sikania na złość - nie sądzę, kotek jest bardzo przyjazny i ciągle zadowolony. Raczej nie ten typ.

Gość gość
Wyczaj w ktorym miejscu sika i poloz tam kuwete.moja sie w ten sposob nauczyla.moze zwirek masz zapachowy.koniecznie wsyp neutralny

Gość gość
ta nie ten typ to są bestie mówię o tych szczających są oczywiście wyjątki chore kotki zobaczysz jak ci naszcza do garnka czy herbaty koty lubią też robić do butów

Gość gość
Nigdy niebwierz w to ze kot sika na zlosc.mam super ksiazke "zaklinaczka kotow" moge podeslac

Gość gość
Nie, nie jest zapachowy. Najzwyklejszy z możliwych. A kot sika w różnych miejscach, nie ma reguły :/

Gość gość
Buty na wszelki wypadek pochowałam :P

Gość gość
Jak chcesz to daj maila wysle Ci zaklinaczke kotow jak nie bedziesz chciala moge przepisac porady dotyczace kuwety.sa super

Gość gość
gość z 20.20 pewnie, że chcę. Dzięki! :) Mój mail: bella-be@wp.pl

Gość gość
ok juz do Ciebie pisze.super ksiazka.kazdego kotka da sie wychowac

Gość gość
Wysterylizuj ja

Gość gość
nawyk sikania do kuwety nie jest zależny od tego czy jest wysterylizowana czy nie - nie w przypadku tak małego kota.

Gość gość
Ale może nie ma trzech tylko pięć miesiecy dojrzewa i znaczy teren.... Idź do innego weterynarza. Daj kilka kuwet i różne piaski do nich może któryś mu przypasuje

Gość gość
Moja wlasnie nie chciala sikac do lawendowego.