Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o ludziach przewlekle chorych?to kara od Boga?

Polecane posty

Gość gość

sama jestem chora i zastanawiam sie za co...wszystkie plany mi sie posypały zyciowe

Gość gość
a na co jestes chora?

Gość gość
nie uważam tak

Gość gość
to znak że Boga nie ma żadnego bo jak już choruja to zazwyczaj dobrzy, cisi ludzie.

Kiedy chorują cisi i spokojni, to znaczy, że są wystawieni na próbę. Księgę Joba (Hioba) poczytajcie...

Gość gość
ŻYCIE jest karą od Boga...

Gość gość
na jaka niby probe?cale dnie siedze w domu,slaba jestem,zdana na'innych,boli mnie to i dobija,mam zniszczone zycie,nie bedzie ani meza ani dzieci,mloda jestem a nic juz mnie nie czeka

Gość gość
może napisz coś więcej co to za choroba, bo wkurza mnie takie jęczenie a nic konkretnego nie napisze.

to skomplikowane, zycie jest udzialem czegos kto postanowil by cos co nie istnieje mialo byc istnieniem ,a życie musi byc dlatego wlasnie celu. Dlatego jestescie goscmi w swiecie, tego ktorego brahman ustanowil razem z nami wiecznymi 🖐️ i racje mialo to ktore zrodzilo sie, a nie wy ktorzy jestescie wieczni ono bedzie z wami tak jak wy istniejescie tak to cos ma takie samo prawo. :>

Gość gość
Mam niepełnosprawne dziecko. Zakładając że Bóg istnieje - wystawił nas - rodziców na próbę. Ok, niech mu będzie. Ale dlaczego testuje moją wiarę skazując na cierpienie niewinne dziecko? Co ono winne? Dla mnie to sadyzm.

Gość gość
Pierdoły nie ma czegoś takiego jak próba nie mają szczęścia i tyle. Mi jest ich po prostu żal że nie mogą żyć normalnie. Prawdą jest że większość nie docenia tego co ma dopóki tego nie straci. Boga bym w to wszystko nie mieszał a tłumaczenie że ból to próba nie ma nic bardziej głupszego. Jaką próbę mają ci co przez całe życie w luksusach i dobrym zdrowiu dożywają starości. Nie ma sprawiedliwości i nie ma też co jej szukać. Prawda jest prosta masz szczęście żyjesz nie masz umierasz. Oczywiście można poprawić swoją sytuacje żyć i cieszyć się z małych rzeczy trzeba tylko zaakceptować to kim się jest i że tak naprawdę nie można mieć wszystkiego.

to nie ktos ani cos czy bog, te proby zsyla na was cos co nie istnieje wg was a istnialo dzieki wam od zawsze i ono pokazuje wam wasza dusze, dusze purushy bo wasze wiaty sa puste 🖐️

Życie jest próbą, jako że najważniejsza w życiu człowieka jest miłość do Jahwe, a w ciężkich chwilach manifestacją owej miłości jest zaufanie...

bol jest spowodowany cierpieniniem swiatow waszej duszy, dopki tak bedzie to cos wam bedzie wciaz i wciaz wam to pokazywalo i bardzo dobrze!

Gość gość
czy wiecie że na szkoleniu bhp powiedzieli że obcowanie z kompem powyżej 4 h dziennie powoduje bóle wszelakie, w tym kostno+stawowe i mięśniowe.. mnie zniszczyl zdrowie popularny antybiotyk więc uważajcie co lykacie. jak się potwierdzi mija teza to będę walczyć o odszkodowanie od producenta leku. sk****ysyny

Gość gość
DLV dziś kici kici :-D

Gość gość
DLV czy wybrałeś już któraś z tych 2 pissdzioszek?

Gość gość
Ja też jestem chora, ale nie mam pretensji do Boga. Nie zastanawiam się dlaczego mi się to trafiło bo dlaczego miałoby się nie trafić? Życie na ziemi nie jest doskonałe. Czas szybko leci i to jest znak, że Bóg jest miłosierny. Tutaj jesteśmy tylko na chwilę. Jeśli przyjmiesz Go wszystko będzie łatwiejsze.

Gość gość
A cierpienie czasami kształtuje charakter. Zobacz co się działo podczas 2 wojny światowej.

Gość gość
na stronie ostrzezenie . net sa oredzia i tam mozna przeczytac czemu sie cierpi , czemu rodza sie chore dzieci

Gość gość
cierpienie to proba , w niektorych przypadkach to udzial w zbawczym dziele Chrystusa i dusza sie zgadza na cierpinie i tym samym pokutuje za grzechy innych aby byli zbawiwnie, to pisze w oredziach

Gość gość
Również jestem chora i bez pracy masakra nawet ze sprzątania wyrzucili a renta starcza tylko na leki . Nawet nie wiem po co je kupuje , lepiej zdechnac .Ogólnie po 5 udarach ( taka specyfika choroby ze wywołuje udary niedokrwienne). Najgorzej ze jestem mloda mam dopiero 24 lata . Podly los :-(

Gość gość
Na pewno nie musi to byc kara, ale w moim przypadku chyba tak.teraz analizuje co zrobilam zle, i tego sie uzbieralo.ale juz za pozno, a wiele spraw bylo i jest w zasadzie bez wyjscia.Mnie tez sie wszystko sypie przez chorobe, to juz 1,5 roku i nikt nie moze zdiagnozowac co to jest.tylko sie modle zeby zlo mnie opuscilo, bo to chyba nie choroba, wszystko idzie na opak

Gość gość
Są Msze św. z m.odlitwą o uzdrowienie. Polecam też kanał na youtub Dotyk Boga gdzie są świadectwa setek uzdrowionych ludzi przez J.ezusa. Tam też są ludzie, którzy modlą się o uzdrowienie innych w intencjach pozostawionych w komentarzach na youtub pod filmikami pt. " Gdzie dwóch lub trzech "

Gość gość
Skoro to kara od Boga to dlaczego złodziej*****ndyci, przestępcy żyją sobie jak pączki w maśle a cierpią biedne, bezbronne dzieci? Czym one zawiniły?

Gość gość
Juz Chrystus mówił, że cierpienie nie zawsze jest karą za grzechy. Ale mieszkańcy katolickiego kraju nie czytają Ewangelii.

Gość gość
Mnie sie naprawde zdaje ze niektore nieszczescia czy nieuzasadnione choroby moga miec zwiazek z przyczepieniem sie zlego ducha, tzn jakas furtka sie uchylila, ktos zaklal w "skuteczny" sposob i byc moze jakis grzech sprowadzil cierpienie.ja mysle co to moze byc, bo niby choroba ale uderza wtedy gdy moze najbardziej zaboli, w wakacje, jakies wydarzenia itp z niezwykla dokladnoscia.przechorowalam w ostanie 2 lata wszystkie swieta, wyjazdy wakacyjne, koncerty ulubionych zespolow ktore wpadly na trasie do mojego miasta, mozliwosci wyjscia na narty czy rolki, co jest moim najwiekszym zainteresowaniem.bylam zdrowa ostatniego lata 2 tygodnie i te cale 2 tygodnie lalo jak z cebra, co do dnia i tylko wtedy.zeszlej zimy tez jak objawy przeszly, stopnial nagle snieg i nie bylo go tylko wtedy.Moze to was smieszyc, ale naprawde cos mnie przesladuje, bo dokladnosc ma precyzyjna.jak jestem zupelnie zdrowa, trafia mi sie jakis wypadek (powazne poparzenie, rozciecie palca nozem wymagajace szycia, klotnie w rodzinie, zgubienie klucza czy dokumentow, itp).teraz nawet boje sie o najblizszych, lotow samolotem i siasc za kierownica.Moze ktos z Was cos poradzi?egzorcysta sie takimi przypadkami nie zajmuje, szykuje sie.na msze nie tyle.o.uzdrowienie co o uwolnienie, ale mieszkam za granica i jak jestem w Pl to nigdy nie ma, nie znalazlam tez zadnego czatu z ksiedzem na ten temat

Gość gość
Wpadłaś w oko jakimś zakonnicom i modlą się, żeby twoje życie się zawaliło, skutkiem czego pójdziesz do klasztoru i będą miały jeszcze jedną naiwną która oddali w czasie rozpad ich zgromadzenia.

Gość gość
Próba jest prosta, jeśli będziesz dziękować Panu za wszystko co cię spotyka po śmierci trafisz do Nieba. Jeśli nie, trafisz do Piekła.