Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 35

Polecane posty

Gość barramek
thx84delta dziś jeden z najciekawszych i autentycznych osobistych tekstów na tej cafele ,jaki czytałem tu od paru lat naprawdę szacunek za tę osobista wypowiedż dotyczą większości ludzi z pokolenia lat ponad 40 do niecałych 50 ...oni coś liznęli z czasów zmian ustroju , a zarazem uczyli i wychowywali się już kulturze dominującej zupełnie michnikowszczyzny i kultury tego od chowania słoików , czyli róbta co chceta ja jestem pare lat starszy i przynajmniej autentycznie duzo rzeczy widziałemi przeżywałem z okresu 'przemian ' -oni weszli na jałową ziemię rozpadu i bezrobocia z ideologią przygotowana właśnie dla nich ... czyli 'róbta teraz, co chceta , a my wam pogramy na trabce rózowego słonika - w naszym pokoleniu -historia przekazywana przez przeważnie komuchów-pedagogów (z zazwyczaj z dość długimi pejsami oczywiscie ) była traktowana jako jakieś podawane i wymuszone bzdety dotyczace pzreważnie słusznej walki klas które nalezało jedynie wykuć , a wktóre nikt rozgarniety nie wierzył i traktował historią podawaną jako zwykłą ściemkę , czyliprzedmit typu przysposobienie obronne - tzw. PO :classic_cool: pokolenie kolegi natomiast wierzyło w przedstawiane im wersje historii szechterowskiej , na której to wychodowano miliony współczesnych Polaków obarczonych różnymi syndromami związanymi z prowadzeniem tej hodowli przez michnikowszczyznę , czyli jąkajacych się mośków

I tak właśnie jest na świecie. Zmiany konstytucji to bardzo poważna sprawa i nie może być robiona na polityczne zamowienie. Konstytucyjne kraje nie pozwalają aby zmiana konstytucji przebiegała łatwo i prosto. Wygląda na to, że nie masz zielonego pojęcia o wazności konstytucji.

Gość gość
joł-joł to jest właśnie ich powitanie wynikające z tego , że oni po prostu bardzo czest się jakają :D

Szwajcaria... x Konstytucja Federalna Konfederacji Szwajcarskiej (niem. Bundesverfassung der Schweizerischen Eidgenossenschaft, fr. Constitution fédérale de la Confédération suisse, wł. Costituzione federale della Confederazione Svizzera, retorom.: Constituziun federala da la Confederaziun svizra) została uchwalona 18 grudnia 1998 roku, poddana pod referendum 18 kwietnia 1999 roku, a weszła w życie 1 stycznia 2000 roku. Poprzednio obowiązująca pochodziła z 29 maja 1874 roku (była ona efektem gruntownej rewizji konstytucji z 12 września 1848 roku). Konstytucja jest bardzo "sztywna"[potrzebny przypis] (jej zmiana jest trudniejsza niż zmiana ustawy zwykłej), spowodowane jest to ogromnym zróżnicowaniem kraju. Procedura zmiany konstytucji: inicjatywa 100 tys. wyborców, referendum, jeżeli zostanie ona poparta w referendum przez większość głosujących, wówczas konieczne wysunięcie propozycji zmiany całkowitej przez jedną lub drugą izbę parlamentu. Wtedy poparcie przez drugą izbę oznacza wszczęcie procedury parlamentarnej. W przypadku jego braku, następuje referendum. Jeśli naród jest "za", wówczas dochodzi do skrócenia kadencji parlamentu i wybór nowych izb parlamentarnych. uchwalenie nowej konstytucji z inicjatywy parlamentarzystów. Do powyższego należy dodać, iż: referendum zatwierdzające projekt nowej konstytucji ma charakter "podwójny", tj. odrębnie liczy się głosy wszystkich głosujących, a odrębnie głosy z kantonów. Dla zatwierdzenia projektu konstytucji, "za" musi być większość ludzi w całym kraju i większość kantonów. referendum w sprawie przystąpienia do procedury całkowitej zmiany konstytucji jest referendum "pojedynczym".

otulona_snem dziś okej,ja nie mam o niczym pojecia,ty masz-mowie polemika z toba nie ma zadnego sensu,bo ty piszesz o tym,co znasz jedynie z przekazow internetowych,lub innych..moj brat wczesniej pracowal w Malezji,pewnie i z nim bys sie klocil,o to jak jest w Malezji,bo ci wiki podala co innego..nie gniewaj sie ,ale mi szkoda na to czasu.. x x Jak widzisz z cytatów znam sie na tym o czym napisałem wczesniej. I nie kłócę się z nikim o to jak jest w jakimś tam kraju tylko opieram się na FAKTACH. Ty też wiesz to co ci podano w przekazach ale jak widac wiesz dużo mniej. A fakt jest prosty i konkretny. Zmiana konstytucji jest rzecza trudna w większosci krajów cywilizowanych. Czyli jest dokładnie tak jak ja napisałem.

A więc to co napisałaś jest bzdurą i w dodatku usiłowałaś mnie obrazić... Jak zwykle zresztą... x "otulona_snem dziś (Nie można zmieniac konstytucji co chwile na doraźne zapotrzebowanie.) o o kolejny kretynizm..bo to ma przede wszystkim sluzyc ludziom-prawo ,a ty w tych utartych schematach wychowany .. dalej tego nie pojmujesz..ze tak nie powinno sie dziac.. x x Jak widzisz w tych "utartych schematach" jest wychowana Europa i nawet mieszkańcy twojej ulubionej Szwajcarii...:D

taka jest wybacz czasami z toba dyskusja,czasami,trzeba gdzies byc,pozyc,zobaczyc,ocenic samemu,dotknac tego tematu x x Czyli jak rozumiem ty dotknełas tematu zmiany konstytucji w Szwajcarii i brałaś w tym udział...:D Wybacz ale twoje argumenty są coraz bardziej durne tym bardziej, ze prawo jest "sztywne" a więc nie trzeba go "dotykać" itp, żeby wiedzieć, znac podstawy. I tego sie nie ocenia. To jest obowiązujące prawo i nalezy się go trzymać. x Wiem, ze tobie dyskusja ze mną stwarza problemy bo jak już nie raz sie przekonałaś potrafię obalić głupoty wypisywane przez ciebie posługując się faktami sprawdzalnymi w zasadzie dla każdego, który by chciał je sprawdzić. Tak jest i w tym wypadku czy w wypadku zmiany konstytucji. :D

taka jest wybacz czasami z toba dyskusja,czasami,trzeba gdzies byc,pozyc,zobaczyc,ocenic samemu,dotknac tego tematu,a nie tylko bazowac na przekazach innych ludzi.. x x I polecam ci przemyślenie sprawy zawału serca. To ja byłem tym który to dokładnie poznał a ty znałas sprawę jedynie z przekazu głupkowatego lekarza i pielęgniarki równie durnej. :D

przepraszam,ze teraz czepie sie wieku..jestes niestety w mojej opinii straconym pokoleniem,chociaz dziekuj Bogu,ze masz ta rente tutaj. x x Dzieki temu straconemu pokoleniu możesz pisac te swoje bzdury publicznie. To dzieki niemu żyjesz w wolnym kraju. I nie mam żadnej renty... Ale moze ją (rente) poznałaś, byłaś u mnie, widziałaś ją osobiście? A moze znasz sprawę jedynie z durnych przekazów? No to jak jest z tą rzekomą rentą? :D:D

otulona_snem dziś odnosze z gola inne wrazenie Shatyn-ze czasami mnie sluchasz i ze widzisz,ze mam racje- x x Czasami masz co odpowiednio ujmuje w słowa. Ale rację nalezy uzasadnić, oprzec na faktach itp. Ja to potrafię. A ty?

otulona_snem dziś nie musisz sie ciagle tego upierdliwie czepiac,pielegniarka byla moja szwagierka,ktora funkcjonowala na oiomie,na gornym slasku,tak mi przekazala,ze wiekszosc rzeczy,ktora lekarze okreslaja jako "zawal" to,tylko "stan przed zawalowy",nie obraz sie ale ta opinia dla ciebie jest chyba dobra,bo skoro miales tylko stany przed zawalowe,to powinienes sie w sumie cieszyc w tej sytuacji x x Rozumiem, ze dalej brniesz w głupotę... Miałem stany przed zawałowe przed zawałami serca. Nie wiem dlaczego uważasz, ze to powód do radości? A durnoty na które sie powołujesz są tylko durnotami. Zawał serca to określona w medycynie sytuacja, sygnalizowana poprzez tzw wyrzut enzymów. I wtedy można powiedzieć, ze ktoś ma zawał. A więc nie moze być sytuacji, że lekarz określa jako zawał, stan przedzawałowy.

bo w sumie jestes zdrowy jak byk ogolnie,a okresla cie system jak "zawalowca" x x Nie. Jestem cięzko chory po trzech zawałach. Mam trwale uszkodzone serce, którego już sie nie da 'naprawić". Jestem też chory na inne sprawy i właśnie wczoraj dowiedziałem się, że żeby mnie tylko podleczyć a nie wyleczyć potrzebne jest minimum 5 operacji, bo niestety mojej choroby się nei da wyleczyć.

otulona_snem dziś durny jestes chlopie,przepraszam,za to okreslenie jak but od lewej nogi,myslisz,ze sie o ciebie z myrem nie martwilsmy jak znikasz nagle... x x Czasem znikam bo jestem chory, czasem bo pracuje a wczoraj np byłem 3/4 dnia w Warszawie na badaniach. I własnie po tych badaniach się dowiedziałem...

Ale dość o mnie... I tak za dużo o sobie powiedziałem i wiem, ze niektóre indywidua to wykorzystają tutaj...:O

Gość gość
"Borusją"?:O Odpowiadając na pytanie- nie wierzę:D

Gość gość
Podziwam cierpliwość Shatyn.

otulona_snem dziś no czego sie dowiedziaes?,ze masz chore serce... x x Nie. Dowiedziałem się zupełnie czegoś innego o innej częsci mojego ciała... Wewnętrznej jeśli chodzi o szczegóły. Zawałów serca dostałem z zupełnie innego powodu niż napisałaś. Żadnego teatru tutaj nie odstawiam. Jestem szczery a to co pisze to prawda.

Gość gość
Doda stwierdziła że nie jesteś chory, że jesteś melepetą. I chooy:D Weź to wydrukuj i pokaż lekarzowi że się nie zna:D

otulona_snem dziś no to moze badania poradze,jaka to czesc? wiesz gdzie zylam,i gdzie zyje,moze moge pomoc? x x Dzięki. To jelita i pewna rzadka ale bardzo ciężka choroba. W Warszawie jest jedyna super specjalistka od tych rzeczy. Dostać sie do niej bardzo trudno (za pieniądze)... Przyjmują zapisy na cały następny miesiąc 28 poprzedniego miesiąca przez parę godzin od 12... Dzieki za dobre chęci ale nie da sie mi pomóc.

otulona_snem dziś to czyli tak zle z toba nie jest x x Nie. Tak źle nie jest... Groża mi tylko te 5 operacji po których prawdopodobnie zostane inwalidą do końca życia. I to naprawde koniec na ten temat. Jak chcesz możesz do mnie zadzwonić, numer da ci Iftar. Tutaj nie jest miejsce na takie rozmowy.

otulona_snem dziś czyli masz polipy,polipy nie sa jakas wazka sprawa,ale nalezy je usunac..bo spowoduje to okolo 60..raka jelita grubego x x Nie. Nie polipy... Daj juz spokój. OK?

- Od pierwszej wizyty Komisji Weneckiej w marcu niewiele stało się, co można by określić jako krok we właściwym kierunku. Orzeczenia TK są publikowane lub nie w zależności od ich oceny przez władze wykonawcze, a sędziowie nie zostali zaprzysiężeni mimo tego, że są legalnie wybrani. Dzieją się rzeczy niezwykłe.– mówił Strzembosz w TVN24. x Strzembosz odniósł się także do wczorajszych słów europosła PiS Ryszarda Legutki, który zarzucił Komisji Europejskiej, że ta „łamie traktaty unijne, prowadząc wobec Polski procedurę praworządności i uzurpuje sobie trzy funkcje - oskarżyciela, sędziego i egzekutora”. x - Parlament Europejski oparł swoją rezolucję na wynikach badań prawników i stanie faktycznym. Cała współczesna cywilizacja świata zachodniego opiera się na legalizmie i poszanowaniu prawa, jeśli to prawo spełnia podstawowe kryteria prawości, oraz poszanowania mniejszości, przy ograniczeniu wszechwładzy parlamentu – mówił Strzembosz. x - Jan Paweł II mówił, że większość parlamentarna może dopuszczać się rzeczy, które będą miały charakter zbrodniczy – dodał. x Na sugestię dziennikarza, że PiS twierdzi, że obecnie najważniejszy jest suweren, a nie sądy Strzembosz odpowiedział: - Generał Wojciech Jaruzelski tez się powoływał na suwerena, na wyniki badań, które nawet po ‘89 roku usprawiedliwiały stan wojenny. Nie manipulujmy suwerenem – ostrzegł.