Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bolesne badanie palpacyjne macicy w 35 tc

Polecane posty

Gość gość

Witam. Bylam ostatnio u ginekologa na wizycie i ten chcac sprawdzic czy glowka dziecka jest na dole tak mocno nacisnal na moje podbrzusze ze az zajeczalam z bolu pozniej tez troszke bolalo ale szybko przestalo. Teraz siedze i sie martwie zeby on nie zrobil krzywdy dziecku przez to bo przeciez moglo miec tam np oczko i moglo go zabolec. Z drugiej strony ufam swojemu lekarzowi. Juz chyba schizuje. . dziewczyny powiedzcie co myslicie czy was tez boli takie badanie?

Gość gość
Nigdy nie boli. Idź na usg. Coś mogło się stać i dziecko będzie kalekie.

Gość gość
Teraz to dopiero sie wystraszylam. . znow bede sie ciagle stresowac. .

Gość gość
Moze ktos jeszcze sie wypowie na ten temat. . bardzo prosze bo jestem zalamana

Gość gość
Dziecku nic nie jest. Oni jest w oslonce . Przypomnij sobie wypadek w którym kobieta w ciąży zmarła a dziecko przezylo w wiadomościach mówili na pozatku wakacji.

Gość gość
Poza tym już w 35 tygodniu ciąży dziecko jest plecami i tyłem ogólnie odwrócone do świata

Gość gość
Dziekuje bardzo za odpowiedzi. Bardzo sie martwie o moje malenstwo. zawsze bylam bardzo wrazliwa na bol moze dlatego tak zabolalo sama juz nie wiem.

Gość gość
Tez mnie to interesuje bo kilka tyg temu tez mialam ten problem ale ja mysle ze takie uciskanie nie szkodzi co innego uderzenie. Ale moze ktos jeszcze podzieli sie swoja opinia

Gość gość
Dziecku nic nie bedzie. Fakt ,to sprawdzanie boli ale dziecku nie szkodzi.

Gość gość
ja mysle ze nawet gdyby tam mialo oczko czy buzke to chyba odwrocilo by glowke w druga strone jakby mu ucisk przeszkadzal..a chyba trzeba troche ponaciskac zeby miec pewnosc jak jest ulozony dzidzius.. tak mi sie wydaje chyba ze sie myle to prosze wyprowadzcie mnie z bledu

Gość gość
Nawet zakładając że dziecko byłoby odwócone buzią do brzucha... kobieto, załóż sobie na głowę (oczy) gumowy czepek. Potem połóż na tym surowego schabowego, i przykryj skórzaną kurtką. Spróbuj nacisnąć opuszkami palców, z taką siłą jak robił to lekarz. Zabolało cię oczko? Krzywda ci się stała? Rozumie, hormony, przewrażliwienie, ale takie bzdury rzadko się trafiają...