Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co ja mam robić pomóżcie !

Polecane posty

Gość gość

Nawet nie wiem od czego zacząć . Jutro idę już do szkoły do 1LO . W wakacje jest tak zazwyczaj ze to ja sprzątam cały dom czasami gotuje , Ale po wakacjach mama zawsze już sama sprzatala A ja jej tylko pomagałam. Ale teraz to jest masakra . Wracam z rozpoczęcia cala glowa mnie boli zmęczona bo mam dość daleko , A wgl dzisiaj się źle czułam . A w domu czeka na mnie sprzątanie . No ludzie mieszkam z siostra siostrzeńcem i jeszcze malutka siostra . Mój tata pracuje do 17 jak wraca to jeździ po zakupy , zajmuje się tym co mama mu zleci . Moja mama wychowuje moja siostrę i jeszcze mojego 5 letniego siostrzeńca , bo moja siostra oczywiście jak przyjdzie z pracy o 15 tak śpi cały dzień , budzi się w nocy wykapie , posiedzi na Facebooku i tak dalej . Zajmuje się tylko i wyłącznie sobą . Nie ścieli po sobie nawet łóżka . Szklanki zostawia przy łóżku muszę po niej wynosić zmywac. Nie pierze nawet swoich ubrać , a jak poloze jej na łóżko do złożenia to rzuca je na sofe i czeka aż ja to zrobię . Ja przyjeżdżam teraz z szkoły O 17 . I szlak mnie trafia jak widzę ta larwe na łóżku jak się leni bo jest zmęczona po pracy . Ona pracuje na kuchni , to nie jest praca gdzie musi zasuwac jak debil tylko gotować kilka posiłków dziennie . Mój siostrzeniec jest nie do wytrzymania robi mi na złość , pluje krzyczy jak chce się zająć lekcjami . I co ja mam zrobić mam z.nią pokój jej brudy to również moje brudy. Nienawidzę jak się walaja mi rzeczy . Moja mama też ma jej dosyć Ale nie reaguje . Nie dam rady pójść do szkoły , O 5 bo o tej muszę wstawać żeby być na autobusie O 6 . Wrócić O 17 posprzątać po tej larwie wyjść z psem na spacer ogarnąć cały dom znosić cały dzień tego nie dobrego dzieciaka który już nawet podnosi na mnie ręce O w dodatku zająć się lekcjami których jest masa . Co robić ?

Gość gość
Przestań po niej sprzątać, ucz się w kuchni, gówniarza goń od siebie, niech Ci nie przeszkadza. Ciuchy na sofie? Niech leżą. Czas na mały bunt i zajęcie się sobą, własną nauką. Rodzice nie reagują, bo bylo posprzątane, porobione. Pomalutku, malymi kroczkami. Najpierw przestan sprzątac po niej.