Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czekam na dziecko

Test ciazowy pomocy

Polecane posty

Gość Czekam na dziecko

Hej zrobilam test 6 dni przed okresem negatywny czy to duzo za wczesnie ? Wiem, ze to szybko , nie moglam sie doczekac

Gość Czekam na dziecko
Prosze?

Gość Czekam na dziecko
Nikt nie odpowie?

Gość gość
Za szybko... Mi dopiero wykazalo 2 tygodnie po terminie okresu...

Gość gość
moim zdaniem za szybko,ja mialam kilka testow negatywnych juz sporo po terminie @,dopiero w 42dc mi wyszedl pozytywny,najlepiej po terminie okresu o ile nie nadejdzioe nie tracic kasy na sikance tylko udac sie na bete z krwi i bedziesz miec pewnosc

Gość Czekam na dziecko
Czyli mam jeszcze szanse? Myslalam, ze moze cien cienia bedzie, ale wiem, ze to szybko, a sa jakies wczesne symptomy po ktorych moge podejrzewac ciaze?

Gość gość
szanse masz,ja nie mialam zadnych objawow oprocz wiekszej tkliwosc****ersi,az do 9 tyg nawet 10 gdy dopiero zaczely sie lekkie mdlosci

Gość gość
zamiast sie zastanawiac i zadreczac idz na bete,najlepiej w terminie @ juz na testy nie trac kasy,bo test moze sie "poimylic' tylko wlasnie wtedy,gdy wykazuje brak ciazy,a ciaza jest z krwi bedziesz miec jasnosc od razu jaki masz poziom HCG

Gość Czekam na dziecko
Bylam w gorach na wakacjach i licze, ze sie udalo.. Mam jakies przeczucie, ze tak jest , ale nic sobie nie wkrecam bo nic nie zauwazylam, a piersi sa tkliwe, ale nie wiem czy tak jak zawsze czy bardziej

Gość gość
A na Bete kiedy najwczesniej mozna isc? 30 zl kosztuje?

Gość gość
Beta zaczyna roznąć po 48h od zagnieżdżenia się zarodka w macicy ale kiedy to nastąpi to różnie przerażnie 5-10 dzień po owulacji, u mnie słabododatnia tzn 12 przy normie do 5 wyszła w 10. dniu po owulacji. Oczywiście jest to taki wynik który trzeba potwierdzić po 2-3 dniach ale już ten wynik wskazuje na ciążę

Gość gość
nie wiem ile kosztuje w PL,bo mieszkam pare lat juz za granica,a u mnie jest w standardzie uslug,nie place za nia w razie czego

Gość gość
No to chyba pojde, ale boje sie ze nic nie bedzie

Gość gość
Chyba ok.10dni. Wiem o przypadkach po 8 dniach ;-) Jednak nie robilabym tego szybciej niz w dniach spodzi ewanej miesiaczki, bo często dochodzi do mikroporonien i niepotrzebnie rozbudzisz nadzieję ;-) jesli wyjdzie pozytywna to nie zapomnij powtorzyc po min. 24h.powodzenia życzę

Gość gość
A ja Ci radzę zrobić jednak Bete nawet w tym 10 dpo. Wtedy powinno juz cos wyjsc, dla pewnosci, mozesz poczekac do 12 dnia, bo moze owulka była w innym terminie+-1 lub 2 dni. Ja mialam taka sytuacje ze zrobiłam Bete a mimo to straciłam fasolke, bardzo wczesnie. Ale mimo ze było mi przykro, to przynajmniej dało mi nadzieje ze jednak wszystko z nami w porzadku i musimy działac dalej:) Takie monitorowanie pozwala tez na wykrycie np tego, że masz wczesne poronienia. Bez Bety nie bedziesz tego wiedziec. A jak kilka razy pod rząd wystapi taka sytuacja to mozesz zaczac działac z lekarzem. Poza tym im wczesniej sie dowiesz ze jestes w ciazy, nawet bardzo wczesnej, tym wczesniej mozesz zaczac dbac o siebie i fasolkę. Tak więc ja jestem za tym żeby sie sprawdzać. W tym miesiacu tez mam zamiar zrobic bete, tylko poczekam do 12 dpo żeby była wiarygodna.

Gość Czekam na dziecko
A czy po zaplodnieniu moze wystapic grzybica pochwy? Czytalam, ze tak. Ja dostalam 3 dni po owu , a raczej mi sie to.nie zdarza

Gość gość
moze jak najbardziej zmienia sie ph pochwy w ciazy

Gość gość
poza tym beta nie kosztuje majatku,a bedziesz juz miala jakichs oglad cojest grane ja bym poszla

Gość Czekam na dziecko
Ja jestem ok 10, 11 dni po owu

Gość gość
daj znac jaki masz wynik,o ile sie zdecydujesz powodzenia,ale ja bym pewnie nie wytrzymala i te 3 dychy poswiecila x inna sprawa w kazdym laboratorjum moze byc troche inna cena podzwon sobie i popytaj gdzie masz najtaniej,czasami na stronach internetowych labkow sa juz ceny wystawione

Gość Czekam na dziecko
Najbardziej mnie zastanowila ta grzybica , ale 3 dni po owu to szybko jakos

Gość gość
tpo masz wybor albo isc w sobote lub dzisiaj,albo poczekac do poniedzialku to juz twoj wybor :)

Gość gość
grzybica moze byc wynikiem wyjazdu,zmiany wody,reczniki itp itd,klimatu ogolnie wyjazdom sprzyja,jak sie kapalas np w basenie jak nie zrobisz bety nie bedziesz miec pewnosci koniec kropka 🖐️

Gość Czekam na dziecko
Zrobie, ale to chyba w pon dopiero, a Ty tez sie starasz?

Gość gość
nie,ja rodzilam w maju tamtego roku i na razie jedno wystarczy a roboty jest ze hohohoho:p,bo wrocilam do pracy i na razie pasuje na pare lat :)

Gość Czekam na dziecko
No to chyba dzis robie

Gość gość
idz na dzial Ciaza,porod macierzynstwo tam znajdziesz z pewnoscia dziewczyny co sie staraja :) tutaj na ogolnym raczej watpie,chyba ze przez przypadek,zalozylas temat troche w niezbyt odpowiednim dziale powodzenia

Gość Czekam na dziecko
Zrobie dzis

Gość gość
jak zrobisz czy to dzisiaj czy w pon daj znac jaki wynik

Gość Czekam na dziecko
Ok