Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Czy jesteście w cieniu swoich facetów?

Polecane posty

Zauważyłam że sporo kobiet to takie jakby dodatki do facetów, nie są wyraziste, nie mają silnej osobowości i nic do zaoferowania światu. Sa kierowane przez faceta, nawet często przyjmuja jego poglady/hobby jako swoje. Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji w moim kontekście, nawet najlepszy facet to tylko człowiek błądzący jak inni i nie wiem jak można dac sie zdominować drugiej osobie. 🖐️ a z wami jak to jest?

Ja mam chyba silniejszy charakter niż mój facet, na pewno jestem bardziej wyrazista. Dobrze się dopełniamy.

Gość gość
kobeity są dodatkiem do swoich dzieci, tam jest dopiero hardore przyczepnej zonie jeszcze przemówisz do rozumu jakos, ale mamuśce? nie

Gość gość
zgadzam się

Gość gość
ja mam silną osobowosc,to własnie mój partner wypada przy mnie blado

Tak pytałam. Bo kobiecie niezależnej ciężko jest znaleźć normalnego faceta.

Gość gość
jestesmt tak samo wyrazisci, dobrze sie dopelniamy. on ma spokojniejszy charakter, ja jestem od awantur :P ale oboje jestesmy asertywni i mamy swoje mocno zdefiniowane osobowosci

Gość gość
Ja chyba byłam zbyt wyrazista i nigdy nie przyznałam mu racji, jeśli jej nie miał. Lubi towarzystwo osób głupszych od siebie, które się przed nim płaszczą, mnie to nie bawi, tak samo jak udowadnianie komuś, że jest głupszy, sprawdzanie czyjejś wiedzy i poziomu znajomości języka. Uważam, że skoro ktoś jest głupi to odpuszczam sobie znajomości z takimi, a nie spotykać się, zapraszać, po co to komu

Gość gość
Niektóre dają się zdominować nawet własnemu psu marki York, to nawet ciekawe jak jak jest w relacjach z facetem w takim przypadku:-)

Gość gość
zwierzaki to inna historia, nas zdominowały koty :P

Gość gość
No i mamy przykład na zdominowanie przez faceta. Znam taką parę u nas, on niby miłośnik kotów, mają już 5 kotów różnych ras. On koty skupuje i tutaj kończy się miłość do kotów z jego strony. Ona pracuje jako karmiciel, obsługa kuwet, transport do weterynarza, czesanie kotów, a on tylko truje dupę o kotach i chwali się nimi, a ona jak służąca właściwie. Nie moja sprawa, ale kobiety są zdolne wiele znieść i zaakceptować niby dla dobra związku

Gość gość
to smutne, że znasz taką parę. My nasze dwa koty bardzo kochamy i oboje o nie dbamy (i rozpieszczamy).

Gość gość
Partnerstwo na tym polega, że nikt nie jest lepszy, ani gorszy i niczego sobie nie udowadniamy, bo to już gwóźdź do trumny związku. Obowiązki po równo, nie wysługiwać się kimś i tak jest dobrze

Gość gość
Związki z osobą nie akceptowaną przez ogół bywają niebezpieczne. Sama miałam okazję się o tym przekonać. Młoda, chociaż nie nastolatka poznałam długowłose ciacho, na koncercie. Przyszliśmy osobno, wyszliśmy razem, znajomość trwała. Podpadło mi, że nie ma znajomych, co najwyżej z kimś popisze czasem. Nie głupi, chodząca wikipedia normalnie, studiował informatykę, tym bardziej mi imponował humanistyczną wiedzą, wyjątkowy facet. Myślałam, dobrze, że nie ma znajomych, będzie miał czas dla mnie. Niestety nie dało się go namówić na jakąkolwiek aktywność typu rower, rolki, narty, deska, nic, kompletnie. Nawet nie umiał pływać. Nagle zapadł się pod ziemię, zero kontaktu jakiegokolwiek. Miał schizofrenię paranoidalną, trafił do szpitala

Gość gość
i czego to dowodzi? moj facet ma dlugie wlosy i jest normalny

Gość gość
Tego, że osoby nie akceptowane przez innych, mogą mieć problemy psychiczne. Nie chodzi o włosy, co ma piernik do wiatraka? O to, że nie miał kolegów, koleżanek, znajomych, dziwnie się zachowywał. Równie dobrze mógł być łysy

Gość gość
Kasi się wydaje, że jak ktoś ma długie włosy to jest outsiderem i jest nieakceptowany :P

Gość gość
ja też wolę długie, u wszystkich ☺

Gość gość
twierdziłaś, że jest niecakeptowany :P a co do włosów to ja wolę długich u wszystkich poza mną

Gość gość
Tylko wtedy, gdy zasłania mi słońce ;)

Gość gość
gość dziś Tylko wtedy, gdy zasłania mi słońce A moj facet ma posturę trzonka od szpadla i to on jest w moim cieniu

Gość gość
sorry, śmiałaś się, że jest "nienormalny". Mój błąd :P

Gość gość
chyba ci normalni ludzie to gatunek na wymarciu. Gdzie się ruszę i poznaję kogoś to albo głupi, albo z ma 10 nerwic, depresję, a jeszcze co chwilę ktoś się przyznaje, że gej albo lesbijka. Najczęściej spotykany gatunek ludzki to chamy i prostaki, chyba zwariuję

Gość gość
żyjemy w stresujących czasach więc nerwica czy depresja to nic złego czy nienormalnego. Podobnie jak bi czy homoseksualizm

Gość gość
Na to wychodzi, że w miarę normalne osoby pozostają w cieniu tych wszelkich znerwicowanych, psycholi, zboków i podobnych. Jasne, że spokojna dziewczyna, która w akcie desperacji zadaje się z takim psychicznie pokręconym zawsze będzie w cieniu, bo wokół psychicznych świat się kręci. Normalny, spokojny człowiek i rodzina to już takie niemodne, lepiej być inny