Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy którejś z was lekarz źle obliczył termin porodu?

Polecane posty

Gość gość

Okazało się, że gdy się zglosilam do szpitala po terminie, tak naprawdę jestem przed, bo lekarz mój źle to obliczyl, bez poprawek na nieregularne miesiączki. I zamiast mieć juz dzidziusia przy sobie, muszę czekać jeszcze dwa tyg, bo nawet nie chcą wywolywac.

Gość gość
Ale na jakiej podstawie stwierdził, że jesteś 2 tygodnie przed? Bo dziecko jest małe? Dzieci rodzą się różnej wielkości. Termin porodu na podstawie usg można chyba stwiwrdzić max do 20 tyg, bo potem dzieci różnią się wielkością.

Gość gość
Termin porodu oblicza się na podstawie cyklu 28dni, mój wynosił 35-40. Lekarz stwierdził, że tydzień trzeba doliczyc, no i kolejny tydzień jak sama nie urode dopiero szpital. Masakra, a już jechalam z torbą i mysla, że wrócę z dzidzia ;( kolejne dwa tyg udręki

Gość gość
No ok, jeden termin jest cyklu, a drugi z usg. Ten z usg można wyznaczyć tylko, do któregoś momentu, bo potem dzieci są różnej wielkości.

Gość gość
a daj spokoj na końcu te 2 tyg, w tą czy w tą to nie ma znaczenia...

Gość gość
Nie miałam wyznaczonego terminu z USG. Ciągle co wizyta podawano mi inny tydzień. W szpitalu tak samo. Dla mnie te dwa tyg to duzo, partner wziął urlop, na marne jak się okazało, teraz ja będę w terminie i chłop w pracy na wyjeździe.