Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego wlasciciele mieszkan z forum boja sie, ze

Polecane posty

Gość gość
Powiedziałabym panie Janku poproszę o pańskie papiery ze skarbowego

Gość gość
jakie panskie.? to nie sa jego tylko twoje papiery.

Gość gość
Witam. Jak masz problem z lokatorem zapraszam na priva. Za 3000 zaczną mu się przytrafiac dziwne rzeczy aż sam zrozumie ze lepiej się wyprowadzić.

Gość gość
nie wiem skąd w niektórych przekonanie ze ich dochód z działalności to ich sprawa? czy naprawiasz pralki czy jesteś lekarzem czy wynajmujesz lokal masz pewne obowiązki wobec osoby korzystajacej z twojej usługi. I jakby moj lokator zarzadal ode mnie potwierdzenia zarejestrowania umowy to bym mu przedstawiła rozliczenie zaliczki podatku gdzie jest uwzględniona zaliczka za lokal który wynajmuje. tak jak robię remont części wspólnej to pokazuje rozliczenie jeśli ktoś chce, bo np remont dachu to była automatyczna podwyżka czynszu. ale jeśli ktoś zrobi remont lokalu istotnie podnoszący jego standard to też po okazaniu faktur i rachunków jestem skłonna na jakiś czas obniżyć komorne. żyjąc z ludzi trzeba dac im żyć.

Gość gość
dokwaterowac uciążliwych lokatorów? heh, to się tylko łatwo mowi- po 1 taki lokator będzie uciążliwy nie tylko dla naszego nieplacacego lokatora ale i dla innych mieszkańców po 2 co jeśli Ci uciazliwi pójdą śladem tego nieplacacego? wtedy już masz stado uciążliwych i nieplacacych lokatorów i KAZDEMU musisz zagwarantować lokal zastępczy... powodzenia. jakby tak łatwo było się pozbyć uciążliwych lokatorów to tyłu wynajmujących by nie walczyło latami w sądach. mi się udało pozbyć uciazliwej lokatorki dzięki jej sąsiadowi. przyszła do niego Pani z opieki społecznej na wywiad środowiskowy. I wystawił taką opinię sasiadce ze samą szybko się spakowsla i ulotnila chcąc uniknąć problemów z opieką...:)

Gość gość
Uczciwy wynajmujący bać się nie musi. Często wynajmem mieszkań zajmują się osoby przypadkowe, które mając mieszkanie np. po babci myślą, że będzie im dodatkowa forsa spływać z nieba, a to nie jest prawda: wynajmowanie lokali to też praca i obowiązki. Nie ma zysku bez nakładu pracy.

Gość gość
Gdyby rzeczywiście można było mieszkać sobie za darmo latami to nikt by za najem nie płacił i nie kupował mieszkań :). W praktyce wystarczy prosta umowa najmu okazjonalnego, określenie czasu umowy i wiadomość że lokal zastępczy osobie bezdomnej (jeśli taką jest nasz lokator w świetle prawa) zapewnia GMINA a nie przypadkowy właściciel jakiegoś tam mieszkania.

Gość gość
Ales domyslna Jego bo dotyczące jego dochodu Skoro on mnie chce sprawdzać to mogę chyba jego też

Gość gość
powaznie? placicie do skarbowki? ja wynajmuje kawalerke i nie zglosilam przychodu.

Gość gość
Tak gmina ma obowiązek dac lokal zastępczy ale wiesz ile to potrafi trwać? wstyd się przyznać ale moja siostra jest takim nieuczciwym lokatorem. wynajela mieszkanie, właściciel nic nie podejrzewal-młodzi, dobrze ubrani, pojechali drogim samochodem... no ale pozory mylą. jej facet pracuje na czarno, ona bezrobotna. dostaje 500plus, rodzinne, zasiłki z opieki i alimenty z funduszu-dziecko ma w akcie ojca nieznanego... wynajela, wplacili kaucję i po pierwszym czynszu przestali płacić. wymienili zamki,zameldowali się i mają w nosie właściciela. mieszka tam już 2 lata i facet nie może się jej pozbyć. W poprzednim mieszkaniu mieszkała 3 lata, a czynsz płaciła przez pół roku... facet wkrótce się ucieszy bo siostra oglądała już drugi lokal z gminy i ten chyba łaskawie zaakceptuje-na tamten się nie zgodziła bo ona ma grupę inwalidzka i nie przyjmie mieszkania gdzie miałaby chodzić po schodach-urodziła się z jedną nogą krótsza, ma grupę ale nie należy się jej renta bo jest zdolna do pracy. I nic na nich nie dziala-facet odciął im prad-kupili agregat, odciął wode-chodzą do hydrantu. to jest kraj dla pasożytów.