Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzia11117

Kryzys

Polecane posty

Gość Zuzia11117

Moje malzenstwo sie sypie a ja nie wiem jak je naprawic. Nie, nie mam zdrady. Przynajmniej jeszcze nie. Jest ozieblosc, samotnosc, cholerna pustka. Jestesmy razem 12 lat, od 5 jestesmy malzenstwem, mamy 2 letnie dziecko. Nigdy wczesniej nie bylismy tak daleko od siebie. Praktycznie nie rozmawiamy ze soba, sypiamy w jednym lozku ale prawie nigdy sie nie dotykamy, nasz pozycie praktycznie nie istnieje. Mam wrazenie, ze laczy nas tylko dziecko. Moj m jest domatorem, nie pije, nie pali, nie bije, nie zdrawdza. Wszystkie pieniadze przynosi do domu tyle ze uczucia okazuje tylko naszemu synkowi. Ja jestem tylko dodatkiem do malego. Jest mi cholernie smutno. Coz, temat pewni byl setki razy....

Gość gość
Myślę, że zamiast opisywać to na forum musisz porozmawiać o tym szczerze ze swoim mężem. Powiedz mu wszystko co tu napisałaś, bądź z nim szczera. W małżeństwach kryzys często przychodzi po narodzinach dziecka. Piszesz, że jest oziębłość, samotność, pustka. Wykonaj pierwszy ruch. Przytul męża gdy położycie się spać, spróbuj zniwelować tę samotność, pustkę - ale przede wszystkim najważniejsza jest rozmowa. Opowiedzcie sobie wszystko - że oddalacie się od siebie, niech każdy powie co o tym myśli, dlaczego to się stało. Najważniejsze żeby ta rozmowa była przeprowadzona spokojnie, cierpliwie, dopilnuj, żeby nic wam nie przeszkadzało. Nie macie się kłócić - macie szczerze porozmawiać jak uratować wasz związek. Jak przywrócić uczucie, żeby dziecko wiedziało że ma kochających się rodziców. Być może dobrym pomysłem będzie terapia małżeńska, rozmowy z psychologiem (w przypadku jeśli sami nie bylibyście sobie w stanie z tym poradzić) Jesteście razem 12 lat, macie dziecko - zawalczcie o ten związek! Wykaż inicjatywę, bądź szczera, buduj zaufanie. Powodzenia :)

Gość Quagimre
Ty kvrwo