Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy test ciążowy może kłamać? Pomocy.

Polecane posty

Gość gość

Sytuacja wygląda następująco: zacznę od tego że miesiączkowanie w moim przypadku jest czasami przesadnie nieregularne. Ostatnie kobiece dni wystąpiły u mnie 23 lipca i od tamtej pory ani śladu kolejnego okresu, a przecież jest już wrzesień. Nie stresowałam się jakoś bardzo aż do teraz, ponieważ wydaje mi się to bardzo podejrzane. Wykonałam test tydzień temu (jeden test) i wyszedł negatywny. Ucieszyłam się, ale wątpliwości mnie nie opuszczają. Czy test mógł kłamać pomimo tego że nie został zrobiony za wcześnie, a wręcz przeciwnie - aż po miesiącu. Proszę o pomoc.

Gość gość
Jeżeli masz bardzo nieregularne miesiączki, to w takim przypadku dni płodne to jedna wielka niewiadoma. Równie dobrze mogłaś mieć owulację miesiąc temu, jak i wczoraj. Więc owszem, jest szansa, że zaszłaś w ciąże kilka dni temu, a test ciążowy jeszcze tej ciąży nie pokazał. Chyba, że od ostatniego stosunku minęło kilka tygodni. Jeśli tak, to na bank nie jesteś w ciąży.

Gość gość
Ostatni stosunek był dosłownie 4-5 tyg temu. Mam nadzieję że faktycznie test ciążowy nie okłamał.

Gość gość
Skoro ostatni stosunek byl kilka tygodni temu, to szansa, ze jestes w ciazy jest niemal zerowa.dla pewnosci powtorz test

Gość gość
Jak długie masz cykle? Od ilu do ilu dni? Kiedy ostatnio współżyłaś? Zabezpieczaliście sie?