Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z facetem maminsynkiem

Polecane posty

Gość gość

Mój facet z którym już jestem kilka lat ( niestety za długo) próbuje mnie "tresować" na żonę. I dlatego zastanawiam się czy ślub z nim to w ogóle byłby dobry pomysł. Jego mama go tak nauczyła, że ona nie dośc ,że pracuje na etacie, to po prawcy robi wszystko w domu, gotuje obiad, podaje mu do stułu, zmywa, pierze itd. I on teraz uważa, ze to jest normalne,że do kobiety należą takie obowiązki. Bo one jest zapracowany, a kobieta nie ma prawa. I np. próbuje się mną wysługiwać, co chwilę mam mu coś przynosić czy podawać. Jak się buntuje to się konczy kłótnią, ale nie chcę go nauczyć żeby myślał, ze bede mu uslugiwała. Powiedziałam mu, ze ok, czasem mogę mu cos podać czy przysieść, ale nie non stop, że nie jestem jego slużącą i w domu jak będę pracować to ma byc podział obowiązków, to skończyło sie klotnia :O Ale ja nie mogę się pozwolić tak traktować, więc się buntuje nawet kosztem klotni... Co o tym myslicie? W jego srodowisku w ogole się tak przyjęło, ze kobieta ma się zajmowac domem, wsrod jego niektorych znajomych też to widzę. Np. bylismy z jednymi na urlopie ( malzenstwem) to ona robiła wszystko za niego, nawet go pakowała , a jej maz lezał do góry brzuchem, nigdy nie pozmywać czy nie zrobił śniadania :O A ona też zarabia...On pochodzi ze wschodniej Polski, z wiekszego miasta co prawda, ale może sie tak utarlo wsrod jego rodziny i otoczenia, ze to kobieta ma robić wszystko, tylko ja nie wyobrażam sobie potem nie moc na chwilę odpocząć i zeby on lezał przed tv w tym czasie, a widzę, ze to do tego zmierza ...Da sie sprawić żeby zmienił troche poglądy, czy lepiej od razu sie rozstac?

Gość gość
Sorry za literowki

Gość prawikzewsi
Jako facet powiem że to jest bardzo wygodne i sam bym chciał taką dobrą dziewczynę ale tobie radzę nie dać się zdominować po prostu nie rób i już najwyżej Cię zostawi.

Gość gość
Ja się buntuję co chwilę, np. on mi mówi żebym mu coś tam podała, czasem to zrobię, a czasem jak jestem zmęczona mówię żeby sam sobie przyniósł, czasem się to konczy klotnia,ale nie może tak być, ze bede mu uslugiwała we wszystkim.. jego mama go tak nauczyła bo w ich rodzinie uważa się, ze to kobieta jest od prac domowych :O Staroświeckie przekonanie, jeszcze jak facet zarabia na dom, a kobieta nie, to można to zrozumieć, ale na pewno nie żeby kobieta zarabiała i jeszcze wszystko robiła, a facet po pracy ogląda tv :O Niestety jego mam tak robiła i on to uważa za normalne. Jak go tego oduczyć? Narazie czesto jest o to wojna

Gość gość
A ci jego znajomi są na to przykładem. Ona wszystko robiła na tych wczasach ( łacznie ze mną), a jej facet nie zrobił kompletnie nic. I jeszcze go pakowała...Ja uznałam, ze sobie nie mogę na takie coś pozwolić już chyba wolę z dwojga złego zostac sama

Gość gość
a o czym tu myslec ? z takiej relacji wieje sie od razu a nie zastanawia i pyta obcych ludzi na forum co mysla .

Gość gość
On jest tak wychowany, do tego zapewne święcie przekonany, że taki jest porządek na świecie i w jego oczach zawsze będziesz leniwą, kłótliwą kobietą. "Leniwą" oczywiście wg jego standardów. Nie zmienisz go, więc albo się na to zgodzisz, albo oszczędź sobie i jemu kłótni i kolejnych lat szarpaniny.

Gość gość
Czyli juz nie ma waszym zdaniem szans na zmiane jego pogladów choc w czesci?

Gość gość
Nie ma opcji. Jeżeli facet JAKIKOLWIEK został nauczony dziadostwa to tak już zostanie. Najprości do kierowania i urabiania są mężczyźni. kobiety jeszcze z natury starają się buntować i zmieniać.

Gość gość
tylu roznych mezczyzn a wy ciagle WYBIERACIE nie tych co nalezy