Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w Londynie latwo jest zarobic 2000 funtow miesiecznie

Polecane posty

Gość gość
Ja nie przepadam za akcentem Anglików, szczególnie kobiety mówią jak takie damy, ąę - może dlatego tak uważam, bo w Anglii byłam tylko 3 razy, za kazdym razem na 2-3 dni. Mieszkam w Ayr, Szkocja i o wiele bardziej lubię szkocki akcent, taki silny i "chłopski" ;) aczkolwiek na początku cięzko oj ciężko było zrozumieć, zresztą nadal czasem tak jest. pozdrawiam

Gość gość
Tak z akcentu posh śmieją się nawet zwykli Anglicy. Czasami mam wrażenie, że się jedna z drugą damulką uduszą próbując wymówić niektóre słowa :) tak czy siak, akcent to znak statusu społecznego i tu nadal panuje podział na arystokrację i klasę roboczą. Arystokracja z góry patrzy na przeciętniaków.

Gość gość
W Uk sa całe flaty z walącymi się, powykrzywianymi, źle ogrzewanymi pseudo mieszkaniami w których gnieździ się wielodzietna, angielska i emigrancka hołota. My Polacy mieszkamy w eleganckich, wraz z rodzinami o setkach lat przebogatej historii. Na każdym kroku widać klase. Polscy konstruktorzy są najlepsi na świecie. Pojedyncze kurki to historyczna tradycja. Obywatele PL właśnie takie chcą i chętnie płacą za to wyższą cenę niż za ordynarne, prymitywne anglosaskie dwukurkowe wynalazki dla biedoty.

Gość gość
^^ super bingol, tylko jakbyś jeszcze pisał na temat, amebo :)