qwerty098 0 Napisano Wrzesień 5, 2016 Witam wszystkich serdecznie :). Pod koniec sierpnia, około 29-31.08. powinnam dostać okres, niestety nie pojawił się tak jak przypuszczałam, ponieważ około 10.08. zaliczyliśmy z chłopakiem wpadkę w postaci pękniętej prezerwatywy. W związku z powyższym postanowiłam zrobić test ciążowy, który wykonałam 29.08. - wyszedł pozytywny, co prawda pierwsza kreska bardzo widoczna, druga znacznie mniej - jednak zgodnie z instrukcją wynik oznaczał niestety ciążę. Oprócz tego, że nie pojawił się okres, a test wskazał wynik pozytywny, przez ten czas miałam bardzo nabrzmiałe piersi (jak nigdy), które do tego bardzo bolały, często pojawiał się delikatny ból brzucha i podczas jednego wieczoru miałam temperaturę około 37,5 stopni. Byłam bardzo nerwowa, spięta i rozdrażniona. Około 1.09. dostałam jakiegoś wycieku z pochwy w postaci brązowego śluzu o bardzo nieprzyjemnym zapachu. Postanowiłam powtórzyć test ponownie 4.09., wynik wyszedł znowu pozytywny, z tym że druga kreska była jeszcze bardziej blada. Wyciek ten trwał do dzisiaj, a około godziny 18 dostałam obfity okres, taki jak zawsze ze skrzepami. Pierwszym godzinom towarzyszył ogromny ból brzucha, ale po wzięciu dwóch tabletek Ibupromu Sprint ból ustał. I teraz pytanie - jestem w ciąży czy nie? Nie wiem co mam o tym myśleć. Bardzo proszę o fachowe odpowiedzi, ponieważ jest to dla mnie bardzo stresująca sytuacja. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćAla Napisano Wrzesień 6, 2016 Okres w ciąży niemożliwy, jedynie plamienia. Zrób bete. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 6, 2016 Jak na moje to chyba poronilas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 6, 2016 Miałam taka sytuacje z tym ze my z mezem staralismy sie o druga dzidzie. Po wystapieniu brazowego plemienia zrobilam bete wyszla 303 i z tym wynikiem poszlam do ginekologa przepisala mi duphaston i ciaza rozwija sie prawidłowo... myślę ze w Twoim przypadku moglo dojsc do ciazy biochemicznej. Zrob bete i idz do lekarza aby zrobil usg czy wszystko sie oczyscilo bo to moze mieć wplyw na Twoje zdrowie...moze być tez tak ze jestes w ciazy i dostalas krwawienia ponieważ masz za niski poziom progesteronu i wtedy potrzebne było by przyjmowanie progesteronu z tym ze z tego co piszesz raczej nie zalezy Ci na utrzymaniu tej ciazy... tak czy tak idz do lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 18, 2016 Dobrze jest zrobić usg tez pod kontem czy jest jeszcze ta ciąża.... nikle szanse bo to co opisujesz świadczyło by na poronienie. Jak coś tu są niedrogie usg http://endomed.com.pl/. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach