Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nieufajnikomu

brak akcji serca płodu

Polecane posty

Gość Gość Hey ! Bardzo proszę o pomoc i podpowiedz co mam myśleć ?? Zacznę od początku Mam 25 lat i od 4 lat staram sie wraz z narzeczonym o dzidzie. Mam nieregularne miesiączki od zawsze. Postanowiliśmy wykonać badanie drożności jajowodów i sie udało po badaniu niemal odrazu zaszłam w ciaże. Ostatnia miesiączkę miałam 3.07 a badanie miałam 13.07. Wiec po wspaniałej wiadomości zaczełam dbac 2 razy wiecej o siebie udałam sie do ginekologa zrobiłam wszystkie potrzebne badania z krwi i moczu i wszystko było ok do czasu badania usg ultrasonograficzne. Lekarz zobaczył fajna duża dzidzie crl 13mm(7w5d) lecz nie mógł odnaleść akcji serca bardzo spanikowałam jak uruchomił swoje usg na echo płodu wyraźne było słychać płytkie bicie serca lecz nie wiem czy moje czy dzidzi kiedy lekarza zapytałam nieodpowiedział . Płakałam jak oszalała boje sie strasznie po powrocie sprawdziłam karte która mi dał i tam było napisane że wewnątrz pęcherzyka echo płodu CRL13mm brak widocznej akcji serca YS;7mm ilość płynu owodniowego prawidłowa trofoblast bez cech odklejenia w rzucie przydatków echostruktur patologicznych nie stwierdzono pomocy czy jest szansa ze dzidzia moja żyje ma sie dobrze???

Gość gość
7 tydzień to jeszcze za wcześnie, żeby wysłuchać bicie serca płodu. Gdyby coś było nie w porządku to lekarz by Ci powiedział.

właśnie powiedział ze serduszko powinno bić a tak nie jest :( nie mam sie czym martwić i poczekać na kolejne usg za tydzień?? Hallo czy ktoś da mi nadzieję