Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak odmówić przedłużenia pracy?

Polecane posty

Gość gość

witam, wiem że wielu może się to wydawać dziwne, ale jak mimo wcześniejszych rozmów na temat przedłużenia pracy- jednak z niej zrezygnować? pracuję pół roku w sklepie z odzieżą w zastępstwie za jakąś dziewczynę. mi akurat te pół roku pasowało i wiedziałam od początku, że z końcem września będzie jej koniec. jednak w połowie sierpnia kierowniczka wyszła z inicjatywą, czy nie chciałabym podjąć z nimi współpracy. odparłam, że chętnie, ale postawiłam kilka swoich warunków(zupełnie niezwiązanych z zarobkami, głównie o dni kiedy będę mogła pracować z tytułu innych nowych obowiązków od 1.10).dałam jej czas na namysł i zgodziła się zatrudnić mnie na kolejne 2 miesiące, tj do 30.11. natomiast ja po dłuższym namyśle nie chcę tam już pracować. jak się teraz z tego wycofać? wiem, że jutro będzie rozmowa na ten temat, bo kierowniczka ma wpaść do sklepu. i co powiem, jednak nie? jak to załagodzić jednocześnie odmawiajac?

Gość gość
Może powiesz, że po głębszym przemyśleniu Twoich spraw nie będziesz miała czasu na pracę w tym miejscu, bo jest zbyt absorbująca. Założę się, że z miejsca będą szukać nowego pracownika, bo żaden pracodawca Ci godzin nie umniejszy.

Gość gość
A swoją drogą, dlaczego po zastanowieniu nie chcesz? Zarobki małe, a wymagania coraz większe? Gdzie leży problem, może da się to wynegocjować z szefową?

Gość gość
kwestia w atmosferze pracy, w niepewnym grafiku- nie mogę nigdy nic zaplanować, bo grafik się ciągle zmienia. ogólnie jest nieco przytłaczająco, nadmiar obowiązków. wytrzymałam pół roku, ale więcej nie chcę. nie powiem jej po chamsku, bo nie chcę na końcu wyjść na debila mimo, że ona ma o mnie dobre zdanie z tego co wiem.

Gość gość
to powiedz, że z tytulu Twoich obowiązków rozważyłaś ofertę przedłużenia i mogłabyś pracować np 20 godzin w tyodniu

Gość gość
Ja bym zrobiła tak, że w momencie gdy ona Ci mówi że jest zgoda, jest etat na kontynuowanie współpracy z Tobą, to powiedz, że ok, już wiesz na czym stoisz i że chciałabyś to na spokojne przeanalizować w domu i że jutro dasz odpowiedź (albo do końca tygodnia etc.) W ustalonym terminie w pracy mówisz, że niestety po namyśle musisz zrezygnować z przedłużenia, gdyż nie będziesz miala czasu i nie pogodzisz swoich zajęć i obowiązków z pracą w takim, a nie innym wymiarze godzin i tyle.

Gość gość
Powiedz, że możesz pracować, ale np. za 500 zł więcej.

Gość gość
Dokładnie. Sugeruj i negocjuj lepsze warunki pracy. Na pewno na to nie pójdą i prędko będą szukać nowego pracownika, a Twoj problem się rozwiąże.