Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obywatelstwo uk czy ktos moze wie czy.....

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem od 6 lat w uk, 2 lata pracowałam, potem 1 rok chodzilam na kurs na studia, i 3 lata studiów pielegniarskich. I tutaj moje pytanie czy studia sie wliczaja, czy moge ubiegac sie o obywatelstwo. Moze ktos wie cos na ten temat, proszę o rade.

Gość gość
tak mozesz- kazdy rodzaj rezydentury ktory podlega jakiejs oficjalnej panstwowej instytucji (opodatkowana praca, zarejestrowana bezrobotna, studentka) liczy sie jako legalny pobyt I wlicza w 5letnie minimum. Teraz tylko zlozyc wniosek, wydac srednio £2000 + dojazdy do egzaminow I papierkowa robota i BUM! O ile wszystko dobrze pojdzie za rok dwa bedziesz obywatelka.

Gość gość
Nie wiem, dlaczego az tyle ktos wyzej napisal, ze to kosztuje. Ceny sa nieco inne. Mam obywatelstwo i nie bralam zadnego prawnika do pomocy z aplikacja, ktorzy tak namietnie sie oglaszaja na polskich stronach takze mozna to zrobic samemu, co tez utnie koszta.

Gość gość
Kiedy robilas ta rezydenture? Prawnik? Jaki prawnik? Po co? Wystarczy wejsc na strone konsulatu. Aby ubiegac sie o obywatelstwo wplacasz z miejsca £1294- potem jeszcze admin, ksiazki, egzaminy. Znajoma z Argentyny zrobila obywatelstwo w tym roku. Jako ze mieszka w Londynie wyszlo jej taniej z dojazdami. I tak wydala ponad £1800. Egzaminy co 3 miesiace. Zajelo jej to poltorej roku. I nie ludzmy sie- z racji Brexitu pewnie podwyzsza ceny bo I tak ludzi beda sie ubiegac I tak.

Gość gość
Studia sie nie wliczaja, no chyba ze w tym czase utrzymywalas sie sama z pracy zarobkowej. Wej na strony rzasowe i sobie poczytaj, sa wszystkie informacje

Gość gość
najpierw muisz wyrobic karte stalego rezydenta zeby ubiegac sie o obywatelstwo (przedtem nie trzeba bylo ale teraz przepisy sie zmienily)