Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zorientowalam sie, ze jestem w ciazy gdzie najszybciej znajde prace?

Polecane posty

Gość gość

Zrobilam test ciazowy i okazalo sie, ze jestem w ciazy. Teraz zalezy mi na macierzynskiem, dlatego chce jak najszybciej znalezc prace na umowe. Dodam, ze mam 24 lat i jestem po malo chodliwym kierunku studiow. Gdzie najlatwiej znalezc prace na umowe?

Gość gość
I na ch. ci ta praca skoro kosiniakowe dostaniesz?

Gość gość
Ja szukam pracy juz przed obrona, ale same zleceniowki. Macierzynskie to wiecej niz 1000zl przeciez..

Gość gość
qrwa mam nadzieję, ze ci NIKT nie zatrudni.

Gość gość
w MC daja umowe o prace, wiec uderzaj tam!

Gość gość
Macierzyńskie.... A na ile tego macierzyńskiego liczysz?

Gość gość
Biedronka, Rossmann, McDonald.

Gość gość
myślisz że od razu dają ci umowę na czas nieokreślony i mnóstwo kasy?

Gość gość
Dostanie pewnie najniższą a macierzyński z najniższej to az niecałe 1000 zł

Gość gość
Teraz zalezy mi na macierzynskiem, x Gdyby do mnie przyszedł pracownik, który tak kaleczy ojczysty jezyk to wywaliłabym na zbity pysk.

Gość gość
Na bank dostanie najniższą na początek, i pewnie umowę na 3/4 etatu, bo tak często dają w tych różnych sieciówkach. Ale autorka pewnie nie tylko zasiłek macierzyński chce pociągnąć, ale jeszcze zwolnienie chorobowe.

Gość gość
14:48 (pierwszy post z tej godziny) faktycznie literowka to koniec swiata!

Gość gość
A w MC slyszalam, ze na poczatek daja tylko 1/2 etatu, czy to prawda?

Gość gość
W biedrze, kauflandzie, dają od razu umowę o pracę na cały etat, albo w jakimś mięsnym czy monopolowym też. Ew. na produkcji, ale w ciąży to za bardzo męczące i na nocki.

Gość gość
wczesniej sie nie pracowalo tylko teraz kogos naciagnac?

Gość gość
u mnie na produkcji babki mają 8/h 10 godzin 7-17. Ciężka praca to nie jest. Ale za tyle bym nie chciała....teraz jest kosiniakowe 1000 ale od dnia porodu.

Gość gość
Pracowalam na umowo zlecenie. Z praca na produkcji to roznie, bo nie zawsze daja umowe o prace. Jesli chodzi o prace w gastronomi to tylko MC, czy jeszcze jakies inne bary/restauracje daja umowe? Ja bym byla chetna na produkcje- typu pakowanie itp, w najblizszej fabryce kolo mojego miasta robia meble, wiec odpada.

Gość gość
Jeżu umowo zlecenie, macierzyńskie, macierzynskiem. A cóż ty za slowotworstwo uprawiasz. Szukaj gdziekolwiek jeżeli tak bardzo Ci zależy. Proponuje zacząć szukanie od dzisiaj.

Gość gość
Nigdzie nie dostaniesz odrazu umowy o prace. A tej na okres próbny nie musza przedłużać w wypadku ciazy. Trzeba bylo najpierw znalezc prace, pozniej troche popracowac i zajść w ciaze. A z czego maja ci macierzyński wyliczyć?

Gość gość
Na produkcje to najczęściej przez agencje pracy tymczasowej się dostaje i na tych umowach tymczasowych nic się nie należy.

Gość gość
Co za bzdury.Każdemu się należy macierzyński w wysokości 1000 z!.nawet jak nie pracowała.Tak zwane kosiniakowe od tego roku.

Gość gość
Kosiniakowe to jest pomoc panstwa dla bezrobotnych, studentek itp. A zasiłek macierzyński jest dla kobiet, ktore pracowały na umowe o prace.

Gość gość
Również dla matek którym nie przysługuje macierzyński bo nie pracowały .Poczytaj sobie.

Gość gość
W biedronce od razu dają na nieokreślony i ponad 2o00zł na początek. Widziałam ostatnio ogłoszenie na sklepie.

Gość gość
W której Biedronce daja z marszu na czas nieokreślony? Najpierw daja próbny 3 miesiace, pozniej na rok, a pozniej na czas nieokreślony. A 2000 zl to na poczatek ale brutto.

Gość gość
16:14 przeczytaj jeszcze raz wpis nad twoim i przetan robić z siebie błazna.

Gość gość
Pisalam wczesniej, ze to byla literowka, wiec prosze sie czepiac. Juz teraz wyslalam do MC- z tym, ze tam to pewnie pol etatu maksymalnie dostane. W biedronce jest noszenie zgrzewek, ukladanie towarow itp, wiec nie wiem czy nie zaszkodze dziecku. Na produkcje przez agencje tymczasowa, nie ma umowy o pracy. Moze jakas firma sprzatajaca, co jeszcze radzicie?

Gość gość
A w MC myslisz, ze bedziesz lezec? Zaczniesz od latania z mopem, sprzatania kibli, opróżniania śmietników, a jak skonczysz w samym dniu to robic to lecisz smażyć fryty, robic porzadek na chłodni itd. A i tak na czas nieokreślony nie dostaniesz na poczatek tylko najpierw na miesiac, potem na 3 miesiace, a dopiero pozniej na dluzszy okres.

Gość gość
Ja chce pracowac, przeciez nie bede lezec. Z tym, ze w biedrze jest noszenie zgrzewek a w MC chyba nie ma az tyle noszenia?

Gość gość
chcesz pracować -hahaha jasne. wcześniej nie chciałaś a teraz zależy ci na macierzyńskim więc chcesz nagle do pracy. nie, ty chcesz dostać umowę i polecieć na chorobowe bo kasa będzie.