Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie w Boga mamuski? tak szczerze

Polecane posty

Gość gość
21:57 Czy ty rozumiesz co to jest przypowieść? Parabola? :o

Gość gość
Myślę, ze jakby ktos przelożył palec przez smartfona i nic by nie zostało naruszone albo zdjął sobie głowę i bez niej paradował to już dawno byłoby to przedstawione w mediach, głośne jezyk.gif . To co piszesz to są wymyślone baje. Słyszałam o ludziach gadających w innych językach albo mających ponad ludzkie siły (tak, to jest możliwe przy corobach psychicznych) ale to nie jest 'nic' nadzwyczajnego, chorzy pscyhicznie tak już mają, nie idzie ich 'zrozumieć'. Wybacz, ale wolę słuchać naukowców i lekarzy (większości) którzy jednak nie popierają tego typu rzeczy. sama jestem bardziej ścisłowcem, twardo stąpającym po ziemi i z przykrością stwierdzam, ze swiat nie jest tak magiczny jak ludzie by chcieli. x Czy ty jesteś jakaś ułomna?!!! Naprawde tylko Kafe ci działa? No skoro tak, to nie dziwota że nie słyszałaś BO TO JEST W MEDIACH sieroto!!!!!!!!!!!!!!!! :o

Gość gość
gość dziś -co mi tu wyskakujesz z przypowiesciami i parabolami?Pisze to co jest w biblii napisane,przeciez to ksiega,w ktorej jest sama prawda?

Gość gość
22:03 Świnia , słoń i delfin są takimi samymi produktami ewolucji jak człowiek, bo nie istniały kiedy człowiek nie istniał. Wszystko łącznie z rodzajem ludzkim ewoluuje cały czas dostosowując się do nowych warunków. My ludzie nie wyglądamy nawet jak ci 100+ lat temu (np. maleją nam szczęki, dlatego nie mieszczą nam się ósemki, jesteśmy też mniejsi, bo jest nas więcej, co dotyczy wszystkich gatunków roślin i zwierząt zresztą - dawniej wszytko było duże i w mniejszych ilościach), to samo się tyczy zwierząt (niektóre z powodu braku roślinności na danym terenie stają się mięsożerne, np. ćmy we wschodnio północnej Rosji itd)

Gość gość
boga nie ma, gatunki zwierząt powstaly kiedy na ziemi panowaly zupelnie inne warunki atmosferyczne. nie do odtworzenia obecnie i sztucznie skad w ludziach i zwierzetach wola przetrwania strachu przed smiercia?? to proste te gatunki które tych cech nie mialy po prostu umieraly, skąd w ludziach uczucia wyzsze i chec niesienia pomocy i tzw. sumienie? po porstu ewolucyjnie korzystne było pomagania osobom w stadzie, jesli tego nie zrobiles to po pewnym czasie zostawales sam... wszystkie te cechy można zaobserwowa takze u innych zwierzat my jako ludzi enie jestesmy wcale wyjatkowi

Gość gość
W Biblii jest prawda ale napisana w sposób paraboliczny. Pełno w niej przypowieści, w których liczy się główny przekaz a nie fabuła.

Gość gość
David Copperfield tez jest opentany, tak samo jak ci Filipinczycy robiacy operacje palcami (mimo, że pomagają niektorym ludziom), tak samo wielu uzdrowicieli ma moc od demona a nie Boga.

Gość gość
Czy ty jesteś jakaś ułomna?!!! Naprawde tylko Kafe ci działa? No skoro tak, to nie dziwota że nie słyszałaś BO TO JEST W MEDIACH sieroto!!!!!!!!!!!!!!!! pechowiec.gif xxx Żyłka ci zaraz pęknie fanatyczo opętań, nie widziałam, nie ogladam wszystkiego jak leci. Może daj linka w necie, to obczaję? :P Nie wierzę w opętania i nie uwierzę, to choroby psychiczne i tyle. A ty się możesz produkować ile chcesz. Nie ma żadnych znajwisk paranormalnych, są przypadki i nadinterpretacja ludzi. A ty się trochę zachowujesz jak "opętana" (zeschizowana) biorąc pod uwagę ton jakim się wypowiadasz. Może napij się ziolek na spokojność.

Gość gość
Podobno jesteś umysłem ścisłym, czyli powinnaś być na tyle inteligentna, żeby samemu znaleźć. Większość nazwisk masz podane na poprzedniej stronie. I ty się uważasz że intelektualistkę? :o

Gość gość
absolutnie wierzę choć do kościoła nie chodzę. w dzieciństwie miałam naoczny dowód na istnienie Boga, możecie wierzyć lub nie. pewniej osobie która rzuciła krzyżem z Jezusem pekly dłonie znienacka w miejscu stygmaty Jezusa i polala się krew. obie dłonie. krew przestała lecieć po jakimś czasie po jakim nie wiem bo ze strachu ucieklam, miałam 9 lat. na dłoniach wspomnianej osoby nie było ZADNYCH podkreślam żadnych!! śladów po skaleczeniu. niesamowite, pamiętam to jak dziś. nigdy nie zapomnę i wierzę.

Gość gość
A na 1 stronie masz nazwiska najbardziej ostatnio znanych. Aż dziw bierze że nie znasz? To co ty w necie robisz? Tylko na Kafe siedzisz?

Gość gość
A na 1 stronie masz nazwiska najbardziej ostatnio znanych. Aż dziw bierze że nie znasz? To co ty w necie robisz? Tylko na Kafe siedzisz? xxx Normalnie aż czuję napięcie jak cię czytam, jesteś starsznie nerwową osobą :P. Wybacz, ze nie czytalam całego tematu, ale pojawiłam się dopiero OD 3 strony a nazwiska były na 1 i 2. W necie nie czytam wywodów na temat teorii paranormalnych, to na pewno, nie każdy się tym tak pasjonuje jak ty (nadal pachniesz mi fanatyczką). Dla mnie to żadne autorytety. Zresztą wielu ludzi uważa, że iluzjoniści to świry i oszuści. Ty sobie uważaj jak chcesz, ale twoja racja nie jest jedyna. To są pierdoły i tyle. Nie ma ogólnego zainteresowania tymi sprawami bo to nie jest NIC wartego zainteresowania, tak samo jak samozginające się łyżeczki przez śmiesznych domorsłych magików.

Gość gość
Jeżeli według ciebie domorosły magik jest w stanie kontrolować czyjeś ciało, dawać życie itd. to jesteś raczej ograniczona. I nie wiem gdzie się uchowałaś, żeby nie wiedzieć o tych ludziach? To ty nie oglądasz vlogów, vidconów itd? Nie chcę cię obrażać, ale mocno utkwiłaś w czasie jeśli twój internet to kafe.

Gość gość
NIE, NIE OGLĄDAM BO SIĘ NIE INTERESUJĘ TAKIMI RZECZAMI, dotarło? Pracuję i nie jestem na bieżaco ze wszystkim co wychodzi i co ludzie w swoich niejednokrotnie chorych i spaczonych mózgach tworzą, nie analizuję wszystkiego osobiście, to, że ty jesteś poschizowana na tym punkcie nie oznacza, ze każdy jest. Zapewniam cię, ze jesteś w mniejszości. Zyj sobie w swoim świecie iluzji i daj żyć innym.

Gość gość
Tjaaa, a na taką nędzną Kafeterię masz czas? :D Tłumacz się... No i nadal nie odrobiłaś lekcji, bo gdybyś zobaczyła to o czym pisałam to nie gadałabyś o d***e Maryni tylko zajęłabyś jakieś konkretne stanowisko w temacie, a ty się wkoło powtarzasz. Powiedziałam już raz, ale powtórzę: obejrzyj a uwierzysz w istnienie demonów, a więc i automatycznie w Boga, skoro kwestionujesz istnienie obu tych sił.

Gość gość
Mój czas moje kredki, na kafeterie wchodze dla rozrywki a takie bajeczki jak te twoje opowiadane i przytaczane mnie nie bawią, nie interesują, tak samo jak np. wędkarstwo czy rugby. Odniosłam się - dla mnie ten facet to oszust, nie mam żadnej pewności, ze to nie wyreżyserowane. Bzdura, bzdura, bzdura. No patrz, nie uwierzyłam! Wyobraź sobie, ze nie ja jedna zostałam na tym świecie, która nie wierzy w demony, opetania, s*ania i inne du*erele, jest takich osób pełno, dlatego niestety, ale twoja misja nawracania mnie i reszty świata niczym jehowa się nie powiodła. Przykro mi. PS Nie tobie oceniać czy jestem ograniczona, ale biorąc pod uwagę ciebie i to, ze myślisz, ze masz jedyną i słuszna rację... cóż, wniosek nasuwa sie sam.

Gość gość
Jeśli widziałaś (o ile w ogóle rzeczywiście widziałaś?) to musiałaś zauważyć (bo podobno uważasz się za inteligentną, prawda?), że nic nie jest reżyserowane i właśnie to jest najbardziej przerażające i niewygodne w tym wszystkim. Ja też byłam z początku sceptyczna. Uwierz, że chciałabym, żeby to było reżyserowane. Niestety to się dzieje na prawdę, czy tego chcemy czy nie!

Gość gość
ja zaczelam ogladac to z rozdzieraniem ludzi ale nie potrafilam skonczyc bo to bylo przerazajace. widac po twarzach tych osob i reakcjach gapiow, ze to nie bylo rezyserowane. chlopak byl w szoku po wszystkim jak go cucono, zaslabl w trakcie. a na miejscu tej babki to bym zawalu dostala ze strachu.

Gość gość
widzialam tez to co robil z laleczkami voodoo na przypadkowych ludziach :o

Gość gość
Dajcie linka!

Gość gość
ojej uzyj google!!!

Gość gość
No widzicie? Zrobiło się niewygodnie, co? :o I już jakoś nikt nie krzyczy, że Boga nie ma. A niech wam się to teraz śni po nocach ku przestrodze niedowiarki!!!

Gość gość
ja bym obejrzała, ale nie wiem co wpisać w google, napisz dokładnie i w który link mam wejsć skoro nie potrafisz wkleić tutaj linka??? wpjisuję david blaine i nic mi ciekawego nie wyskakuje

Gość gość
Nic się nie zrobiło niewygodne.,świrusko,po prostu nie każdy przesiaduje dniami i nocami na kafe czekając,aż wszechwiedząca wierząca coś napisze... Kobieto,to nie są żadne dowody,to jakieś durne filmiki. Owszem,jest wiele rzeczy niewyjaśnionych w naszym świecie, są zjawiska paranormalne...ale nie sądzę,aby miały cokolwiek wspólnego z Bogiem. Bo go NIE MA. Piszecie,że każdy ma swoją wolę i inne bzdety; 5-letnia dziewczynka z pewnością jest winna ,że ją zgwałcono, ciężarna kobieta ginąca w tragicznym wypadku też z pewnością zginęła z własnej woli, umierający na rękach matki niemowlak też ma swój krzyż,co? Weź przestań pieprzyć,bo to nawet już zabawne przestało być. Bóg nie iostnieje,a jeśli jednak jakimś sposobem jest, to jest faktycznie sadystą.

Gość gość
ja znalazlam bez problemu. sa na youtube. rozdzieranie robil criss angel a nie blaine, ale blaine tez robi koszmarne rzeczy

Gość gość
Oj tam jakis magik!Tez mi cos!I co po obejrzeniu jego filmikow,mam uwierzyc w boga???No prosze was.A propos magikow,to byl koedys program o tych sztuczkach,jak je robia itp.Pic na wode.No ale ograniczeni ludzie wszystko łykną.

Gość gość
15:15 sorry, ale wez rozbieg i jopnij w sciane :o sama juz nie wiesz co gadasz w tej chwili i raczej sama jestes durna a nie te filmy. pewnie boli cie ze nie montowane niestety i probujesz sobie wmowic ze to co widzisz nie istnieje :o bo zakluca twoje wyobrazenie o porzadku swiata ktory sobie ulozylas przed laty w glowie. widzisz mnie tez to przeszkadza i przeraza, nie moglam wczoraj po tym spac :o

Gość gość
jak zrobic sztuczke zeby rozlaczyc czlowieka? przelozyc reke przez telefon albo witryne sklepowa? wskrzesic zdechle zwierze? wskrzesic maskotke? przekloc swoje cialo bez sladu i krwi? zamrozic sie na kilkadziesiat godzin i przezyc? pogrzebac sie w trumnie na kilka dni i wygrzebac? jak zdjac wlasna glowe? skoro jestes taka madra i wszechwiedzaca to moze sie podziel info?

Gość gość
Piszecie,że każdy ma swoją wolę i inne bzdety; 5-letnia dziewczynka z pewnością jest winna ,że ją zgwałcono, ciężarna kobieta ginąca w tragicznym wypadku też z pewnością zginęła z własnej woli, umierający na rękach matki niemowlak też ma swój krzyż,co? Weź przestań pieprzyć,bo to nawet już zabawne przestało być. x glupia kobieto (wybacz, ale inaczej nie moza cie nazwac): to nie ofiary sa winne, ani nie Bog, tylko ludzie ktorzy wyrzadzaja ofiarom krzywde tudziez posrednio lub bezposrednio doprowadzaja do ich smierci