Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie w Boga mamuski? tak szczerze

Polecane posty

Gość gość
tak oczywiscie, bo caly sztab inzynierow pracuje nad jedna wizyta kolesia (ktory jest solo!) w studio albo na konwencji. poza tym ci ludzie nie maja 'magicznych firm' tylko sa solo. zaczynali jako nikt.

Gość gość
21:37 No zobaczyłam i co?

Gość gość
on byl nikim kiedy juz robil to wszsytko co robi dzis! nie mial swity ani asysty. teraz ma kontrakt z cirque du soleil, ale no nie jest jego firma, tylko stary ugruntowany cyrk, a on tylko ma z nimi kontrakt na show

Gość gość
no ciekawe jak zobaczylas jak to trwa ponad 2 h? :o co zobaczylas? w ogole rozumiesz co tam sie mowi? rozumiesz na co zwracac uwage?

Gość gość
"tak oczywiscie, bo caly sztab inzynierow pracuje nad jedna wizyta kolesia (ktory jest solo!) w studio albo na konwencji" x TAK, dokładnie tak jest, oni to wspólnie z magikiem przygotowują, a potem on to tylko przedstawia x "poza tym ci ludzie nie maja 'magicznych firm' tylko sa solo" x Tak ci się tylko wydaje i tak masz myśleć. Oczywiście, że nie mają magicznych firm ale ja ci tylko wytłumaczyłam mechanizm działania jako firmę, taki przykład głąbie. To są kontrakty i zlecenia opiewające na niezłą kasę i na tym się to opiera. Matko jaki tępoooool z ciebie :o

Gość gość
odkąd nie dostaję 500+ dla mojego dziecka to nie wierzę, bo przecież dla katoli pisowców jedno dziecko to nie dziecko.

Gość gość
Dobra, dobra wygrałaś. Cris jest demonem, kosmitą. Nie ma żadnych inżynierów i asystentów tylko tajemne moce... a teraz weź leki, klepnij zdrowaśkę i idź spać....

Gość gość
jak moze sztab ludzi przygotowywac spontaniczny wystep w totalnie przypadkowych miejscach gdzie nie ma zadnych asystentow, propsow, niczego, nada, niente, nichts, nothing? i obejrzyj do k*** nedzy to co co dalam i dopiero pozniej pisz. bedziesz miala sie do czego odniesc. cirque du soleil nie jest firma crissa!!!!!!!zrozum to!!!!!

Gość gość
"spontaniczny występ w totalnie przypadkowych miejscach" - no błagam cię oni chcą żebyśmy tak myśleli na tym cały trik polega. Nie rozumiesz, że ja nie powiedziałam nigdzie, że ten cyrk to jest jego firma? nawet nie wiedziałam, że on dla kogoś takiego pracuje. Dobra spier/dalaj kretynko, bo szkoda słów na ciebie

Gość gość
sama spiertalaj i sama jestes kretynka, bo wszystko teoretycznie wiesz, a niczego praltycznie nie potrafisz wyjasnic. jak wystep w agt z udzialem jury moze byc zaplanowany, no jak??? sam mika przyznal ze pomaga mu "protektor" od 6 roku zycia, ktory mu mowi co ma robi i bez niego nie ma wystepu. ten lysty wytatulowany koles z okiem horusa dla bezpieczenstwa mowi ze ma "aniolow strozow". a co sie stalo z mirinem dajo jak jego "protektorzy" sie nim znudzili? sesja crissa z chora laska jest dla udobr******* publiki, bo nikt by go nie ogladal wiedzac ze pomagaja mu demony. ludzie by sie bali.

Gość gość
albo ten azjata od zmieniajacych sie masek w america got talent to co? tez mial sztab inzynierow i oplacone jury? watpie

Gość gość
Sorry laski, ale co wlasciwie znaczy dla was slowo Bog ? Chyba od tego powinno sie zaczac. Wierze, nie wierze.. ale w co nie wierze ? Co to dla was znaczy, bo zaraz sie okarze ze kazdy co innego ma na mysli mowiac Bog :D Istota, cos, jestectwo, duch, jazn itp. itd ? Kosmita ? :) Czy dyskutujecie tu jedynie o Bogu chrzescijanskim ? A skad sie wziol Bog chrzescijan? Samo go przeciez nie wymyslili..od podstaw.. Zagrabili i przerobili wierzenia jeszcze starsze.. Bog chrzescijanski to mlodizk w porownaniu z wierzeniami ludzkosci :) Wiec co macie na mysli mowiac Bog ?

Gość gość
david blaine bral udzial na haiti w rytuale voodoo

Gość gość
w czasie tego prywatnego rytualu w jakiejsc czarnej dziurze bez zadnych inzynierow poproszono go by zaprezentowal jakis trik. nie bylo propsow, nie moglo byc mowy o statystach, wszytko spontan. po tym haitanczycy sie go zaczeli bac. podobno go nawet gonili.

Gość gość
a on sam byl rytualem zachwycony. opowiadal pozniej w jakims wywiadze ze wspaniale przezycie: pelno rozkladajacych sie cial zwierzat ofiarnych, dzieci lezace na ziemi, procesja z trumna martwego dziecka, kosci i czaszki ludzkie, tance rytualne - jego klimaty :o

Gość gość
ale czarnogród

Gość gość
ty jestes czarnogrod bo wmawiasz sobie ze wszsytko da sie wyjasnic naukowo tylko nie potrafisz jakos i tak sie petlisz

Gość gość
gość dziś -no tak bog nie jest odppwiedzialny za glod,to dlaczego skoro jest taki wszechmocny i dobry,to nie pomoze ludziom nakarmic Afryke??? Zgadzam sie z przedmowczyniami,ze cale te filmiki to jedna wielka mistyfikacja nad ktora pracuje sztab ludzi a wy to lykacie.Kazdy kit wam mozna wcisnac.Oni robia po prostu show.

Gość gość
KIedyś wierzyłam w takie bzdury,teraz już nie. Pisałam już tutaj,że prędzej uwierzę w kosmitów niż w Boga. I choćby nie wiem jaką abstrakcją ci kosmici byli,ich istnienie jest dla mnie bardziej wiarygodne. Wszechświat jest ogromny,nasz układ słoneczny to niewielki procent całości. W związku z tym bardziej skłaniam się ku wierzeniu,że nie jesteśmy jedynymi żyjącymi istotami we wszechświecie,bo niby dlaczego mielibyśmy być? Być może są inne formy życia,na innych,odległych planetach. Może są na poziomie naszych dawnych jaskiniowców,a może o wiele dalej niż my teraz. Tego nikt nie wie. Prawdopodobnie kiedyś się przekonamy o tym. No,prędzej nasze wnuki. ;) W każdym razie nadal podtrzymuję zdanie,że Bóg nie istnieje. A jeśli istnieje,to jest sadystą,hipokrytą i ignorantem. Bo co...stworzył niby świat,ludzi... i tak,o, pozwolił im sobie na to,co się dzieje? Na krzywdy,wojny,cierpienia,gwałty,wypadki? I tak,owszem,wiele ludzi ma złe intencje albo działa pod wpływem "złych" impulsów,ale nikt mi nie wmówi,że śmierć niemowlaka albo ukamienowana,niewinna kobieta jest boską wolą. Bóg z zasady ma być miłosierny,wybaczający i sprawiedliwy. A nie jest. Dzień tego waszego sądu ostatecznego,jak się pieklicie,że tam wszyscy złoczyńcy dostaną zasłużoną karę...no świetnie,naprawdę wielkie pocieszenie. Po śmierci,tak? Nie, nikt nie wie co jest po śmierci i się nie dowie,dopóki nie umrze. Tyle w temacie,ale dywagować można, ja też lubię czasem takie dyskusje pod warunkiem,że są na poziomie i bez wzajemnych wyrzutów i wyzwisk. Nie bez powodu ludzie stworzyli policję,sądy..więzienia. Bo jakby tak zostawić wszystko w rękach tego waszego Boga, to słabo to widzę... Zgwałcił? No cóż,umrze,to będzie kara. Zamordował z zimną krwią? Nie nam sądzić,od tego jest Bóg. I niech sobie dalej biegają wolno ,uśmiechnięci.. a jak któryś kiedyś kopnie w kalendarz,to będzie radość i ulga,że jednego mniej. Kpina jakaś. :/

Gość gość
gość dziś nie wszystko da się wyjaśnić naukowo, nie powiedziałam tego więc przestań kolejny raz wmawiać mi rzeczy, których nie powiedziałam ale akurat te cuda angela są tylko tricki i nic więcej. Ponadto podałam ci imię i nazwisko tej kobiety, która brała udział w sztuczce z rozrywaniem kobiety i możesz sobie ją w necie znaleźć i nawet wyskoczą zdjęcia z tej sztuczki ale w kółko powtarzasz, że nie potrafię niczego wyjaśnić i nie potrafię, i nie potrafię i się rzucam. No wyjaśniłam choćby to i co ty na to? ty się rzucasz debilu podałam ci rozwiązanie tej sztuczki to albo się do niego odnieś albo mi przyznaj rację, a nie, że ominęłaś ten fakt i jak katarynka napier/dalasz, że NICZEGO NIE WYJAŚNIŁAM

Gość gość
gość dziś ty jestes czarnogrod bo wmawiasz sobie ze wszsytko da sie wyjasnic naukowo x Podała ci rozwiązanie tricku z rozerwaną kobietą konkretnie tego jednego, a ty to pominęłaś w swych wywodach. Padło nawet nazwisko tej Rose marie i sprawa się rypła. Ja sobie ją sprawdziłam w necie i faktycznie brała udziałw tej sztuczce. Padły rzeczowe argumenty a ty nic dalej piszesz że nic nie wyjaśniła. Faktycznie rozrywana dziewczyna ta czy inna zawsze ma za długą luźną bluzkę i luźną spódnicę zupełnym przypadkiem oczywiście :D

Gość gość
gość dziś -zgadzam sie z kazdym twoim zdaniem,oprocz tego,ze ja nigdy nie wierzylam.

Gość gość
Obejrzałam filmik jak "rozrywaja"kobiete na pół.Na filmiku było wyjaśnione jak to jest zrobione i że występuje tam Rosemarie.No cuda na kiju!Więc nie wiem czym tak się podniecacie!Już wcześniej pisałam,że siedzą tu prawie same tępaki,ktorym wszystko można wcisnąć.

Gość gość
Do gośc z 23:56 - dziękuję ,widzę,że są osoby,z którymi można fajnie pogadać. :) Uściślając,może nie tyle,że wierzyłam w Boga,ale właśnie w te opętania i inne tego typu rzeczy. Nie wiem,może coś w tym faktycznie jest,ale z pewnością nie Bóg. Równie dobrze możemy się zaopatrzyć przy każdym wyjściu o zmroku z domu w drewniany kołek,krzyż i wodę święconą,bo wampiry czają się na każdym kroku... A tak przy okazji,to piszecie,że Bóg dał ludziom wolną wolę,dlatego niektórzy popełniają przestępstwa i ogólnie bywają źli. A zaraz potem piszecie,że to szatan podszeptuje im złe rzeczy. To się zdecydujcie,albo to robią z własnej woli,albo przez szatana...

Gość gość
Mi tez miło,że ktoś ma zdrowe,rozsądne podejście a nie wierzy w jakieś przypowieści,magie,demony itp.To ja pisałam wcześniej o głodzie w Afryce i być może zauważyłaś,że nadal żadnej konkretnej odpowiedzi nie uzyskałam,no oprócz tego,że to ludzie spowodowali,bo są źli a bóg jest "cacy".

Gość gość
No dobra szalone wariatki, skoro tak się pieklicie, to szybko mi tu mówić kto stworzył szatana? Czekam na odpowiedź, ale sensowną.

Gość gość
gość dziś -jakie wariatki?To przecież my stąpamy twardo po ziemii,to wy wierzycie w jakieś demony,szatany itp.I kto tu jest wariatem?Wiesz,jak widzisz jakieś niestworzone rzeczy,to może czas do psychiatry się udać,co?I ty śmiesz,nas nazywać wariatami?Dobre. Ps.Nie ma szatana,demonow,boga,aniolow,duchow itp.Aha i świętego mikołaja tez nie ma.

Gość gość
film z rose to nie ten film oczywiscie wam youtube odbiera tylko polskie wersje tak? :o i dlatego widzieliscie tylko z rose? zdjecia z rose widzialam i sie juz do nich odnioslam, po co zostaly zrobione, tylko nie czytalas! dziwne tylko ze brakuje logicznych wyjasnien na pozostale, szczegolnie te robione na zywo (nie wpieraj mi ze ellen albo inni prezenterzy sa kupieni przed wywiadem bo to nie ma najmniejszego sensu)

Gość allium
oczywiście ,że wierzę w Boga :) W Boga , który jest Duchem ale ma moc stwarzania rzeczy realnych :)

Gość gość
Bog stworzyl szatana. lucyfer byl aniolem i ulubiencem bozym, ale postanowil Boga przerosnac