Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaprzyszlamama

czy są tu mamy będące na L4

Polecane posty

Gość mamaprzyszlamama

od którego tygodnia jesteście na zwolnieniu? i czy lekarz wypisał takie zwolnienie bez problemu i jaki kod 1 czy 2? Jestem w 25 tygodniu, cały czas pracuje ale już od tygodnia nie czuje się najlepiej jest mi bardzo ciężko, często twardnieje mi brzuch i się napina i dochodzą inne dolegliwości. We wtorek mam wizytę i chciałabym prosić już o zwolnienie chociaż mam wyrzuty sumienia bo jestem "pracoholiczka"....

Gość gość
Ja od 26 tygodnia poszłam na zwolnienie, szyjka zaczęła mi się skracać i gorzej się czułam a poza tym sama szefowa sugerowała mi zwolnienie bo chciała już przyjąć nową osobę na zastępstwo. Tak więc według mnie 25 tydzień to dobry czas na l4

Gość gość
Aha no i oczywiście zwolnienie z kodem 1, bo chodzić mogłam tylko nie za długo no i miałam zalecenie żeby wypoczywać jak najwięcej

Gość gość
jest temat o ciezarnych na l4,po co nastepny temat zakladasz?

Gość gość
a jak masz 1 to wychodzisz normalnie spacerujesz?... podobno zus moze skontrolowac

Gość gość
Poszlam chyba w ok 14 tygodniu bo mnie chcieli z roboty wywalic. Lekarz dal bez problemu ale ja chodze prywatnie. No i mam takie zwolnienie ze moge chodzic.

Gość gość
aha no ja tez prywatnie, i to 25 t. wiec mam nadzieje, ze nie bedzie problemu.... a czy trzeba poprosic o wpisanie kodu z 2 ze moge chodzic?

Gość gość
Lekarze rzadko wystawiaja "leżące" zwolnienia więc na pewno dostaniesz takie że można chodzić. Ja normalnie chodziłam do sklepu i na spacery, nie miałam żadnej kontroli i nie znam nikogo kto by miał.

Gość gość
Ja mam chodzące. Niestety pierwsze l4 wpłynęło dopiero po 2 miesiącach, więc nie miałam za co żyć i żałowałam, że na l4 poszłam.

Gość gość
Koleżanka ostatnio mówiła ze nie chcą lekarze wystawiać chodzących ...mimo wszystko poproszę lekarza o 2...pierwsze 33 dni płaci pracodawca. Mam nadzieję ze potem nie będę tyle czekała z zusu bo to rzeczywiście masakra

Gość gość
Jestem w 29 tyg i dalej pracuje. Zamierzam pracować do końca. W domu chyba bym oszalała:o

Gość gość
Ja 25 T.C. I też do teraz pracowałam ale niestety są sytuacje kiedy musisz iść na zwolnienie i koniec np.przedwczesne skurcze