Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem za duża? chcę schudnąć a mąż mówi że nie mam z czego

Polecane posty

Gość gość

ale czuję się gruba. urodzilam dziecko pół roku temu jest super, już ładnie spi całe noce (wreszcie!), wlasnie kończę karmić piersią. przed porodem ważylam zwykle 55-56 kg a mam 167 cm. na porodówkę jechalam z wagą 72 kg :( teraz ważę 61-62 kg i nie mogę aptrzeć na ten tłuszcz. mam w biuście 93 cm, w talii 71 :( brzuch 78, biodra aż 92 cm. udo 53 cm. okropnośc. a mężowi sie podoba! ale mi nie! ćwiczę - skakanka, czesem rower ale rzadko, czasem Mel B tak z 2-3 razy tygodniowo ale raczej dwa.. nie jem słodyczy nie piję alko, nie jem bialego pieczywa ani białego ryżu. jem sporo warzyw, ryb, nasion.

Gość gość
ja mam w dup/sku 98 cm a w udzie 57 cm co sie martwisz, nie jest zle. ale jak chcesz schudnac to cwicz i ogranicz kalorie skoro juz nie karmisz i ciesz sie ze mezowi sie podobasz :O

Gość gość
Najważniejsze, żebyś czuła się dobrze w swojej skórze, jeśli chcesz schudnąć to powinnaś to zrobić.

Gość gość
Przydałoby Ci się trochę zrzucić, tak do 55 właśnie. A mąż może mówi to z grzeczności, a może wcale mu nie przeszkadzają te dodatkowe kg. Ty rób tak, abyś sama dobrze czuła się w swoim ciele.

Gość gość
Jestem tego wzrostu co ty i jak porownuje swoje stare zdjecia, to najlpiej wygladalam wlasnie z waga 60 kg.przy 55 wygladalam na wychudzona i plaska.

Gość gość
Dodam jeszcze, ze wlasnie wazac 60kg zbieralam najwiecej komplementow od facetow na temat mojej figury.

Gość gość
Ćwiczenia zdrowy tryb życia Ci nie zaszkodzi, więc póki co nie widzę powodu byś miała to olewać. Jakbyś spadała poniżej wagi naturalnej dla Twojego organizmu to byłby problem. Pamiętaj też - z wiekiem metabolizm się spowalnia, większość z reguły nabiera dodatkowych kg, więc nawet jak zostaniesz przy 60kg po prostu dbaj o siebie.

Gość gość
Moim zdaniem nie jestes duza, to super, ze o siebie dbasz, bo to zaprocentuje moze w bardzo odlegjel przyszlosci. Ja mam kondycje zerowa i mi z tym zle, zapisuje sie na jakas gimnastyke w tym tygodniu, bo chociaz jestem szczupla, to strasznie slaba. Natomiast 6 miesiecy po porodzie to wcale nie tak duzo, ja 3 miesiace po kupilam sobie sozrty, ktore byly opiete dosyc i ktore nosilam kilka miesiecy po proodzie. Dwa lata po wyciagnelam je z szafy i okzalo sie, ze ze mnie spadjaa, ubylo mi naprawde sporo centymetrow mimo tego, ze nic w tym czasie nie robilam, zeby schudnac. Pracowalam, sprzatalam, opiekowalam sie dzieckiem itd.