Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy przekłuć uszy córce?

Polecane posty

Gość gość

Wiem że było mnóstwo takich tematów ale moja 4 letnia córka od ponad miesiąca nalega mnie na przekłucie uszu w jakim wieku wasze dzieci miały przekłute uszy?

Gość gość
Dziare jej zrób, im prędzej tym lepiej

Gość gość
4 latka nie potrafi zrozumiec konsekwencji swoich decyzji. Nie zrozumie bolu. Jak ucho zacznie ropiec, jack bedzie trzeba kolczykiem krecic to dziecko bedzie cierpialo. Po co? Krzywdzic swoja corke, zeby ladnie ja stroic w kolczyki? Jeszcze mnie nie pogielo. Mam czterolatke w domu. W imie czego mialabym cos takiego jej robic? Narazac na stres i bol? Za kilka lat, jak bedzie miala 10 ponad to tak, bedzie mogla zdecydowac by juz bedzie rozumiala, ze to boli. Teraz ma milion pomyslow na minute. A kolczyki- klipsy dostala na urodziny od cioci, w dodatku z kraina lodu i byla zachwycona. Od tej pory nie wspomina prawdziwych kolczykach.

Gość gość
Też chciałam, i to bardzo, mama obiecała że jeśli do komunii nie zmienię zdania, to wtedy mi przebije. Nie zmieniłam zdania, mama jak obiecała przebiła, chodziłam dumna z kolczykami. Ale odkąd dorosłam, kolczyków nie używam w ogóle... nie podobają mi się, nie noszę, dziurki nie wiem jakim cudem nie zarosły ale jednak- kilkanaście lat nie używane. Nie uważam żeby ośmiolatka była tak odpowiedzialna że przewidzi konsekwencje do końca życia. Ale, chociaż teraz kolczyków serdecznie nie cierpię, nie uważam też żeby mnie ktoś krzywdził czy oszpecił tymi dziurkami w uszach. Czterolatce przekłułabym uszy gdyby naprawdę tego chciała, tj, wracała do tematu kilka miesięcy. Dwie małe kropki na płatkach uszu to nie jest żaden problem w dorosłym życiu nawet jeśli zmieni zdanie.

Gość gość
Hm ..jka wyżej macie racje ..to jeszcze dziecko a to są matko fanaberie ! W podstawówce wymusi piercing pępka w w gimnazjum.....

Gość gość
Dziecku w tym wieku ja bym kupiła kolczyki na magnesy albo naklejane. Sama miałam takie jako dziecko i wtedy mi wystarczały. Uszy przekłułam w wieku 14 lat i dobrze, że nie wcześniej. Jako dorosła baba do tej pory pamiętam, jak mnie te uszy bolały i ropialy i jakie miałam na początku problemy z wymianą kolczyków na inne. Małemu dziecku bym tego nie zafundowala, nastolatce - tak.

Gość gość
moja ma 4 lata i tez chciala i jak sie przedszkole skonczylo to poszlismy i przebilismy nie ropialy jej uszy nic sie nie dzialo tylko jak pierwsze ucho zostalo przebite to sie wystraszyla pistoletu i nie chciala dac przebic . osobiscie nie przebilabym uszu niemowlakowi

Gość gość
" nie podobają mi się, nie noszę, dziurki nie wiem jakim cudem nie zarosły ale jednak- kilkanaście lat nie używane." Nie wiem kto wymyślił to, że dziurki zarastają. Mi w moich takie ala wągry się robią i raz na kilka mcy muszę oczyszczać, a nie żadne zarastanie. Mi akurat zrobiono jak miałam chyba 2-3latka - wolałabym by poczekano bo kolczyków praktycznie nigdy nie lubiłam, więc by się obeszło bez tych dziurek.

Witajcie, ja jestem innego zdania.Jestem Kosmetologiem przez kilka lat pracowałam w gabinetach kosmetycznych,przekłuwałam uszy setkom dziewczynek w różnym wieku.Wnioski są dwa po pierwsze prędzej czy później córka będzie chcieć mieć przekute uszy,w dzisiejszych czasach medycyny estetycznej i botoksu przekłucie uszu to naprawdę niewielka "fanaberia" .Po drugie im młodsze dziecko tym mniej to będzie przeżywało( często przychodziły do mnie dziewczynki kilkunastoletnie,które tak przeżywały przekłucie uszu ,że aż potrafiły zasłabnąć ! )i przede wszystkim u takiego dziecka uszy momentalnie się goją (oczywiście przy zachowaniu odpowiedniej pielęgnacji) A.

Gość gość
Młodsze dzieci mają inne receptory bólowe? Czy po prostu nie są w stanie się poskarżyć, ze je boli, że się boją, że nie wiedza co się dzieje więc rodzic jest happy?

Gość vdvdvdfv
Niedouk po średniej czy zawodówce robi za eksperta... A tak do rzeczy. Czterolatka co moment będzie miała różne życzenia. Wyślesz ją na księżyc? Sprawisz siostrę, brata, psa, kota, królika i co tam jeszcze? Tymczasem ucho rośnie, i nie możesz być pewna czy teraz zrobiona dziurka wypadnie w najlepszym miejscu, maluch nie rozumie też jak trzeba uważać i może sobie kolczyk wyrwać, ponadto zbyt wczesne kolczykowanie to takie przypisanie się do plebsu. Wprawdzie ty robisz błędy językowe, autorko tematu, i wątpliwości co do twojego poziomu intelektualnego nie mam ale to nie znaczy że masz stygmatyzować dziecko.

Gość gość
Malutka wykolczykowana Nikolka/Vaneska :P niech jeszcze mamuśka walnie jej dziary na rozpoczęcie pierwszej klasy :( i będzie wszystko jasne ..:D :O .

Gość gość
Polecam naklejane. Od magnetycznych puchną uszy (pamiętam ból do dziś, a minęło prawie 20 lat). Nie warto na razie przekłuwać uszu naprawdę.

Gość gość
19:07 Przyganiał kocioł garnkowi a sam smoli. Jeśli wytykasz błędy językowe drugiemu człowiekowi, sama bądź nieskazitelna. Zachęcam do głębszej autorefleksji. Pozdrawiam Ż

Ten niedouk po zawodowce, ma tytuł Magistra i dwa kierunki... Przekłucie uszu to nie to samo co wyprawa na księżyc! Ludzie mamy 21 wiek ma czekać do 18-tki ?? Po za tym inicjatywa wyszła od dziecka, mama do niczego nie zmusza... Zapraszam autorkę na priv,przekłuje córece uszka za free

Gość gość
Jak moja coreczka skonczyla 3 miesiace chcialam jej przebic uszy jednak po konsultacji z kosmetyczka zrezygnowalam. Przebije gdy tylko corka bedzie chciala. Podejrzewam ze w okolicach 4, 5 lat.

Gość gość
Pytanie nie brzmi kiedy, tylko po co?

Gość gość
Pytanie akurat jest juz w nagłówku tematu-przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem. Kiedy!!!!

Gość gość
Jeżeli chodzi o botoks, to oczywiście będzie można skorzystać z pomocy doktora Kosmowskiego.

Gość gość
Moja koleżanka przebiła uszy u kosmetyczki swojej 9 miesięcznej córce i mała nie ma jeszcze roku a już śmiga w złotych kolczykach które dostała na chrzciny,nosi tez zlota bransoletkę na nadgarstku:/ nie wiem po co takie rzeczy dziecku