Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarobki a dziecko

Polecane posty

Gość gość
Do autorki, mieszkacie w domu rodzicow meza czy w bloku z jego rodzicami??

Gość gość
Pracuje na czarno. Mieszkamy w 65 metrowym mieszkaniu z rodzicami meza i co miesiac musimy im placic 1000zl

Gość gość
Tez mysle, ze rodzice was wykorzystuja, jesli to dom to oplaty to media plus podatek raz na rok i ogrzewanie zima (wegiel, bo jesli gazowe to za gaz, pewnie oplaty wtedy duze),wiec sporo sobie licza, powinniscie porozmawiac z nim o tym, przeciez wiedza jakie macie zarobki i jeszcze alimenty,

Gość gość
Skoro pracujesz na czarno, to oficjalnie macie 2000 na 3 osoby. To chyba należy Wam się rodzinne, no i 500+?

Gość gość
to ja z powyzej nie no przegiecie i to spore, to jest tylko mieszkanie,wiec wy je zwyczajnie utrzymujecie:O za te kwote mysle jest oplacony czynsz i media za was wszystkich, niech starzy placa za siebie,skoro tak, powinniscie żadac podzielenia na 4 osoby, to sprawiedliwe

Gość gość
calosc kosztuje 2300 za mieszkanie (wynajem), mieszkamy we Wroclawiu

Gość gość
Ja mam 1000 zł pracuje na część etatu Mąż ma 2000/2500 zł w zalezności od miesiąca. Nasze stałe opłaty miesięcznie to 1000 zł w tym telefon, internet, mieszkanie, prąd, woda, śmiec****aliwo itp. Na życie idzie nam ok 800/1000 zł. Staramy się co miesąc odkłądac resztę. Obecnie staramy się o dziecko. Tyle że u nas koszt ciąży to ok 1000 miesięcznie ( prywatne wizyty, płatne badania, leki itp)

Gość gość
jakie 1000 zl miesiecznie koszt ciazy? Do ginekologa chodzisz co tydzien i co tydzien robisz kosztowne badania????

Gość gość
Strasznie dużo płacicie rodzicom. My również mamy mieszkanie 65 m2, 3 pokoje. Ale 1000 zł to my płacimy za czynsz, śmieci, prąd, woda, paliwo, tel, internet, tv itp. Taniej by wam wyszło spłacać swoje mieszkanie.

Gość gość
A normalnie 1000 zł miesięcznie w moim przypadku ginekolog 300 ( 2 wizyty w mcu bo ciąża wysokiego ryzyka) badania 50 ( morfologia, coombs, mocz,inr) wymaz 30 ( co miesiąc robiony) leki ok 600 zł (duphaston 6 opakowań miesięcznie, luteina 6 opakowń miesięcznie, relanium, nospa, clexan, probiotyki, kwas foliowy itp) wychodzi 1000 zł.

Gość gość
Tak chodze do 2 ginekologow, zeby miec pewnosc i miesiecznie na ginekologow i badania mi idzie okolo 800 zl a reszta to preparaty witaminowe + masaz dla kobiet w ciazy.

Gość gość
Pierwsze slysze zeby ktos tyle lekow bral, dlaczego 1 lekarza nie masz na nfz, wtedy odpadloby ci placenie za morfologie itp? No tak masz racje, stac cie.

Gość gość
Nie o to chodzi, że stać czy nie stać. Lekarze z przychodni nie chcieli się podjąć prowadzenia ciąży, wg nich z ciążą wysokiego ryzyka powinno się jeździć do warszawy 400 km w jedną stroną może tam się ktoś podejmie bo tam się leczyłam. A oni prowadzą ciąże bezproblemowe.

Gość gość
NIe chcieli? trzeba bylo aby napisali ci to na pismie i wtdy mozna ich zaskarzyc. Ktory masz teraz msc ciazy?

Gość gość
a to nie mogłas sobie wykupić sobie jakiegos pakietu medycznego? Ja place 120/msc i mam w to wliczone wizyty u lekarzy prawie wszystkich specjalnosci i badania. Tylko za leki musze placic

Gość gość
1000 dajecie Starym??? Muszą być pojebani i chcieli,a już na pewno Was nie kochaja

Gość gość
Autorka napisala, ze za wynajem z rachunkami placa 2300 zl co jest bardzo mozliwe. Moi rodzice samego wynajmu z czynszem placa 1500 zl plus rachunki za prad, wode, gaz. Wiec w takim układzie 1000 zl ktore rodzice biora od autorki i jej męża jest jak najbardziej na miejscu.

Gość gość
Tu autorka. To nie ja pisałam o tym wynajmie za 2300. Mieszkamy w mieszkaniu 65m2 i jest to mieszkanie własnosciowe tesciów. Opłaty za to mieszkanie wynosza 1200zł a my im płacimy 1000zł ( mówiłam mężowi ze to za duzo i zebysmy wynajeli ale on boi sie wynajac bo jakbysmy sie wyprowadzili to wprowadzi sie jego siostra z dziećmi)

Gość gość
z 500+ bo teraz pisowce płacą za pieprzenie i rozmnażanie się

Gość gośćmia
Autorko, dostaniesz 1000zł przez rok , 1000zł jednorazowo zapomogi z tytułu urodzenia dziecka. Pewnie załapiesz się też na 500 plus bo nie macie 800zł na osobę w rodzinie i rodzinne dostaniesz 89zł.

Gość gość
Autorka łże jak bura suka. Ot co! Nie ma świecie takich rodziców, którzy każą płacić dziecku 1000 zł za mieszkanie z nimi. No chyba że chcą nauczyć syna, żeby przestał robić dzieci na które go NIE STAĆ!

Gość gość
Relanium w ciazy? A od kiedy to benzodiazepiny sie bierze w ciazy?

Gość gość
a to 1000zł jednorazowo to od kogo sie dostaje i gdzie sie składa wniosek?

Gość gość
gość wczoraj ale ile mozna byc na wychowawczym, napiszcie x 5 lat w sumie, czyli nieważne, czy masz dwoje, czy pięcioro. W wypadku gdy masz jedn dziecko, to 3 lata.

Gość gośćmia
Wniosek o stare becikowe 1000 zł czyli zapomogę z tytułu urodzenia dziecka składałam w moprze razem z wnioskiem o nowe becikowe. Warunek to dochód nie przekraczający 1922 zł ma na osobę w rodzinie.

Gość gość
co to jest mopr?

Gość gośćmia
Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie. Jak mieszkasz na wsi to pewnie jakiś Gops czyli gmina.

Gość gość
Latanie do tych urzędów to jakas masakra ale ja pomogłam sobie tą stonką wiekszośc wniosków znalazlam tu www.procedurawfirmie.pl

Gość gość
Ciekawe tylko jak długo będzie ta kasa na dzieci?