Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pozwalacje dziecku korzystac z laptopa, komórki, xboxa, tableta itd

Polecane posty

Gość gość

Witam. mąż ma siostre. ma 6 letniego syna i miesiecznego niemowlaka Syn od kiedy skonczył 3 lata korzysta z laptopa, tableta , xboxa i komórki.. albo tv i bajki jest spokojnym dzieckiem dzieki tym wszystkim sprzetom czy wasze dzieci tez korzystaja z takiego sprzetu?

Gość gość
dzieci co najmniej do 10 lat nie powinny korzystać z takich rzeczy, tv tylko dobranocka, telefon minimum od 15 lat komputer tak samo 15 lat. wcześniej to po co.

Gość gość
Ona daje dziecku to wszystko zeby miec swiety spokoj. Zajmie sie gra przez kilka godzin i ma spokoj

Gość gość
00:32 Haha już widzę jak czekasz z telefonem do 15 urodzin dziecka :D jak go zaczną w szkole palcami wytykać to szybko po telefon polecisz jak będzie miało 8 lat.

Gość gość
Pozwalam, nawet moje dzieci za swoje uzbierane pieniądze kupiły sobie tablety :P Na szczęście one nie siedzą godzinami przy komputerze zwykle godzinę co drugi dzień. Dla mam młodszych dzieci napiszę, że już dzieci w 1 klasie mają obowiązkowe zajęcia komputerowe :P Wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba z głową korzystać ;)

Gość gość
nie, nie i nie. Dzieci 6 i 3 lata.

Gość gość
Z laptopa- tak. Jeśli nie narozrabia, ma godzinę- półtorej bajek dziennie, chociaż też nie wszystkich. Wolę to niż tv u babci w której ogląda co leci... na komputerze może też korzystać z programów graficznych i map, ale to też w ograniczonym czasie albo zamiennie z bajkami. W weekend ma na to więcej czasu. X-box- nie, żadne konsole jeszcze. Komórka- tyle że moim telefonem robi zdjęcia. Tablet- miał kiedyś gry edukacyjne, ale mało go to wciągnęło, a nic więcej na tablecie nie robił. Chociaż są i lepsze zastosowania takich sprzętów. Na zajęciach dla dzieci za pomocą tabletu i programu robił własne bajki, w domu robiliśmy hologram. Nie znam się na tym zbyt dobrze i czasem aż mi żal bo naprawdę można wykorzystać te sprzęty w fajny, kreatywny sposób. Dopóki woli plac zabaw i basen, a nawet odwiedziny u babci, od sesji przy komputerze, to nie martwię się o niego.

Gość gość
Komputer od 15 lat? Teraz to praktycznie jak zabronic dziecku nauki czytania :D

Gość gość
To w końcu od ilu lat pozwalac na laptopa i tablet?

Gość gość
a babcia temu temu dziecku 6 letniemu kupiła na urodziny smartłocza zamiast zabawke :/ czy to normalne?

Gość gość
mój syn ma 10 lat i od jakiś 2 lat ma własny telefon, xboksa w pokoju a na komunię dostał laptopa korzysta ale z umiarem, przyznam, że na niego w formie kary działa tylko odebranie tych sprzętów mam też córkę młodszą która korzysta tylko i to czasami z telefonu i żadna kara ją nie rusza....