Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy larwy w domu

Polecane posty

Gość gość

Pomocy. Wczoraj wieczorem zauwazylam ze wypelzaja mi larwy spod lozka chyba. Wypelzlo z 7 zabilam odsunelam lozko, wyjelam posciel nic nie bylo, za lozkiem znalazlam kawalek parowki ktore moje dziecko postanowilo ukryc ale nic na niej nie bylo. Rano znalazlam 3 biale robaki w korytarzu takie pelzajace jak te na ryby.wyczytalam w internecie ze to moga byc mole albo larwy much. I nie mam pojecia czy to mol czy mucha, jak to mozna odroznic, gdzie szukac i co z tym zrobic? A jezeli mole to jakie? Mieszkamy w tym mieszkaniu dopiero 2 miesiace i dopiero wczoraj mialo to miejsce dodam ze mieszkanie jest w znacznej czesci w boazeri, ale much tez wlatuje sporo,czy to jest nie bezpieczne dla czlowieka? Czytalam gdzies ze muchy moga skladac jaja nawet na czlowieku. A i w torebkach z kasza cukrem nie znalazlam nic. Robaki te mialy dlugosc ok 1cm

Gość gość
Najwidoczniej coś się zalęgło,nie ma sensu dochodzić co to jest.Idź do sklepu chyba ogrodniczego i pytaj o preparaty z permetryną,permetryna wybije wszystko i działa bardzo długo. Możesz też zamówić na allegro Afanisep25 i 1 saszetkę wymieszać 200 ml.wody i wszystkie kąty i szczeliny opryskać tym.Trzeba cały czas potrząsać butelką,bo afanisep nie rozpuszcza się w wodzie,tworzy tylko zawiesinę.