Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMADWÓJKI88

poronienie zatrzymane,zabieg łyżeczkowania a następna ciąża

Polecane posty

Gość MAMADWÓJKI88

poronienie zatrzymane,zabieg łyżeczkowania a następna ciąża

Hej witam wszystkie dziewczyny może któreś przechodziły to co ja! Zacznę od początku nie dawno, a właściwie 2 dni temu miałam zabieg łyżeczkowania z powodu ciąży obumarłej był to 10 tydz. a ciąża zatrzymała się w 8 tyg. co nawet nie wiedziałam szłam radosna na kolejną wizytę z mężem żeby pokazać mu jak bije te małe serduszko i nagle wszystko pękło jak mydlana bańka na usg brak tętna u dzidzi,skierowanie do szpitala tam kolejne 3 usg potwierdzenie ciąża obumarła trzy dni dostawałam tabletki artrotec bo nie doszło u mnie nawet do poronienia na trzeci też dzień decyzja zabieg,bardzo sie go bałamale wszystko odbyło sie pod narkoza,chodz i tak zdziwiło mnie że mój zabieg nie trwał jak u koleżanki z sąsiedniego łóżka 15 min ale jak pamiętam do sali zabiegowej poszłam o 21 a wróciłam na łóżku o 21.47 było 3 lekarzy , 2 położne i anastazjolog co troszke mnie zdziwiło.jako że mam krew o rh- dostałam na drugi dzień imunoglobinę anty d ,strata dzidziusia bardzo mnie boli ale trzeba żyć dalej,mąż mnie pociesza że ciążą nie była planowana a teraz lepiej się przygotujemy,moja pani doktor pociesza że to była naturalna selekcja i czasami tak jest ale boje się kolejnej ciąży tym bardziej że to już drugie poronienie moje pierwsze 8 lat temu zostało wywoływane tabletkami w 7 tyg. mam już 2 dzieci w wieku 11 i 9 lat urodzone jedno po drugi a teraz kiedy pojawia się trzecie zawsze coś niszczy moją ciążę, boję się że i ten trzeci raz nawet jeśli dobrze sie przygotujemy skończy sie nie powodzeniem i znów pójdzie coś nie tak na początku myślałam że to może konflikt serologiczny bo po 1 poronieniu nie dostałam imunoglobiny ale w wyniku krwi jest że przeciwciał nie stwierdzono....CZY SĄ TU DZIEWCZYNY KTÓRE PO 2 PORONIENIU ALBO I ŁYŻECZKOWANIU URODZIŁY ZDROWE DZIECI JAK DŁUGO CZEKAŁYŚCIE Z NIĄ I CZY NIE SKOŃCZYŁA SIE PORONIENIEM??? MOŻE ROZWIEJECIE TROCHE MOJE WĄTPLIWOŚCI ŻE NIE ZAWSZE TAK JEST :-)

Masz szansę na zdrową ciążę po poronieniu, to najważniejsze. Ważne jest także to, abyś po stracie ciąży wykonała odpowiednie badania. Niestety polscy ginekolodzy najczęściej zlecają je po kolejnym poronieniu a prawda jest taka, że przysługują Ci one już po pierwszej stracie. Odpiwednia, skuteczna diagnostyka poronienia pozwoli ci na podjęcie leczenia, jesli takie będzie konieczne i w konsekwencji - urodzenie zdrowego dziecka http://www.poronilam.pl/co-dalej/kiedy-starac-sie-o-ciaze-po-poronieniu/