Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam mało pieniędzy

Polecane posty

Gość gość

Hej mamuśki. Nie macie tak czasem, że brakuje wam pieniędzy? Nie chodzi mi bynajmniej o kasę na podstawy takie, jak jedzenie, ale czasem chciałabym gdzies wyjsć, czy poszaleć na zakupach, kupic lepsze buty, niż Lasocki, a jakoś wciąż mi szkoda. Macie jakiś system, fundusz torebkowy, itp? Dodam, że mojemu dziecku materialnie nie brakuje nic - jest dobrze ubrany, najedzony, uczęszcza na zajęcia dodatkowe. Ja zaś czuję, że chciałabym zaszaleć, ale brak mi na to kasy :(

Gość gość
Ja uwielbiam zakupy... Mogłabym dziennie chodzić po sklepach i kupować! Niestety nie stać mnie na to.

Gość gość
Może pożycz od męża..

Gość gość
Nie mam męża - z moim facetem mamy osobne budżety. Nie chcę też pożyczać od nikogo - tak jakoś czuję, widzę kobiety fajnie poubierane - a ja nie mam kasy na to, ani siły.

Gość gość
Np buty z Kazara - te ceny dą chore. Żal wydać taką kasę na buty, teoretycznie mogłabym, ale chyba jestem skąpa.

Gość gość
Jak nie masz męża to bierz kasę za numerek - co ci szkodzi? Za tygodniówkę powinnaś uje/bać na kazara.

Gość gość
Ja wczoraj kupilam buty i torebke Kazara. Raz sie zyje, zarabiam wiec kupuje, maz nie ma nic przeciwko. Kiedy bylam na macierzyńskim i mialam mniej pieniedzy to sam dawal mi na ciuchy, fryzjera itp.

Gość gość
Jak sie ma męża to można zaszaleć, ale autorka jeździ na karte rowerową. No i gdzie taka moze zajechać? Co najwyżej do lidla :)

Gość gość
Dziecku też kupujesz buty Lasocki, czy jednak "lepsze"- tzn, droższe, choćby Ecco? Dziecko ma na zajęcia dodatkowe- czy ty masz czas i pieniądze na kursy hobbystyczne, szkoleniowe czy zajęcia sportowe dla siebie? Dziecku kupujesz pewnie prezent min. 3 razy do roku (urodziny, Dzień Dziecka, gwiazdka), na swoje przyjemności takie ekstra przeznaczasz podobną kwotę? Jeśli siebie traktujesz gorzej niż dziecko, to po prostu przemyśl i zacznij rozsądniej gospodarować wspólną kasą. A tak poza tym... ekstra praca albo oszczędzanie, nie ma innej opcji.

Gość gość
Nie mam takich problemów. Wystarczą mi buty Lasockiego :)

Gość gość
Moze macie rację - moze wraz ze wzrostem zarobków wzrosły u mnie "potrzeby". Nie mam zajęć dodatkowych dla siebie, głownie z braku czasu. Pracuję na pełen etat i wracam do domu ok 18. Wtedy zajmuję się dzieckiem, bo partner jest w pracy.

Gość gość
Sprawdzilam te buty z KAZARA , cos okropnego Wole Lasockiego czy Aldo

Gość gość
Właśnie Lasockiego nie podobają mi się.

Gość gość
ja ubieram się elegancko, zazwyczaj w drogich sklepach, ale rzadko kiedy chodzę na zakupy, po prostu nie cierpię chodzić po tych butikach, szukać i przegrzebywać ubrań. Idę jak już musze cos sobie kupić i to zazwyczaj wchodzę do 2, 3 porządnych sklepów, żeby szybko kupić i mieć z głowy, wybieram i wracam szybko. Na takich zakupach czuje się dziwnie, jakbym się dusiła, nie znoszę tego. A te babki ciągle latające po tych centrum handlowym, kupujące ciągle cos nowego wydają mi się takie...głupie i puste...:\