Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wejść w świadomy sen?

Polecane posty

Gość gość

co można wtedy robić?

Są różne ćwiczenia, często polegają na utrwalaniu w pamięci "kotwic" czyli takich elementów, dzięki których we śnie możesz się upewnić, że śnisz. Są różne kotwice, np. to, że we śnie nie da się przeczytać tekstu, jest zamazany bądź litery są pozmieniane, po prostu wygląda nienaturalnie i wtedy można się zorientować, że to sen. Albo patrząc na zegarek - we śnie nigdy godzina nie będzie "prawidłowa" tylko coś będzie pokręcone na tarczy. I jedną z metod wprowadzania się w świadomy sen jest patrzenie często za dnia na zegarek, albo myślenie o innych kotwicach tak, żeby pojawiły się one również w nocy podczas snu i umożliwiły uświadomienie. A co można robić, po prostu kierować snem, ale w tym, z czym ja miałam do czynienia to nie było jakiegoś szału, po prostu szłam gdzieś albo robiłam coś co chciałam w tym śnie i prowokowałam senną rzeczywistość, żeby mi pokazała więcej, dalej, w jednym z takich snów chodziłam po domu, w którym śniłam i przechodziłam przez różne drzwi, żeby zobaczyć, jak zmieni się sen, a za każdymi drzwiami były inne epoki i inne czasy :) także bywa ciekawie