Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój czteroletni wnuczek często sie zawiesza kiedy cos mowie do niego..pomozcie

Polecane posty

Gość gość

czy to normalne ,że czterolatek nagle zamysla sie i jakby wyłącza z rozmowy..mowie cos do niego a on jakby w swoim swiecie byl.. i nie slucha tego co mowie.. zdarza sie to bardzo czesto. dodam ,że zostawil go ojciec niedawno i odszedł do innej kobiety- wychowawczyni w przedszkolu sugeruje ze to choroba sieroca. a wy jak myslicie?

Gość gość
oprocz tego" zawieszania się"jest wszystko okey.jest ciekawy swiata..ciagle pyta o wszystko i chce wszystko wiedziec i robic sam...zywe srebro..nawet na chwile nie usiądzie spokojnie.

Gość gość
Nikt Ci tu z fusów nie wywróży czy wszystko ok czy nie, u jednego dziecka takie coś będzie normalnym objawem bo ma taką osobowość, swój świat, a u innego taka zmiana w zachowaniu informuje o tym, że coś się dzieje. A wychowawczyni co Wam powiedziała? Udzieliła jakichś wskazówek? Najprościej będzie zgłosić się do poradni psychologiczno-pedagogicznej i poprosić o badanie.

Gość gość
Dokładnie, trzeba to zbadać. Kiedyś opiekowałam się takim dzieckiem. Dziwne to było. Przeszło, ale okazalo się, że mały niedoslyszal i teraz nosi aparat słuchowy. Nie wiem czy to był powód "zawieszania".

Gość gość
skoro zostawil go ojciec to na bank jest zrąbany psychicznie

Gość gość
Takie zawieszania to też może byc objaw padaczki

Gość gość
a w czasie tego zawieszania to on sie w ogole rusza, czy zastyga w bezruchu? bo jak to drugie to sa to ---> absence seizures (rodzaj padaczki występujacy własnie u dzieci), nie wiem dokladnie jakie jest tlumaczenie na polski, ale chyba padaczka z napadami nieswiadomosci zobacz na you tube jak to wygląda u dzieci (ludzie nagrywaja takie rzeczy) i jesli widzisz zbieznosc to idzcie do neurologa dzieciecego