Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

paciorkowiec w 37 tc

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 37 tc i okazalo sie ze mam dodatni gbs. W 10 tc byl ujemny cala ciaza ksiazkowa a teraz takie cos. . tak bardzo sie boje. . lekarz powiedzial ze przy porodzie dostane antybiotyk. . czy ktoras tak miala? Bardzo sie martwie chce mi sie plakac. .

Gość gość
Wiele kobiet tak ma i nie stresuj ani siebie ani dziecka histeriami

Gość gość
Wiele kobiet ma dodatni gbs. Ja w pierwszej ciazy nie mialam, a w drugiej juz tak. Dostalam antybiotyk przy porodzie i tyle.

Gość gość
akurat ujemny gbs w 10tc to nic dziwnego bo paciorkowiec namnaża się pod koniec ciązy. wyluzuj, dostaniesz antybiotyk przy porodzie i będzie dobrze.:)

Gość gość
jakbym siebie czytała sprzed 5 lat:"cała ciąża książkowa a teraz paciorkowiec" przeryczałam wtedy pół nocy:D Autorko nic się nie martw dostaniesz antybiotyk przy porodzie, bardzo dużo kobiet tak ma.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi. Wiem ze nie moge sie stresowac dla dobra dziecka ale naczytalam sie roznych historii i sie przestraszylam. Boje sie zebym zdazyla dostac antybiotyk i zeby zdazyl zadzialac

Gość gość
Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi. Juz sie troche uspokoilam :) To moja pierwsza ciaza i dlatego tak sie martwie. .

Gość gość
Dziewczyny prosze powiedzcie mi jeszcze jak to wygladalo juz w szpitalu na ile godz przed zakonczeniem Porodu dostaliscie lek i ile dawek? Co wtedy gdy najpierw zaczna odchodzic wody i dopiero trafie do szpitala? Czy dzieci po porodzie byly poddawane jeszcze jakims badaniom? Przepraszam ze tyle tych pytan. . . moj lrkarz nie jest zbyt wylewny a ja bylam tak zmartwiona ze nawet nie wiedzialan o co pytac.

Gość gość
Dziewczyny prosze powiedzcie mi jeszcze jak to wygladalo juz w szpitalu na ile godz przed zakonczeniem Porodu dostaliscie lek i ile dawek? Co wtedy gdy najpierw zaczna odchodzic wody i dopiero trafie do szpitala? Czy dzieci po porodzie byly poddawane jeszcze jakims badaniom? Przepraszam ze tyle tych pytan. . . moj lrkarz nie jest zbyt wylewny a ja bylam tak zmartwiona ze nawet nie wiedzialan o co pytac.

Gość gość
ja miałam w 2 ciąży dodatki gbs i od razu antybiogram zrobiony tylko, że ja miałam cesarkę i na 2 godziny przed cięciem podano mi zapobiegawczo antybiotyk dziecko nie zaraziło się, bo przy cc mało jest to prawdopodobne, ale możliwe zarażenie

Gość gość
też miałam, przy cc dostaje się przed zabiegiem i chyba dwa razy po

Gość gość
Zaraz po tym jak trafiłam na porodówkę dostałam antybiotyk. Położna powiedziała że potrzebujemy 2 godzin żeby zaczął działać. Dziecko urodziło się po 40 minutach. Po porodzie miało pobrane wyrazy na obecność paciorkowca i dwa razy oznaczone crp.

Gość gość
A jak to wyglada przy porodzie naturalnym? Bo mi lekarz mowil ze nie ma u mnie wskazan do cc i prawdopodobnie bede rodzic naturalnie chiciaz teraz to nie wiem czy cc nie bylo by lepsze ale widocznie sam paciorkowiec nie jest wskazaniem zeby robic cesarke. . nie wiem juz co myslec. . teraz jeszcze bardziej stresuje sie porodem

Gość gość
przed naturalnym musisz dostać ten antybiotyk, inaczej jest duza szansa na zarażenie się dziecka musisz uświadomić lekarza w szpitalu i położne, najlepiej wcześniej tą sprawę ustalić

Gość gość
10:50 ale wszystko bylo w porzadku z Twoim dzieciatkiem? Ja zawsze marzylam zeby moj porod byl ekspresowy ale teraz to wole zeby byl dlugi ale zeby tylko lek zdazyl zadzialac. .

Gość gość
Tak. Z dzieckiem wszystko ok. Ma już 8 miesiecy i ani razu nie chorowało. Tydzień po porodzie mieliśmy zgłosić się do poradni patologii noworodka na badania kontrolne i tam też wszystko było ok. Moja starsza siostra rodziła z dodatnim gbs i wcale nie dostała antybiotyku.Jej synka po porodzie kilka razy przebadali pod kątem ewentualnej infekcji i też wszystko było w porządku. Mój gin twierdził, że każde dziecko z porodu z dodatnim gbs jest bardzo szczegółowo badane i nie sposób przeoczyć infekcji. Tak więc spokojnie.

Gość gość
Bardzo sie ciesze ze z dzieciaczkami wszystko dobrze i wierze ze z moim synkiem tez tak bedzie. Dziekuje za odpowiedz:)

Gość gość
przepraszam ze tyle tych pytan zadaje ale czy moglabys mi jeszcze powiedziec czy jak trafilas na porodowke to mialas tylko bole czy zaczelo sie juz robic rozwarcie lub odchodzic wody?? bardzo panikuje....

Gość gość
podnosze temat tez to mam niestety, moze znajda sie jeszcze jakies kobiety, ktore cos powiedza na ten temat.. bede bardzo wdzieczna.. ja mam jeszcze jeden problem dgyz nie mam pojecia czy jestem uczulona na penicyline czy nie.. co mam robic w tej sytuacji? kiedys bralam antybiotyk amotaks taki w tabletkach i tam podobno jest jakas pochodna penicyliny to czy w zwiazku z tym jak jego moglam brac to moge tez wziac penicyline?? blagam jesli wiecie to odpowiedzcie bo umre z tych nerwów

Gość gość
Ja mialam dodatni gbs. Rodzilam siłami natury, poród byl bardzo szybki, bo trwal niespełna pol godziny. Zaraz po przyjeździe dostalam antybiotyk ale raczej tak pro forma, bo mialam juz parte. Dziecko po porodzie mialo 2 razy robiona morfologię i CRP. 8:18 Ja jestem uczulona na penicyline i dostalam inny antybiotyk. Mozesz podac, ze jestes uczulona skoro nie jestes pewna i wtedy pogadza ci cos z grupy cefalosporyn np Bioracef ( ja dostalam wlasnie ten).

Gość gość
Witam ponownie. Wody mi nie odeszły ale miałam uczucie takiego parcia w dole brzucha i dlatego wybrałam się na izbę przyjęć. Okazało się że je 8 cm rozwarcie i pozostaje tylko urodzić. Ale spokojnie ja mam niewydolność szyjkę więc Tobie takie bezbolesne rozwarcie nie grozi. Pozdrawiam

Gość gość
dziekuje raz jeszcze za odpowiedz:)