Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mundzia92

Pękające krwawiace rozstepy

Polecane posty

Witam. Nie mam pojęcia czy taki temat już był, ja ogólnie znalazłam 2 strony na innym forum, które niczego nie tłumaczyły. Otóż mam problem z rozstepami to że je posiadam przyjęłam do siebie i się z tym pogodziłam już bardzo dawno temu jakoś mi nie przeszkadzają choć mam je dosłownie wszędzie poczynając od piersi a kończąc na kolanach niektóre większe nie które mniejsze norma. Jestem 24 letnia kobieta (nie rodziłam ) i w ciągu ostatnich 3 lat udało mi się stracić 20 kg nareście widzę z przodu 6 :)(mam 150 CM wzrostu więc wyglądałam jak mała piłeczka) wszystko było by fajnie gdyby nie to że od jakiegoś czasu te większe rozstępy mam tu na myśli ok 0,5 CM szerokości na wewnętrznej stronie ud i wzgórku łonowym jak i te ok 2,5 mm na piersiach zaczęły pękać poprzecznie robią się w nich krosty i ogólnie wyglądają jak by te pęknięcia pozwalały im "wywinąć się" na drugą stronę ponadto nie wiem czy to normalne (bo rozstępy to po niekąt blizny) rosną mi w nich normalnie włosy łonowe, które oczywiście się wrastają, pilingi i codzienna pielęgnacja tłustym kremem do skóry suchej w normie ponieważ pracuje w lodówce i bez tego skóra po prostu mnie piecze, może któraś z Was miała taki problem i podzieli się że mną sekretem jak się go pozbyć. Dodam że mimo powolnego spadku wagi skóry został mi lekki nadmiar co widzę właśnie na rozstępach (nie są napreżonę tylko wręcz wypukłe i pomarszone) lecz nie jest jej aż tyle żeby dało się to zauważyć na pierwszy rzut oka.

Gość gość
Nie zwracaj na nie większej uwagi. Z czasem same się zagoją :)

Gość gość
Fakt, najlepiej będzie jak się ze swoim problemem wybierzesz do dobrego specjalisty, dla mnie najlepszy jest dr Marek Wasiluk, on się doskonale zna na tym, jak się można ich pozbyć.