Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W 2020 PŁACA MINIMALNA BĘDZIE WYNOSIŁA 3000ZŁ

Polecane posty

Gość gość

od przyszłego roku 2000 od 2018 - 2300 od 2019 - 2700 od 2020 - 3000

Gość gość
Nie wiecie tumany, że wysoka minimalna przyczynia się do rozwoju szarej strefy i sprzyja bezrobociu? Są inne formy zatrudnienia, i z powodu wysokiej minimalnej sporo pracodawców nie będzie oferować umów o pracę. Co jest niekorzystne dla zwykłych ludzi, bo potem jest problem ze stażem pracy. Zmniejszy się też ilość oferowanych wakatów, miejsc pracy.

Gość anty wyzysk

Wyzyskiwacze czują się u nas jak w raju stawiając swoje montownie i gdyby nie to, że nasze nierządy cytując klasyka ściągają masę śmiecia ludzkiego to w tym antyludzkim państwie już dawno byśmy mieli 4000 brutto minimalnej oczywiście pomijam nierządy postkomunistów, którzy za blaty sprzedali lub zaorali wszystkie zakłady stanowiące o sile gospodarczej Polski.
Tak więc mamy obecnie obraz Polski w której tylko upadlincom i ciapkom opłaca się pracować a Polacy jeśli tylko mają już jakieś doświadczenie jada za granicę do pracy zostawiając tu wszystko czyli prawie nic bo pseudo elyty nie dadza Ci się dorobić tutaj oj nieee.

A gadanie tych co pierniczą że u nas ceny jak w afryce to nie wyjadą za granicę i zobaczą jakie są ceny na prawdę. Większość produktów jest w tej samej cenie co u nas, a mniejszość w tańszej cenie, tak tak elektronika i paliwo jest tańsze np. w Holandii i Niemczech a pensje tam wiadomo razy 4 wyższe. Oczywiście zaraz znajdzie się ktoś kto porówna ceny z centrum Berlina, Amsterdamu lub Paryża z cenami w lidlu pod Lublinem i powie że jak to u nas ceny afrykańskie to i zarobki muszą być murzyńskie, no i proszę nie porównywać ceny mieszkań bo to oddzielny temat, a poza tym za granicą pracujesz kilka lat i cię stać już coś kupić a u nas po 20 latach pracy są ludzie którzy wynajmują bo ich nie stać.

Propaganda sukcesu obecnego nie rządu głosi że jest niebywały wzrost gospodarczy i mega koniunktura a oni cykają co roku po 150 brutto do minimalnej zamiast od razu po 500 by ludzie tu wracali i gonić inne kraje w tempie rozwoju, to nie lepiej wygnać Polaków zaprosić obcych niech wywożą złotówki i dolary za granicę przy okazji pobiorą jeszcze trochę 500 plusów pochodzą do lekarzy się wyleczyć za nasze bo u nich lekarza to nikt na oczy nie widział i tak robią z Polski ku... dołek zamiast ją rozwijać i umacniać.

Tak więc gonić te całe pseudo politykierstwo i banksterstwo i głosować na Ruchy Niezależne i nie skażone okrągłym stołem i ich paziami. Bo tylko Ci którzy żyją tu normalnie to zrozumieją normalnych ludzi i ich potrzeby, nie jak ten element który od dziecka był pod skrzydłami starego układu nauczony że Polskę trzeba doić a Polaków gonić.

Gość Domin

A co to jest 3 000 brutto ? 2000 netto ja za wynajem kawalerki z mediami płacę 1 400 zł w mieście powyżej 200 tyś mieszkańców utrzymanie 9 letniego auta w tamtym roku wyniosło mnie 6000 zł bo ubezpieczenie 1 200 zł plus paliwo 3 000 i dwie naprawy za 1800 łącznie czyli 500 zł miesięcznie kosztowało mnie utrzymanie auta razem z utrzymaniem mieszkanie to 1 900 zł a gdzie żywność,odzież,leki które przyjmuje kosztują mnie 200 zł miesięcznie to już 2 100 zł z opłatami plus 800 zł na żywność,środki czystości do tego dochodzi jakaś odzież 3 500 zł na rękę to minimum żeby utrzymać małe mieszkanie auto i jakoś żyć rachunek jest prosty...

Gość Olek

Wynajem mieszkania plus opłaty 1 200 zł

utrzymanie auta 500 zł

żywność 600 zł bardzo oszczędnie

kosmetyki jakieś,płyny proszki do prania itd 200 zł

jakaś odzież miesięcznie 200 zł

na urlop co miesiąc odkładam 250 zł żeby raz w roku gdzieś polecieć na 2 tyg

zarabiam 4200 zł brutto około 3 000 zł miesięcznie (zależne od premii) i czasem brakuje mi od wypłaty do wypłaty...

Więc jak można się utrzymać za 2000 zł ?? chyba że mieszkając u rodziców

Gość Olek

Moja sąsiadka zarabia 1 700 zł i przymiera głodem bo same opłaty ma 900 zł czynsz,prąd,gaz ,ogrzewanie,woda  i na wszystkim oszczędza,byłem kiedyś u niej to ma lodówkę w domu bo na ogrzewaniu oszczędza.Kupuje leki za 300 zł miesięcznie bo choruje od lat i zostaje jej 500 zł na życie czyli 16 zł na każdy dzień na żywność,jakieś kosmetyki,środki czystości,odzież,malowanie w mieszkaniu,wymianę sprzętu jak coś się jej zepsuje itd....16 zł na dzień !!!!! to jakaś paranoja.Ja codziennie wydaje w spożywczaku 30-40 zł i nic specjalnie nie kupuje podstawowe rzeczy ....

Gość gosc

widze sami bogacze tutaj, my w domu rodzinnym żyliśmy w czwórkę za jedną pensje ojca 1500-1600zł i miałem udane dzieciństwo i niczego nam nigdy nie brakowało. Jak czytam ludzi co mają sami na siebie 3-4 tysiące i jeszcze im nie starsza to normalnie szok...

Gość Kvviatt
37 minut temu, Gość gosc napisał:

widze sami bogacze tutaj, my w domu rodzinnym żyliśmy w czwórkę za jedną pensje ojca 1500-1600zł i miałem udane dzieciństwo i niczego nam nigdy nie brakowało. Jak czytam ludzi co mają sami na siebie 3-4 tysiące i jeszcze im nie starsza to normalnie szok...

Też żyłem za tyle i była bieda, może mały byłeś to nie pamietasz. Sam zarabiałem 2000 i są to psie pieniądze, nie chciałbym utrzymywać za tyle rodziny. Pensje w polsce nie wzrosną przez ukrainców, którzy o ironio zarabiają więcej niż Polacy. Podziekujcie pisowi, oraz Mateuszowi miska ryżu Maowieckiemu