Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pneumokoki szczepicie?

Polecane posty

Gość gość

Zaszczepiłyście swoje dzieci? Trzeba, warto? Jak sądzicie?

Gość gość
Zaszczepilam i uważam, że warto

Gość gość
Uważam że warto

Gość gość
ja tez szczepiłam! moje dzieci sa zdrowe, nie było zadnych niepokojacych reakcji... troche martwi mnie to ze coraz wiecej rodziców rezygnuje ze szczepien, dla pokolenia naszych rodziców to było przecież nie do pomyslenia

Gość gość
Ja wciąż mam wątpliwości. Bardzo boję się NOP-ów, sporo o tym się teraz mówi... z drugiej strony nie chcę żeby moje dzieci chorowały... No i nie wiem :(

Gość Jedynaczka1
Ja szczepię i szczepiłam moje dzieci.Uważam że należy to zrobić.Szkoda że w Polsce trzeba płacić za to.W innych państwach to szczepienie jest bezpłatne.

Gość gość
Warto sprawdzać czy szczepienia w naszym mieście nie są akyurat bezpłatne - niektóre gminy to finansują! np. tu informują o takich akcjach http://szczepimy.com.pl/

Gość gość
Zaszczepiłam, bo mój Jaś to wcześniak i mieliśmy za darmo, ale niestety wtedy niewiele wiedzieliśmy o tym na co szczepimy i jak szczepimy. W efekcie mały dostał szczepionkę tą dziesięciowalentną, zamiast trzynasto, bo była taka na stanie a moje dziecko i tak ciągle choruje na oskrzela. No ale zaszczepić trzeba, wiadomo, bo plułabym sobie w brodę gdyby się coś stało. Moje uczucia dobrze oddaje też to, co opisała ta blogerka http://ototiti.pl/szczepic-szczepic-oto-pytanie/

Gość gość
szczepimy, ale są to jednak kosztowne szczepienia. Szkoda, że nie ma ich w koszyku szczepień obowiązkowych, albo chociaż połowicznie refundowanych. No niestety, na to chyba jeszcze będziemy musieli poczekać...

Gość gość
Mi lekarka z dodatkowych zalecila tylko doustnie na rotawirusy. Bo gdy szczepionka na pneumokoki sie przyjmie to super. Ale gdy zaszczepimy przy jakims oslabieniu organizmu czasem poczatkowym nie widocznym to lepiej zeby zachorowalo normalnie na to niz mialo skutki uboczne tej szczepionki. Na zasadzie bezpieczniejsza sama choroba od skutkow ubocznych tego szczepienia.