Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

masowanie krocza przed porodem pomaga podczas porodu?

Polecane posty

Gość gość

Któraś z Was może się na ten temat wypowiedzieć? Skuteczne?

Gość gość
Co tak kurfa upasz , nie widzisz ze nikt nie masowal sobie krocza?

Gość gość
Zabron mi osle -.-

Gość gość
ja nie masowałam, a poród miałam łatwy, nawet nie miałam ciętego krocza, córka wyskoczyła po 30 minutach skurczy partych.

Gość gość
Oczywiście że nie pomogło, bo to, czy zostaniesz nacięta to dobra wola położnej, o czym miałam okazję się przokonać. Ja trafiłam na starą wypaloną jędzę, ktòrej palcem nie chciało się kiwnąć, żeby ochronić krocze. Im mniejszy Szpital, tym gorzej.

Ja masowałam swoje krocze w pierwszej ciąży, ale to nic nie dało. Jest dokładnie tak jak pisała koleżanka powyżej mnie, wszystko zależy od woli położnej odbierającej poród. Mi powiedziała, że za wszelką cenę będzie chciała tego unikać, że nacinają tylko i wyłącznie w ostateczności, a ciachała niemal na samym początku skurczy partych, nim w ogóle poczułam, że mała się wysuwa. Ale w sumie przyznaję, że to nie jest takie złe, rana goi się bardzo szybko jeśli się o nią dobrze dba, a już po kilku miesiącach od porodu nie miałam ani śladu po nacięciu, żadnej blizny ! :)

Gość gość
Przy pierwszym porodzie nie masowalam i czułam ze krocze mnie strasznie ciagnie jakby miało pęknąć i zostalam nacieta. Rana sie dlugongoila, pekl szef, odparzenia masakra. Przy drugiej ciazy masowalam wit e z olejkiem rycynowym i niemialam juz tego ciągnięcia . Krocze bylo plastyczne imię zostalam nacieta. Dodatkowo zdelikatnilo to bliny po pierwszym porodzie

Gość gość
to ciebie chłop za mało rąbał przed ciąża, że musisz jeszcze dodatkowo sobie cipę masować, ja pieprze, ale babsko potrzebująca