Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z lodówką, proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

witajcie :) przepraszam za nudny temat ale czasem trzeba :) otóż od jakiegoś czasu moja lodówka jest cała mokra w środku, bardzo się skrapla i w tym pojemniku z tyłu jest mnóstwo wody, codziennie muszę wylewać, a kiedyś w ogóle tam nie było wody. nawet jak zmienię temperaturę by było zimniej to owszem chłodzi bardziej ale jedzenie i tak jest całe mokre i są krople wody w środku na ściankach lodówki. Może wiecie co jest tego przyczyną?

Gość gość
Rozmroz i umyj. I z tylu jest taka rynienka z takim patyczkiem. Musisz ja udroznic. Wpadaja tam rozne okruszki i rozwijaja bakterie i grzyby wiec ja wyczysc porzadnie bo woda nie moze odplywac.

Gość gość
Mi przychodzi do głowy ze nieszczelna jest i ciepło wpada do srodka. Moze jakas uszczelka by pomogla.

Gość gość
Ta rynienka jest wewnatrz lodowki na tylnej sciance oczywiście.

Gość gość
Dokladnie,przeczyscic rynienke,dodatkowo wpuscic do tego otworku strzykawka gorącą wode tak kika razy,bo moze w srodku byc jakis okruszek lodu.

Gość gość
gość dziś Mi przychodzi do głowy ze nieszczelna jest i ciepło wpada do srodka. Moze jakas uszczelka by pomogla. U mnie taka była przyczyna. Drzwiczki się opuściły i wilgotne, ciepłe powietrze dostawało się do lodówki.

Gość gość
Masz zatkany odpływ. Na tylnej ścianie (wewnątrz lodówki, a nie na zewnątrz!) masz taką dziurkę do której zlatuje skraplająca się woda. Ta dziurka jest pewnie zapchana szitem. Weź patyczek do uszu i przeczyść tą dziurkę i rynienki które do niej prowadzą. Dziurka powinna być mniej więcej nad lub za szufladami na zieleninę ulokowana centralnie, a po obu jej stronach wyżłobienia w plastiku na zlatującą wodę.

Gość gość
Czyszcząc odpływ (dziurkę) nie wpychaj brudu do środka tylko wydłub go ostrożnie na zewnątrz, żeby nie przyblokować jej w środku ani nie zaczopować. Żadnej wody tam nie wpuszczaj, bo możesz brud wepchnąć głębiej.

Gość gość
W przypadku większej naprawy polecam www.technikan.pl Są w każdym większym mieście, sprawdź sobie. Dają gwarancję na naprawę, więc warto skorzystać :)