Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zrobię remont kuchni za ok 6 tysięcy złotych ?

Polecane posty

Gość gość

Kuchnia ok. 4 m na 2,50 niecałe. Ale do zrobienia podłogi, kafelki i sufit. patrzałam na meble mozna dostać juz za 1,500 zł . Za duzo sprzetu nie potrzebuję tylko plyte indukcyjna, wiadomo nowy zlew, baterie. Przydałaby sie nowa elektryka. :O Czy da radę to zrobić ?? Poradźcie coś :O

Gość gość
Dalabys rade ale musiałabyś naprawde to dobrze rozplanować.

Gość gość
z przeróbką instalacje elektycznej - wątpię. chyba, że ktoś ci to za friko albo seks zrobi ;)

Gość gość
jak się wyrobisz z resztą to nie wiem ale za samą robociznę ze 3000 zabulisz

Gość gość
6 tysięcy to kosztują same meble do kuchni

Gość gość
Ja dopiero robiłam remont i dałam 2,5 tys za robocizne plus materiały i 8 tys meble z agd, średnia półka. Tanie meble są koszmarnej jakości, szafki mają krzywe drzwiczki, itp. Idź do sklepu pooglądać. Wszystko kosztuje, same meble 3-4 tys, płyta indukcyjna 800zl, piekarnik drugie tyle, zlew plus bateria 400zl, montaż tego wszystkiego 800zl. Ja brałam jeszcze zmywarkę i okap.

Gość gość
No ja montazu mebli nie liczę, ogladalam te meble myslalam tak zeby zmiescic sie w max 2500 zł . :O no nie mam wiecej i tak na tę kuchnie odkładam już prawie dwa lata. Piekarnika nowego tez nie kupuję , lodówke mam , zmywarki raczej narazie nie chce. Gorzej z robocizna tych scian i podłóg. Masakra, nie sądziłam, ze to takie drogie. Musze jakos dać radę, wiecej nie dam rady odłozyć bo jeszcze czeka mnie łazienka ... moze do siedmiu tysięcy mi sie uda. ale to juz max :O inaczej wyjscia nie widze, czy komus moze sie udało zrobić skromną, schludną nową kuchnie takim sposobem ?? wiem ,ze niektorzy tutaj wydają po 20 tysięcy na same meble, ale sytuacje mam jaką mam chce zrobic chociaz na 3lata bo to co jest teraz to tragedia , szafy sprzed 30 lat, podloga gumoleum sie rozłazi, wilgoc od spodu szafek... :O Tak nie moze być..

Gość gość
No i okap bo zawsze zapominam go dopisac.

Gość gość
10 m2 płytek podłogowych 350 zł 6 m2 płytek ściennych 240 zł klej, grunt, przygwizdy ze 200 zł szpachla na ściany 2 worki 90 zł farba lateksowa 5 l 100 zł gniazda wtykowe plus włącznik światła (3 gniazda 1 włącznik) 50 zł robocizna do uzgodnienia

Gość gość
Ja nie wiem skąd wy bierzecie te ceny, przecież się trzeba targować, negocjować, a meble do kuchni można mieć ładny zestaw używany za 400 zł, prawie nowy.. Ja miałam 10 tys odłożone z pracy, i za te kwote zrobie spory remont na górze domu- już jest zdjeta stara papa na dachu, połozona nowa , wymurowane kominy, 3 sciany w kuchni zdarte miejscami do cegły, nałozony nowy tynk, i wyszpachlowane, czesc łazienki będzie miała sufit z płyty gipsowo kartonowej nowy, kupiłam nowy zlew do łazienki sliczny w castoramie promocja za 20 zł, stara wanne odnowię sama, znalazłam tez ekipe co ma mi wszystko wycyklinować za 800 zl i połozyc płytki na podłodze w łazience za 300 zł.. Do tego zamówiłam 2 okna nowe na wymiar, bo czesc jest wymieniona a czesc nie.. i w tych 10 - 11 tys musi mi się zmiesic jeszcze na lakiery do podłogi, biała farba w dużej ilości i trochę kolorowej, nowy kibel, linoleum do kuchni, oraz za max 300 zl chce kupic używane szafki ze zlewem do kuchni

Gość gość
to zależy jakie meble i modele wybierzesz, ale to nie jest nie do zrobienia. rzuć okiem na ciekawe podłogi http://paneleswiata.com.pl/ na pewno dopasujesz coś do swoich oczekiwań

Gość gość
Ja na kuchnie 4.5mkw wydałam około 20 tys ze wszystkim. Wątpię, że za 6 zrobisz

Gość Kataszynka
Zależy na jakim standardzie Ci zależy i co konkretnie chcesz odnowić. Jeśli chcesz wymienić wszystkie sprzęty, to może być cieżko. Na pewno mogę Ci zalecić, byś sprawdziła hurtownię http://www.salonyhoff.pl/kolekcje/podlogi bo nawet jako klient detaliczny możesz u nich kupować, a ceny w hurtowniach są jednak dużo bardziej atrakcyjne. Powinno Ci się to spodobać.

Mając małe dziecko powinnaś się zaopatrzyć w specjalną osłonkę na patelnię, która chroni przed pryskaniem tłuszczu. Wiadomo, że dziecko biega po całym domu i ciężko jest kontrolować jego miejsc pobytu. Przedmiot w niskiej cenie jest dostępny na stronie internetowej sklepu CoZaCena - www.cozacena.pl .

Gość gość
Ja do mojej kuchenki zamawiałam meble z tej firmy http://www.meblegal.com.pl/. Bardzo dobre meble wykonane z materiałów najwyższej jakości .

Gość gość
Z podłogą lepszej jakości nie bardzo chyba,a le to zalezy też od wielkości kuchni. http://artcorestudio.pl/ oni maja babrdzo ładne podłogi, sama chcę robić remont w przyszłym roku i już troche chcę poodkładać na to

Gość Edmund123
Spróbuj skontaktować się z Warszawska firmą Domus Kuchnie. ja u nich robiłem jakiś czas temu, nie pamietam za ile, ale robota wykonana na najwyższym poziomie. Naprawde kuchnia jest piękna i solidnie wykończona - mówię tutaj o meblach, bo wiadomo, że szlifowanie czy kafelki to samemu możesz położyć, a meble lepiej oddać w ręce profesjonalistów!

Gość gość
wszytsko zalezy jakich materiałó użyjesz, jakie sprzęty itd Jedz sobie do jakiegos sklepu z ekspozycjami, np. http://ceramichouse.pl/ i tam zobacz jak plasują się koszty przy konkretnym wykończeniu

Gość Maciekk

Może zamiast wydawać kasę na nowe meble warto by się zastanowić czy może nie lepiej wymienić same fornty? My z żoną kupiliśmy w firmie Prolack i jesteśmy bardzo zadowoleni. Kuchnia jak nowa 🙂

Gość gość

elektryka plus ściany(gładzie) i malowanie do tego materiały i już masz lekko 5 tysięcy, a gdzie tam jeszcze meble 🙋🏻‍♂️