Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znowu wpieprzaja sie do abrocji

Polecane posty

Gość gość

cholerne pisowce, nie mają co robić, takie bagno w naszym kraju a oni zaczynają na temat zakazu aborcji, wystarczy jak nam patologia dla 500+ napieprzy dzieci.

Gość gość
Hej, dobrze,ze mieszkam w Szwecji i nie musze robic tego co chca politycy !!!

Gość gość
a co, lubisz mordować nienarodzone dzieci?

Gość gość
gość dziś a co, lubisz mordować nienarodzone dzieci? x Idiotka! Od ciąż z gwałtu, zagrażających życiu i chorych beznadziejnie płodów z daleka szmato. Możesz sobie od morderczyń wyzywać, te co się nie chcą zabezpieczać, bo po co, ale od tych 3 przypadków się po prostu od/pie/r/dol.

Gość gość
I do tego durna minister edukacji żąda oddzielenia w szkole dzieci niepelnosparwnych od sprawnych. A co w domu? bedzie przydzielac drugie mieszkanie? Obłuda do kwadratu.

Gość gość
Ktoś na nich głosował. Nauczka dla niegłosujących przeciwników pis: Głosujcie w następnych wyborach.

Gość gość
Za to w Szwecji muzułmanie mogą bezkarnie gwałcić białe kobiety, bo przecież oni nie wiedzą, że tak nie wolno, a do tego obowiązuje poprawność polityczna. Ale skoro można legalnie usunąć ciąże z tych gwałtów, to przecież nie ma problemu.

Gość gość
Dokladnie, ta stara ustawa byla dobra. Nie wiem o co im chodzi, u nas w kraju ludzie z ciężko chorymi dziecmi pozostawieni sa sami sobie. Nikogo nie obchodzi ze taka matka musi zrezygnowac z wlasnego zycia, ze nie starcza pieniedzy, ze opieka lekarska prawie zadna, ze to dziecko czesto cierpi. Jak mozna swiadomie skazywac i dziecko i matke na takie zycie?? A po g****ie nie lepiej. Kobieta jest psychicznie okaleczona na cale zycie. Banda staruch fanatykow religijnych ktorym juz nie grozi ciaza, chore dziecko i g**** ! Najgorsze jest to , ze pewnie ich ustawa przejdzie , to juz któryś raz jak chca to zmienic i teraz nie ma kto ich zablokowac.

Gość gość
bo ich interesuje wyłacznie macica kobiet. Jak sie urodzi to juz niewazne ze chore, niepelnosprawne, niech sobie baba radzi. Gdyby ktorys z nich kiedykolwiek choc raz urodzil, takiej dyskusji w ogole by nie bylo i aborcaja na kazde zadanie :(

Gość gość
Podczas zabiegu aborcji nie z gwałtu czy wad płodu powinien być ojciec dziecka. Aborcję robią dziewczyny prymitywne bo nie są świadome że mogą zajść w ciążę! Dlatego powinni rodzice skończyć z ciemnotą i uświadomić swe pociechy. Przy badaniu ginekologicznym krocza i porodach powinien uczestniczyć partner by również widział jak jest jak wygląda pochwa i że może dojść do poczęcia dzidziusia. A nawet powinien asekurować partnerkę bo trafiają się zboczeni ginekolodzy jak ten badający pacjentkę. .... Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek - poranny.pl A ile pacjentek wstydzi się przyznać do molestowań czy gwałtu przez ginekologa.

Gość gość
Do autora gdyby była rozległa aborcja to byś tu nie robił wpisu byłbyś w sciekach po aborcji!

Gość gość
moja dupa i mój problem a nie pisowców

Gość gość
Toż to prowo ... KOD nie śpi :D A ta od Szwecji widać że tam nigdy nie byla ! :) Sposób w jaki państwo wpieprza się tam w prywatne życie obywateli jest wiekszy niż w PL był nawet za PRL ...

Gość gość
Ale co prowo? przeciez jest projekt ustawy o zaczynają się nad nią prace

Gość gość
Bp piśdzielce zawsze muszą pisać o kodzie, gdy brakuje im argumentów. Ciekawa jestem czy ta ustawa przejdzie. Wcale ni byłabym tego taka pewna. Kaczyński powiedział wprost, że jest jej przeciwny. O ile nie popiera usuwania chorych ciąż, bo to eugenika ( i trudno częściowo nie przyznać mu racji), o tyle w pozostałych 2 przypadkach jest już inaczej.

Gość gość
Gorsze od całkowitego zakazu aborcji jest fakt, ze chcą zabronić badan prenatalnych! To juz jest paranoja, kobieta nie będzie miała prawa pożądanie się zbadać bo jeśli lekarz zrobi takie badanie i dojdzie do poronienia ( nawet nie z jego winy) grozi mu trzy lata wiezienia. To samo tyczy się ciąży pozamacicznej, kobieta musi dostać krwotoku dopiero lekarz może interweniować , bo wczesniej to jeszcze aborcja ! Normalnie średniowiecze!!!!! Jeszcze jedno, po wprowadzeniu tej ustawy, każda kobieta która straci dziecko (poroni) będzie musiała spowiadac się u prokuratora, bo może usunęła a to będzie karane więzieniem do 4 lat.

Gość gość
A mnie zastanawia co innego. czy ktos może mi to wyjaśnić? Nie biore tabletek antykoncepcyjnych, ale czytałam, że od kilku lat na ulotce jest informacja, że w razie zapłodnienia powoduje, że nie dochodzi do implantacji. Czy źle słyszałam? Podobne działanie ma spirala. Zgodnie z ustawą dziecko jest od momentu zapłodnienia. Zgodnie z tym założeniem obie te metody mogą zadziałać wczesnoporonnie i powinny być zabronione. Jeżeli źle myślę, to mnie poprawcie.

Gość gość
Do pani która pyta o spiralę i tabletki: Tak, nowe projekty ustaw dają furtkę by poza samą aborcją (rozumianą dosłownie) zakazać: Spirali Tabletek ( w szczególności tabletki po) In vitro Badań prenatalnych Nowe projekty definiują, że początkiem życia jest zarodek i jest on od początku pod szczególną ochroną. I nie, to nie prowo. W tym tyg mają być czytane projekty ustaw antyaborcyjnych.

Gość ze się wtrace
Czyli, że co, że jak mam spiralę założoną to mi grozi więzienie? Prokurator? Tłumaczenie się z "zabijania" moich podjętych acz nienarodzonych dzieci? :o Serio to nie żart?!

Gość gość
poczetych a nie podjętych sorki słownik lepiej wie co ja chce pisać :D

Gość gość
10:23 prawo nie działa wstecz, więc pewnie nic Ci nie grozi. Ale być może na podstawie tej ustawy spirale zostaną prawnie zakazane. W sensie, że nie będzie ich można kupić. W praktyce będą na czarnym rynku: Drogie i nie zawsze z pewnego źródła. Tak samo będzie z tabletką po. Badania prenatalne i in vitro też będzie mogło być zakazane.

Gość gość
Z tabletką po to rozumiem, ale normalne tabletki? Skoro one też mogą powodować "śmierć dziecka"?

Gość gość
gość dziś A mnie zastanawia co innego. czy ktos może mi to wyjaśnić? Nie biore tabletek antykoncepcyjnych, ale czytałam, że od kilku lat na ulotce jest informacja, że w razie zapłodnienia powoduje, że nie dochodzi do implantacji. Czy źle słyszałam? Podobne działanie ma spirala. x Co??? Ty w ogóle wiesz, na czym polega działanie tabletki, że wierzysz w takie bzdury? Tabletka hamuje owulację, więc jak może być jakiekolwiek zapłodnienie, kiedy nie ma jajka. Owszem zdarzają się wpadki przy tabletkach, ale dlatego, że bierze sie antybiotyki, albo zapomni piguły. Zanim kobieta się z orientuje, to jest w normalnej ciąży. Następnym razem zamiast wierzyć w takie bzdury jakiegoś "katola", weź sprawdź tą informację. Wszystkie ulotki są też w necie.

Gość gość
Z tabletką po to rozumiesz? A niby czemu? Poczytaj o jej działaniu, bo wbrew mitom nie jest to tabletka poronna. A kolejna rzecz: To już nie ma prawa istnieć metoda awaryjna? Co mają robić kobiety po gwałcie? Żadnej metody dla nich tylko Zdrowaśki?

Gość gość
Wiecie, co jest najfajniejsze? Że połowa pisowców w rządzie to byłe ubeki, starzy przefarbowani komuniści, których żonki są po aborcjach. Bo wtedy kiedy ten debil jeden z drugim był młody, to aborcja była legalna. Jak oni będą kopać w antykoncepcji, to ludzie ich rozszarpią.

Gość gość
gość dziś Z tabletką po to rozumiesz? A niby czemu? Poczytaj o jej działaniu, bo wbrew mitom nie jest to tabletka poronna. x Dokładnie, tabletki poronne w Polsce są zakazane. Nie ma ich, po prostu ich nie ma. Na czarnym rynku można kupić. Tabletka po zatrzymuje owulację, ale kiedy już doszło do zapłodnienia, to ona nie działa. Tak swoją drogą, czytać głupoty o tym jakie tabletki po są be, jak to antykoncepcja działa poronnie to umieją, ale żeby faktycznie sprawdzić, czy czytają prawdę, to już nie. Ciemnota normalnie.

Gość gość
Kto byłby zmuszony usunąć chory i zdeformowany zarodek lub płód? 90% kobiet odpowiedział ,że są na Tak

Gość gość
gość dziś Co ty bredzisz?

Gość gość
Gościu z 10:41 - wyobraź sobie, że wiem, jak działają tabletki. Nie dopuszczają do owulacji, ale gdyby do owulacji doszło, to nie dopuszczą do zagnieżdżenia blastocytozy. Nie mam żadnej ulotki tabletek, ale tak podają rozmaite strony poświęcone temu tematowi. Wiem, w internecie są różne rzeczy niekoniecznie prawdziwe, dlatego zadałam pytanie czy źle słyszałam, że maja również takie działanie czy dobrze. Napisałam również, że rozumiem, iż ustawa zabroni tabletek "po". Nie napisałam, że to popieram. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to tabletka wczesnoporonna, ale większość tak ją odbiera. czytajcie, co jest napisane i z tym dyskutujcie, a nie z tym, co wam się wydaje, że ktoś pisze.

Gość gość
Stara ustawa jest dobra. Tyle.