Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośaaaać

Syn ma 19 miesięcy i pije z butelki jak oduczyć

Polecane posty

Gość gośaaaać

Pije wodę herbatę soki. Mleka nie daje. Nie chce żadnych kubków niekapkow i butelek z dziubkiem...co robić?

Gość gość
Sprobuj kupic kubek doidy cup. Nauczy sie od razu samodzielnego picia:) corka przechodzila przez rozne etapy,jak miala 4 miesiace zaczynala pic z kubka niekapka,potem kapka,butelki z dziubkiem,jak skonczyla 14 miesiecy zaczela pic z kubka i teraz tylko powtarza "siama,siama";)

Gość gość
No mój ma 2 lata, umie pić ze zwykłego kubka nawet ale mleko pije z butelki( daje mu przed snem to taki rytuał wieczorny u nas)

Gość gość
mój ma 2 latka i tez pije z butelki (z kubka tez potrafi) zobaczysz ze z czasem kiedy wejdzie w etap wszystko sam, zacznie próbować pic samodzielnie z kubka

Gość gość
Mam nadzieje że niedługo to nastąpi:-) a może macie jeszcze jakieś sposoby jak go oduczyć picia z butli? A i jeszcze leniuszkowi nie chce się samemu trzymać i zazwyczaj pije siedząc u mnie na kolanach. ....

Gość gość
spokojnie dziecko samo bedzie wiedziało kiedy odstwic butelke . mój ma 20 mcy i dopiero teraz pije z kubka 360 . Przedtem tez chciałam go uczyc i oduczyc - bez sensu

Gość gość
moja piła do 9 mca,potem niekapek z tommee tippee do ok 13mca potem butelki np. po wodzie Kubuś water,potem zwykłe moja uwielbia pić przez słomkę więc i to poszło w ****** oduczałam dając czasami pić z niekapka,sama sobie wybrała niekapek więc łatwo poszło z oduczeniem bo niekapek bardzo się jej spodobał

Gość gość
Nic na sile. Proponować inne rzeczy i z czasem sam sie odstawi. U nas tak przynajmniej bylo.

Gość gość
Dzięki! :-)