Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mówcie że faceci nie lubią makijażu

Polecane posty

Gość gość
Nadal widzę brak dystansu :) "lafirynda" nie jest jakimś wugarnym określeniem. Wolę towarzystwo szczere i zdystansowane niż "poprawnie polityczne" z kijem w d***e. No i cóż, niektóre kobiety faktycznie jak owe "lafiryndy" wyglądają.

Gość gość
definicja lafiryndy: lafirynda obraźl. «prostytutka lub kobieta mająca przygodne kontakty seksualne z mężczyznami» Masz wspaniałych kolegów, kazda kobieta marzy by obracać się w takim towarzystwie Ja wolę żarty które są zabawne, a nie pokazywanie jak małpa palcem "paaatrz, dziiiwkaaaa" :D

Gość gość
kobieta powinna byc piekna bez makijazu i bez ubrania. jedno i drugie jest jedynie opakowaniem i niewiarygodnie a wrecz absurdalnie podnosi poczucie wartosci wystarczy popatrzec na dziewczyny, kobiety z yt - jak sie zachowuja bez makijazu i kiedy juz sa wytapetowane

Gość gość
A skąd Ty możesz wiedzieć jak żartowali? Akurat w bardzo zabawny i cyniczny sposób zażartowali. Oj, widać, że rozzłościł cię mój post o tych żartach, bo sama się mocno malujesz i zapewne obawiasz się, że w oczach niektórych możesz tak właśnie wyglądać.

Gość gość
"gość dziś co nie zmienia faktu, że większości nawet fajnych facetów podoba się mocniejszy makijaż" X bzdura

Gość gość
prawdę mówiąc to na co dzień nie maluję się wcale bo mi się nie chce malować do pracy. I nie ma sposobu żeby inteligentnie i cynicznie porównać kogoś do prostytutki. Proste żarty dla prostych ludzi :) gość dziś - mało kto czuje się pewnie nago ;)

Gość gość
makijaz i ubranie to sztuczne twory. A kto, z reka na sercu, nie lubi NATURY lasy, laki, pola, zachody slonca natura JEST piekna i NATURALNA ladna, zadbana kobieta tez

Gość gość
"I nie ma sposobu żeby inteligentnie i cynicznie porównać kogoś do prostytutki" Jest, mało widziałaś widocznie ;) A "proste" to jest twoje bezpodstawne ocenianie.

Gość gość
będziesz musiała przeżyć, że nie robi na mnie wrażenia chamstwo i prostackie żarty polegające na omawaniu makijażu obcych kobiet :)

Gość gość
haha i znowu idiotka moorland bezsensownie się wykłóca żałosna jest

Gość gość
Nie, to Ty masz problem z przeżyciem tego, że ci, którzy tak zażartowali uchodzą wszędzie za inteligentnych cyników, a tego żartu nikt nie wziął za chamski.

Gość gość
Nie mam z tym problemu, ludzie prości zawsze trzymają się razem, a że najgorsze kabarety są zawsze najpopularniejsze to nie dziwi mnie, że twoi koledzy robią na kimś wrażenie.

Gość gość
Popularne kabarety uchodzą za mało śmieszne wśród inteligentniejszych ludzi, a oni "popularni" nie są, nie każdy ich żarty zrozumie, na szczęście grupę miałam akurat dość inteligentną i lubiącą ironiczne poczucie humoru. A tobie przydałaby się maść na ból... Wiesz czego.

Gość gość
właśnie widzę to poczucie humoru :) Nie wiem jak mogą cię śmieszyć tego typu żarty, po prostu nie widzę nic zabawnego w krytykowaniu kobiety przez porównywanie jej do prostytutki. To ten sam poziom co nazywanie faceta "pedałem" bo ci się jego spodnie nie podobają.

Gość gość
To Moorland? Miałam ją jednak za mądrzejszą, ale fakt, pamiętam też, że był to typ osoby "bo moja racja jest najmojsza".

Gość gość
Skoro masz ograniczoną wyobraźnie to nie mój problem. To porównanie z pedałem to nie wiem po co, bo kompletnie nietrafione.

Gość gość
moja opinia jest najmojsza i moja opinia jest taka, ze porównywanie kogoś do prostytutki to zachowanie chamskie i nie ma w tym nic zabawnego :) Opinia, nie racja. Nie denerwuj się tak, przecież nie muszę uważać twoich znajomych za kulturalnych i wartościowych ludzi, to twoi znajomi. Stwierdziłam tylko, że zdanie takich osób to nie jest zaden argument bo od razu widać, że nie są na tyle dobrze wychowani żeby się nimi przejmować. Nie musisz mi nic udowadniać ani mnie przekonywać.

Gość gość
Dałam ci przykład tego jak widzę tego typu poczucie humoru, dla mnie to ten sam poziom.

Gość gość
Aha to liczy się zdanie tylko tych osób, które są jakieś mocno ugrzecznione? :D Ja mogę stwierdzić, że twoje zdanie to żaden argument, bo jesteś sztywna, przewrażliwiona i czepialska. Poza tym nie będziesz obiektywna, bo to dot. ciebie. Akurat sporo osób uważa bardzo mocny makijaż za "lafiryncki", tylko mało kto powie to tej osobie wprost, no ale jak kogoś uważamy za np. brzydkiego to też raczej nikt tego wprost nie powie. To normalne.

Gość gość
niespecjalnie mnie dotyczy bo często w ogóle nie jestem umalowana. Poza tym jeżeli o mnie chodzi to mam mocną samoocenę i nawet jak noszę mocny makijaż i ktoś odważyłby się to skrytykować to nie zrobi to na mnie wrażenie bo moje zdanie o tej osobie będzie za niskie. Tylko nie każdy taki jest, a poza jestem dość sztywna kiedy ktoś uważa, że wyzywanie kobiet od lafirynd to niewinne żarty. Weź pod uwagę, ze każdy ma inny gust. Być może ta kobieta uważa, że wygląda ładnie - a twoi koledzy porównują ją do dziwki. Wyobraź sobie, że to usłyszała. Też wiele rzeczy w wyglądzie innych uważam za brzydkie czy nieatrakcyjne, ale nigdy nie wyzwałabym kogoś bo mi się coś w wyglądzie tej osoby nie podoba. Dziecku tak żartującemu zwraca się uwagę, ale dorosły już może? Nie, zdanie osób które śmieszy ubliżanie innym się nie liczy bo tacy zawsze znajdą jakiś punkt zaczepienia. Swoją drogą wiesz dlaczego nikt tego wprost nie mówi? Bo to niegrzeczne i twoi koledzy pewnie mają na tyle świadomości żeby wiedzieć jak niski poziom prezentują tymi zartami, dlatego nie podzielą się nimi z kobietą którą nazywają lafiryndą (a jeżeli to robią to nie wiem jak w ogóle możesz z nimi przebywać).

Gość gość
Dlaczego robisz z siebie taką hipokrytkę? Prędzej uwierzę w to, że świnie latają niż w to, że nigdy nikogo nie obgadałaś. Każdy to czasem robi. Tym bardziej jeśli chodzi o ludzi obcych. Niegrzeczne czy prostackie to by właśnie było jakby powiedzieli którejkolwiek to w twarz, a nie jeśli luźno sobie rozmawiają czy żartują między "swoimi". Dodam, że są to ludzie, którzy mają duży dystans do siebie, mało kto potrafi tak żartować z siebie jak oni. Także jak mówię -kwestia dystansu i tyle.

Gość gość
Jak każdy czasem skomentuję wygląd obcej osoby na ulicy (chociaż zazwyczaj pozytywnie, bo nie wiem co zabawnego czy ciekawego jest w tym, że ktoś ma np. za krótkie spodnie i źle to wygląda) i nigdy nikogo nie porównałam do lafiryndy bo drażnią mnie takie porównania (co chyba jest oczywiste). I tak, skrytykowałam wielokrotnie ludzi którzy tak przy mnie "zartowali". Jak nie powiedziałabyś czegoś komuś w twarz to widocznie nie jest to coś co w ogóle powinnaś mówić.

Gość gość
A może byście się nie kłóciły bezsensownie w moim wątku, co? :P wchodzę na wątek, tyle odpowiedzi, a tutaj takie coś... Każdy może mieć inne zdanie na jakiś temat i nie ma sensu się wykłócać.

Gość gość
Ok, przepraszam :) a wracając do tematu to zgadzam się, że mocniejszy makijaż bardziej przyciąga uwagę :)

Gość gość
Nooo straszzzne jak dobry znajomy nazwie kogoś w żartach lafiryndą :D Ty byś pewnie od razu zerwała kontakt z dobrym znajomym za coś takiego, co? :D Sorry, ale naprawdę wyglądasz na jakąś wyjątkowo sztywną osobę. Nie lubię towarzystwa osób wśród których trzeba uważać na każde słowo, wolę towarzystwo tych szczerych, wyluzowanych i jednocześnie prezentujących jakiś poziom. Poza tym skoro mierzwi cię takie słowo w ustach faceta to naprawdę chyba nigdy nie słyszałaś żadnej męskiej rozmowy :D

Gość gość
nie zerwałabym znajomości (chyba, że to byłoby nagminne), ale zwróciłabym uwagę. I mam dużo znajomych mężczyzn którzy zrobiliby tak samo. To nie jest "męska" rozmowa, męskość to nie wyzywanie kobiet od prostytutek. I tyle ode mnie w temacie tego co uważam za chamstwo, autorka prosiła o zakończenie tej rozmowy

Gość gość
Wybacz, ale to ona zaczęła bezsensownie się rzucać, nie ja.

Gość gość
ale to nie autorka z tobą pisała durna pało

Gość gość
daj spokój gościu, moorland to największa sztywniara na tym forum, więc co się dziwić... :D na uczuciowym każdy miał ją za nudziarę

Gość gość
ale autorka prosiła o niezaśmiecanie jej tematu i chciała żebyśmy skończyły dyskusję, czytaj uważanie bo zaczynam wątpić w twoje studia :) a teraz naprawdę, uspokój się bo to niegrzeczne kontynuować kiedy wyraźnie zostałyśmy poproszone o zaprzestanie